Rondje langs de velden deel 21

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het eenentwintigste rondje langs de velden begon zaterdag in Leens waar ik namens de Ommelander Courant aanwezig was bij de wedstrijd FC LEO- SIOS

Het eenentwintigste rondje langs de velden begon zaterdag in Leens waar ik namens de Ommelander Courant aanwezig was bij de wedstrijd FC LEO- SIOS.

leo_aktiefoto

Spelmoment uit het duel FC LEO-SIOS     foto Herman Spier Bedum

 Quiz

 Bij dat duel was uiteraard ook trainer Rob Brouwer van de ploeg uit Sauwerd aanwezig waar ik het iedere keer weer prima naar mijn zin heb. Rob is een kenner van de voetbalsport bij uitstek en zo werd het in de bestuurskamer van FC LEO een quiz waarbij Rob de vragen bedacht en ik de antwoorden moest geven. Gezien de reactie van Rob en de verbaasde gezichten van de overige aanwezigen bracht ik het er niet slecht af en ik zit er aan te denken om mij samen met Rob volgend jaar, de inschrijving is nu al afgelopen voor de komende editie, voor de voetbalkwis die de voetbalvereniging Kloosterburen de laatste jaren samen met hun hoofdsponsor Café Restaurant Pizzeria Willibrord organiseert in te schrijven. Nog een derde kenner, en ik heb er een op het oog, erbij zoeken en we hebben een mooi team denk ik persoonlijk waar ik de strijd wel mee aandurf. Maar een mooi moment was het in Leens waar de wedstrijd in de eerste helft niet om aan te gluren was.

Rowan

Maar de tweede helft was gelukkig het aanzien beter waard het en werd vanaf de 70e minuut echt leuk toen trainer Jaap van der Ploeg zijn derde invaller de wei instuurde. De 17 jarige Rowan Rozema kwam in het veld en scoorde binnen een minuut de 2-0 via een typische ‘spitsendoelpunt.” Dat presteerde hij een week eerder ook al tegen VVSV’09 en dat betekent dat het een voetballer met een neusje voor de goal genoemd en waar FC LEO nog veel plezier aan gaat beleven. Na het duel in Leens werd het een race tegen de klok want ik zou namelijk een verslag maken van het beslissingsduel tussen de korfbalclubs DWA/Argo en Frigro die in de reguliere beide met 22 punten als eerste in de competitie waren geëindigd. Het duel werd in Leek gespeeld en via mijn telefoon annex Tom Tom zag ik dat het vijfendertig minuten rijden was van Leens naar Leek waar het duel gespeeld werd. Het ging voorspoedig tot achter Grijpskerk waar een tractor+ landbouwwerktuig mij niet bepaald vrolijk maakten omdat ook het tegemoet komend verkeer mij niet de gelegenheid bood om te passeren.

 

DWA/Argo kampioen

Maar gelukkig sloeg hij bij Gaarkeuken en kon het gas weer op de plank waardoor ik om vijf over vijf in de Topsporthal aankwam waar ik zag dat er op dat moment niet gespeeld werd omdat trainer/speler André Pettinga naar later zou blijken zwaar geblesseerd op de grond lag. DWA/Argo won uiteindelijk en ik de blijdschap die de ploeg uitstraalde was mooi om te zien. Martine daarna even gebeld dat ik onderweg naar huis was waar ik dan ook rond kwart over zeven aankwam waar op dat moment de wedstrijd NAC-FC Groningen te zien was maar het volgens de ‘kenner” geen duel was waar ik enthousiast van zou worden. Dit kopte precies en het was dan ook weer vroeg rustig op de Peperweg 7 want ook van de overige wedstrijden kon ik niet warm van worden. De volgende dag werd geopend met het schrijven van de verslagen en rond elf uur een blijde Remy van der Wal bellen die met CVVB bij Oeverzwaluwen drie punten weg had gesnoept. Een prachtig resultaat en de interim-trainer genoot daar de volgende dag nog steeds van. Geweldig vond ik voor de CVVB-er en we hadden er samen dan ook veel plezier om.

 

Joost als coach

Nadat ook dat verslag geschreven was op weg naar Eenrum waar de Roodbaatjes Engelbert op bezoek kregen. Ik wist al dat trainer Siebrand Solinger niet aanwezig was en vroeg mij af wie de coaching bij de Eenrumers voor zijn rekening zou nemen. Niemand minder dan oud-speler Joost Mulder was tot interim-coach gebombardeerd en ook hier was het feest voor de interim-coach want Eenrum won door een treffer in blessuretijd van Nick Rijzinga met 2-1 van Engelbert dat een koekje van eigen deeg kreeg nadat het een week eerder een gelukkige zege bij Kloosterburen behaalde. Bij thuiskomst kwam ik weer tot de conclusie, nadat ik het verslag had geschreven, Egbert Darwinkel had gebeld voor het belverslag over de wedstrijd Leek Rodenburg- Hunsingo, dat een weekend veel tekort is maar mij iedere keer weer fantastische momenten oplevert en ik steeds een aantal bekenden tegenkom waar ik iedere keer weer met volle teugen van geniet.