Rondje langs de velden deel 23

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het drieëntwintigste rondje langs de velden begon zaterdag al vroeg want ik had om tien uur met Gert Jan Doff afgesproken.

Het drieëntwintigste rondje langs de velden begon zaterdag al vroeg want ik had om tien uur met Gert Jan Doff afgesproken.

 

noordwolde_csvh

Spelmoment uit Noordwolde- CSVH     FOTO: Herman Spier   Bedum

De routinier van Loppersum stopt aan het einde seizoen als speler van het eerste elftal van de Lopsters. Reden te meer voor een interview waarbij Gert Jan zich een prachtige verteller toonde met een realistische kijk op het amateurvoetbal en de prestaties van Loppersum in het bijzonder. Maar de voetballer stond op tijd want de bond had een inhaalduel ingelast voor Loppersum en de mannen van Jaap Danhof mochten naar SVN’69 om daar te proberen drie punten te behalen. De bus vertrok om half 12 vertelde Gert Jan maar samen met Martijn Pilon zou hij op eigen gelegenheid reizen. Na het interview via Groningen naar Ezinge om mij verder voor te bereiden op het duel tussen Noordwolde en CSVH en later op de dag het volleyballen in Bedum. In Noordwolde weer een groot aantal bekenden langs de lijn waaronder hoofdsponsor Hans Top van CSVH, oud-speler Berend Schuitema van Noordwolde en de technische staf van Middelstum, Bert de Vries en Tiemen van der Laan. De ploeg uit Middelstum was tevergeefs vertrokken naar Marum voor het inhaalduel daar. De Marumers hadden, zo bleek bij aankomst, hun zaak over het de spelerspassenaffaire gewonnen waardoor het duel niet meer ingehaald hoefde te worden.

Het bondsbureau was echter vergeten dit aan Middelstum te melden zodat zes auto, s voor Jan met de korte achternaam naar Marum reden wat met een benzineprijs van 1.63 per liter erg leuk is. Maar ieder nadeel heeft een voordeel en zo konden Bert en Tiemen met eigen ogen zien dat Noordwolde zaterdag 9 april geen tegenstander zou zijn die zomaar even weggepoetst kon worden. Na het voetballen ging de reis door want in sporthal de Beemden was het volleyballen ondertussen al begonnen. Aangekomen in de sporthal trof ik direct een bekende want mevr. Bronsema zat uiteraard de verrichtingen van een van haar dochters, Jolanda, te bekijken. Dat werd even bijpraten want ik was een tijdje niet bij DIO geweest en er viel dus genoeg te vertellen. Mooie momenten vind ik het altijd weer als ik op deze manier een bekende tegenkom. Het damesduel was niet het hoofdgerecht want dat waren de heren die bij een 4-0 zege tegen Sudosa het kampioenschap zouden behalen. Iedere keer weer als ik bij DIO aanwezig ben geniet ik met volle teugen hoewel voetbal mijn passie is.

Geweldige smashes van de smashkanonnen Maurits Sikkema en Wytze Koop verbazen mij iedere keer weer maar ook het spelletje is boeiend om te zien. Vorig jaar heb ik ‘les” gehad van de oud-volleybaltrainer Rein Posthuma die toevallig ook bij een wedstrijd aanwezig was en die leerde mij bepaalde dingen om te zien. Dit tips kwamen ook nu weer nuttig van pas en al snel werd mij duidelijk dat het een kampioenschap voor AgroBouw/DIO Bedum zou worden. Dat gebeurde dan ook en werd het na de wedstrijd feest in de Bedum waar ik na afloop nog even sprak en met Wytze Koop, de man waar ik in de wintermaanden een interview mee had voor de Ommelander Courant. Bescheiden als toen nam hij de complimenten in ontvangst en we hadden het samen nog even over het interview. Mooi moment daar in Bedum het gesprek tussen twee personen die bescheiden blijven over hun eigen prestaties. Na afloop snel naar huis want FC Twente- PSV en Feyenoord- AZ stonden op het programma. Dat werd een mooie voortzetting van de avond want en AZ won en ook FC Twente wist te winnen wat niet vervelend was moet ik zeggen want PSV als kampioen heeft mijn voorkeur niet. Dat was dag een van het weekend en volgende een paar uur later de start van deel 2. Die dag begon met vroeg op en het schrijven van de voetbal en volleybalverslagen. Daarna beetje voorbereiden voor Eenrum- Froombosch. Bij aankomst op het sportcomplex van mijn geboortedorp was er nog weinig actie bespeuren maar dit veranderde snel. Luit Raangs was er en ook Dick Akkerman, Willem Pettinga en Geert Timmer waren present. Met Willem de tweede helft aanschouwt en we kregen het over spelers, bestuurders, betalen en de voetbalsport en zagen Eenrum onverdiend verliezen. Na de nababbel met Siebrand Solinger naar huis voor heerlijke macaroni en het verslag schrijven uiteraard. Een bezigheid die onderbroken door diverse sportgebeurtenissen want volgend jaar staat er een stukje prestige op het spel. Maar tegen acht uur was alles gereed en kon ik nog even al lezend in de VI mijn kennis opvijzelen. Weer een sprankelend weekend zat er weer op en op naar de volgende.