Rondje langs de velden 22A

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

 Het tweeëntwintigste rondje langs de velden is er een die in twee delen zal verschijnen. Naast dat het prachtig weer was werd het door leuke omstandigheden ook een leuk weekend die zaterdagmorgen vroeg begon.

Het tweeëntwintigste rondje langs de velden is er een die in twee delen zal verschijnen. Naast dat het prachtig weer was werd het door leuke omstandigheden ook een leuk weekend die zaterdagmorgen vroeg begon.

pic01

Spelmoment uit het duel VVSV'09-Ezinge        foto: Ite Wiersema

Vroeg

Velen hebben dat wel een beetje dat ze in de morgenuren op het best zijn en dat geldt zeker voor mij. Heerlijk rustig in huis zat ik dan ook het interview met Anita Zwart-Kuipers, bestuurslid van de v.V.Warffum, uit te werken. Rond tien uur had ik een afspraak met de moeder van de veel te vroeg overleden Anne Eelze Bies in Marum. De moeder van Anne, Minke Bies, is een van de medeorganisatoren van de viifachtwedstriid die op 21 mei ter nagedachtenis aan Anne Eelze en Bernard Posthumus gespeeld wordt. Na dit gesprek waar de komende week een artikel op Puurvoetbalonline zal verschijnen koerste ik rond half een terug richting Ezinge. Om half drie stond namelijk het duel in Ulrum tussen VVSV’09 en Ezinge op het programma wat voor beide teams een duel van ‘erop of eronder” was. Het duel was om in de termologie van René van der Gijp te spreken niet om aan te gluren volgens velen langs de lijn. Ik vermaakte mij echter kostelijk door het groot aantal bekende wat ik in Ulrum weer tegen het lijf liep.

Winnaar

In de rust van VVSV’09-Ezinge begreep ik dat ongeacht de uitslag van het duel ik ook een van de winnaars was. Mijn gekocht lot bij Louwe van der Horn betekende namelijk dat ik een rollade mee naar huis mee mocht nemen. Bij thuiskomst bleek echter dat Martine niet op de rollade had gewacht zag ik want een heerlijke pan Bami stond al op mij te wachten. Een prima maaltijd want de dag was nog niet voorbij want in Kloosterburen stond s, avonds de hilarische sportquiz op het programma. Een goed oplettende Harry Reitsma had gelezen van mijn plannen om aan de editie van 2012 deel te nemen en nodigde mij uit om s, avonds aanwezig te zijn. Er was ruimte gecreëerd zodat ik en mijn eventuele teamgenoten ook deel konden nemen maar ik moest Harry teleurstellen. Het was tekort dag om een team bijelkaar te krijgen maar ik besloot de uitnodiging wel te accepteren om als gast aanwezig te zijn. Bij binnenkomst in café Willibrord vele bekenden uiteraard zoals de oud-voetballer van Kloosterburen, Noordpool en Be Quick, Gerard Ernens. Samen met oud-doelman Han Bos, oud-voetballer van Kloosterburen en Viboa Jan Muller en Jan van der Klei die als tennisser furore maakte in Kloosterburen en omstreken zat Ernens in de jury van de hilarische sportquiz. Geen onbelangrijke opdracht want de zaken waren door de organisatie serieus aangepakt en de vragen gingen over diverse sporten. Het team’ hoofdbestuur” bestond even voor half negen uit twee personen omdat Annelies Reitsma nog andere verplichtingen had. Ik werd dan ook benaderd door voorzitter Geert Timmer om de opengevallen plaats op te vullen tot Annelies gearriveerd was.

Hulp op afstand

Precies om half negen kwam ze binnen zodat het feest voor mij niet doorging. Maar onder de mom van, hoe meer zielen hoe meer vreugd, werd ik als extra hulp, althans dat verwachtte het bestuur, op de achterhand gehouden. Dat pakte, zo eerlijk mag ik wel zijn, een paar keer goed uit voor het team. Maar hoewel Geert het dringende verzoek deed om te blijven besloot ik rond tien uur de gezellige kroeg in Kloosterburen te verlaten. De dag was s, morgens in alle vroegte begonnen en kwam ik onderweg tot de conclusie dat ik deze dag optimaal gebruikt had voor mijn prachtige hobby maar het na zestien uur wel mooi was geweest voor wat zaterdag 26 maart betrof.