Rondje langs de velden 24

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het rondje langs de velden is er weer en gebeurde nu op donderdag 7 april.

Het rondje langs de velden is er weer een en gebeurde nu op donderdag 7 april.

 index_proxy

 

  Spelmoment uit Eenrum-Kloosterburen    foto: Ooosterveld Fotografie  Bart Oosterveld

Op zondag 6 maart stonden er in Kloosterburen belangrijkere zaken op het programma dan een potje voetbal tegen Eenrum. Het carnavalweekend was gepland en al jarenlang wordt er op die dag niet gevoetbald in Kronkeldorp.

Daarom moest de ‘kraker tegen Eenrum dan ook uitgesteld worden en de KNVB verplaatste het duel naar donderdag 7 april.

Bij het horen van het nieuws dat de derby doordeweeks gespeeld zou worden kon ik een vloek niet helemaal onderdrukken. Dat betekende dat de derby op een ongunstig moment gespeeld zou worden voor publicatie in de Ommelander Courant. Want voor zaterdag 9 en zondag 10 april stond er ook een compleet programma en het aanbod was dus groot voor de redactie van de OC, waar Erik weekenddienst had.

Maar een belverslag werd het wel en ik besloot, was ik toch al van plan, om donderdagavond naar Eenrum af te reizen.

De publieke belangstelling was groot te noemen voor een donderdagavond en eerlijk gezegd, ik had niet anders verwacht. Het weer was zeer aangenaam wat nog weleens anders wil zijn bij een avondwedstrijd. De wedstrijd Noordwolde- Aduard in het seizoen 2009-2010 staat mij wat dat betreft nog vers in het geheugen toen het dusdanig koud was dat je bijna drie kwartier onder de douche moest staan om enigszins op temperatuur te komen.

Maar nu niets van dit alles en dat was prettig want het werd een leuke avond in Eenrum met een klein minpuntje. Vele bekenden troffen elkaar en steeds valt mij dan op dat de onderlinge sfeer uitstekend genoemd mag worden. Veel van de donderdag aanwezige toeschouwers zijn namelijk op wat voor manier dan ook aan beide dorpen cq voetbalclubs verbonden. Sinds vorig seizoen voetballen bijvoorbeeld oud-Kloosterburen en oud-Eenrum tijdens het kermisweekend in Eenrum weer tegen elkaar, een initiatief waar Ron Bolt de nodige energie in heeft gestoken.

Leuke ontwikkelingen waarvan ik bij dezen beloof dat van de volgende editie in Eenrum er een verslag op Puurvoetbalonline te lezen zal zijn. Maar ook mooi om te zien dat oud-Eenrumer Harry Reitsma als assistent- scheidsrechter fungeerde want zo vertelde Harry: ‘ Tude mos Bilart, n”

Persoonlijk hadden wij beide een andere oplossing gekozen maar het leven bestaat nu eenmaal uit keuze, s maken en dat valt niet altijd mee. Maar mijn oud-dorpsgenoot hanteerde de vlag op een correcte wijze en werd daar, duidelijk hoor en zichtbaar, door de Eenrum-spelers en supporters voor gewaardeerd. De tweede helft waren de teams gewisseld en de assistenten ook uiteraard. Wisselspeler Dorian Disse was ‘gebombardeerd” tot grensrechter en de jonge Eenrumer had het zwaar te verduren bij een klein gedeelte van de Kloosterburen-aanhang wat ik niet helemaal ‘Jopie Toppie” vond. Je moet je daarvoor trouwens verplaatsen in de een vlaggende wisselspeler. Een vlaggende wisselspeler wil namelijk voetballen. Die heeft een portie adrenaline in zijn lijf en dat moet er uit. Dan is het lastig om negentig minuten geconcentreerd de scheidsrechter te assisteren. Maar hij deed zijn best wel en  zal ‘onderweg” vast wel ergens een foutje hebben gemaakt. Dat mag want dat staat in geen verhouding tot de fouten die spelers, trainers en ook verslaggevers maken. Dat is dan ook de reden dat ik mijn verslagen bijna nooit terug lees die ik schrijf. Dan ga ik mij namelijk alleen maar ergeren omdat het in mijn ogen altijd beter kan en moet.

Maar de verwensingen die hij bij het maken van de ‘fouten” moest horen paste niet bij het beeld van de wedstrijd. Sterker nog, het past niet bij de v.V.Kloosterburen en het werd door anderen uit de Kloosterburen-aanhang sterk veroordeeld. Een prima zaak want Eenrum- Kloosterburen was te mooi om een minpuntje te hebben. De onderlinge sfeer was namelijk uitstekend en dan is het mooi om te horen dat supporters elkaar corrigeren op houding en gedrag.

Eenrum-Kloosterburen eindigden in 1-1 wat maar een uitslag is. Maar de avond op zich kreeg een 9 en dat is vele malen mooier ………