Open brief aan de KNVB

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Geacht bondsbestuur

 

Het volgende berichtje las ik op Twee Nul en jullie moeten je schamen.

 

Godlinze zorgde voor een opmerkelijke overwinning op kampioen SC Scheemda: 1-3. De winst was volgens leider en bestuurslid Hendrik Sterenberg geïnspireerd door het overlijden van politieagent Dick Haveman, die woensdag omkwam bij het gruwelijke incident in Baflo. Haveman was zeven jaar jeugdleider geweest bij de club. "Ze vochten als leeuwen", zei Sterenberg. Godlinze speelde met rouwbanden, voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden en muziek werd niet gespeeld. De club had het liefst helemaal niet gespeeld, maar de KNVB had het uitstellen van de wedstrijd niet toegestaan

 

 

Bovenstaand berichtje las ik op Twee Nul en ik kan daar niet anders uit concluderen dat de Ka En Vé Bé er weer helemaal niets van begrijpt. Op het bondsbureau wordt namelijk niet vanuit menselijk oogpunt gedacht. Bovenstaand bericht geeft duidelijk aan dat de bekende cijfertjes en lettertjes voor de bond belangrijker zijn dan enig menselijk gevoel. In de Ommelander Courant van donderdag las ik een reactie van Renato Santenera. Renato woont en voetbalt al jarenlang in Godlinze en kende de overleden Dick Haveman persoonlijk zoals alle inwoners van Godlinze. De overleden motoragent was ook nog zeven jaar actief geweest als jeugdleider bij Godlinze en was in die periode lid van de voetbalbond. Dat ben je namelijk automatisch als je jeugdleider wordt want je moet namelijk bondscontributie betalen om jeugdleider te mogen zijn. Bureaucratie is een kreet die hier weer eens duidelijk van toepassing is en waar de KNVB zich de ogen voor uit de kop moet schamen. Godlinze is namelijk een dorp, volgens Wikepedia op 1 januari 2007 had het toen 260 inwoners, dat als een hechtte gemeenschap bekend staat. Een dorp dat op dit moment verdriet heeft wat ook geldt voor de voetbalvereniging. Woensdag 20 april zal Dick Haveman in besloten kring begraven worden. KNVB wat ben je klein als je niet het besef hebt dat als de overledene nog niet de laatste eer is bewezen andere zaken belangrijker zijn dan een’ lullig” potje voetbal. Natuurlijk zal er aangevoerd worden dat er nog ‘belangen” op het spel staan want Godlinze kan nog in de nacompetitie terecht komen. Maar door zo bekrompen te reageren doen jullie zelf aan competitievervalsing want de ‘Glinsters” vochten als leeuwen tegen kampioen SC Scheemda om op die manier hun zo tragisch om het leven gekomen dorpsgenoot te eren. Kampioen Scheemda zal geen vol gas hebben gegeven maar als er een totoformulier in de vierde klasse bestond hadden van de honderd deelnemers waarschijnlijk negenennegentig een 1 ingevuld bij de wedstrijd SC Scheemda- Godlinze. Nu hebben jullie ploegen als Ezinge en SIOS lekker benadeeld en dat is niet slim want ook dat zijn je leden. Godlinze gun ik de punten want die hebben van alles geprobeerd om het duel te verplaatsen uit piëteit richting de nabestaanden van Dick Haveman. Maar de KNVB zou er goed aan doen om eens na te denken over het feit dat ze er zo langzamerhand, en ik hoor het veel, als bond niet populairder op worden bij haar leden. Die krijgen steeds meer het idee dat ze er alleen maar zijn om de bond te behagen in plaats van andersom. Een complete armada aan vliegtuigen vol hotemetoten richting Zuid-Afrika sturen om daar de finale Spanje- Nederland te bekijken maak je namelijk geen vrienden mee. Die maak je ook niet met de ‘geweldige” rapporteurs die incognito de sportcomplexen afstruinen om te kijken of alle hoofdvelden wel goed afgesloten zijn door een hekwerk of kettingen.

Nou Ka En Vé Bé ik heb nieuws voor jullie die kettingen en hekwerken helpen niets want donderdagavond zag ik met eigen ogen dat ook vijftig en zestig plussers daar zo overheen springen als het knokken geblazen wordt. Zaterdag stond ik langs de lijn bij SIOS-Stedum en zag ik een paar dames heerlijk in het zonnetje zitten. Ze genoten, of niet natuurlijk, van hun zoon of echtgenoot en deden geen vlieg kwaad. Volgens de regels van jullie waren ze in overtreding wat een giller van de bovenste plank is. Want jullie zijn al tijden in ‘overtreding” naar de voetballiefhebbers toe. Jullie maken de grootste overtreding die je maar kunt bedenken met al je regels en waanzinacties door cijfertjes en lettertjes belangrijker te vinden dan menselijk gevoel.

KNVB ….. JULLIE MOETEN JE DIEP SCHAMEN!!

 

 

vr gr Puurvoetbalonline

Johan Staal