Rondje langs de velden deel 22B

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

 Deel twee van het tweeëntwintigste rondje langs de velden begon wederom vroeg doordat Martine om zeven uur op Mercator werd verwacht.

Deel twee van het tweeëntwintigste rondje langs de velden begon wederom vroeg doordat Martine om zeven uur op Mercator werd verwacht

 Dat gevoegd bij een uurtje korter slapen doordat de zomertijd ingevoerd werd dit weekend betekende dus een relatief kort nachtje. Bij terugkomst in Ezinge direct begonnen om de verslagen gereed te maken voor verzending naar Nanko die weekenddienst had op de redactie van de Ommelander Courant. Daarna begon de voorbereiding op het duel Kloosterburen-SGVV’07 waar ik s, middags voor de Ommelander Courant bij aanwezig mocht zijn. Ik voorzag namelijk de nodige problemen qua opstelling bij de gasten uit Groningen omdat sommige hun selecties soms meer wijzigen dan menig betaalde club in een transferperiode. Dus een beetje spitten in mijn archief, bewaarde verslagen uit de Ommelander Couranten, leek mij geen overbodige luxe. Bij aankomst in Kloosterburen straalde het sportcomplex nog een serene rust uit. Nadat ik mijn lootjes bij dhr. Hofman had gekocht eerst richting bestuurskamer want ik was wel nieuwsgierig wie de hilarische sportquiz had gewonnen.

 B.I.T

Het bleek dat team B.I.T( Bennie Huizinga, Ite Mulder en Theo Bos) de sterkste was zaterdag in Willibrord. Het team had de eerste editie in 2009 ook al gewonnen maar moest vorig jaar de eer aan een team van het eerste elftal laten. Team ‘hoofdbestuur” was op een verdienstelijke zevende plaats geëindigd waar voorzitter Geert Timmer en zijn overige teamleden Annelies Reitsma en Betto Smit niet ontevreden over waren. De conclusie van iedereen was dan ook dat het een zeer succesvolle avond was geweest. De opmerking die wethouder sportzaken Cor Berghuis tijdens de prijsuitreiking maakte, zo viel in het persbericht van Eric Huizenga te lezen, over de unieke samenwerking tussen hoofdsponsor en club was dan ook de enige juiste. Over de voetbalvereniging Kloosterburen raakte ik voor het duel Kloosterburen-SGVV’07 ook in gesprek met Willem Pettinga.

Bijzondere club

13-03-2011_Kloosterburen_-_Engelbert_0-1_001

Trainer Willem Pettinga in gesprek met William de Lange    foto: Jan Gerdez

 

De trainer die aan zijn vierde seizoen in Kloosterburen bezig is zal ook volgend seizoen aan Kloosterburen verbonden zijn. Willem vertelde een keer dat hij meestal maximaal drie jaar bij een vereniging bleef. Ik noemde dat zondag en het antwoord van Willem verrasste mij niet.

‘Ik weet niet hoe ik het je moet uitleggen maar Kloosterburen is anders. Ik vind het helemaal niet raar dat ik hier straks mijn vijfde jaar als trainer inga. Ooit zullen onze wegen scheiden maar ik weet nu al dat ik met een ander gevoel weg zal gaan dan dat je naar drie jaar vertrekt. Dit is namelijk een club met vrijwilligers die veel tijd in Kloosterburen steken wat ik geweldig vind. Maar je ziet het ook aan oud-trainers en spelers die nog geregeld langs komen. Dat is namelijk de grootste kracht van Kloosterburen dat ook die mensen hier nog steeds met veel respect ontvangen worden.”

Plakboek

 Toevalligerwijs was een oud-trainer, Henk Smallenbroek, deze middag te gast in Kloosterburen. Samen met zijn vrouw was hij toeschouwer bij het duel en de oud-trainer verrasste het bestuur met een plakboek waarin hij alles over zijn periode in Kloosterburen had bewaard. Over de wedstrijd we verder kort zijn want na zeven minuten spelen stond het 3-0 en kon het duel als gespeeld beschouwd worden. Het enige leuke was verder dat ik gedurende de tweede helft nog wat herinneringen van vroeger uit kon wisselen met mijn oud-klasgenote Greta Toonder- Bosma en dat ik ook Bart Oosterveld langs de lijn al fotograverend in actie zag. Na afloop snel richting huis want er moest ook nog een belrondje gepleegd worden en de bijbehorende verslagen, naast die van Kloosterburen-SGVV’07 geschreven worden. Na Willem Kluin(Warffum) en Siebrand Solinger (Eenrum) gesproken te hebben werden de verslagen gemaakt. Rond acht uur was het dan ook klaar weekend en gingen de ogen, zomertijd of niet, mooi dicht na weer een in veel opzichten prachtig weekend.