Een rondje langs de velden deel 19

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Alweer de negentiende aflevering van een ‘Rondje langs de velden” waarin ik mijn belevenissen in de weekenden waarin ik voor de Ommelander Courant, en soms voor de Oostermoer, beschrijf die mij iedere keer weer mooie ontmoetingen en leuke gebeurtenissen bezorgen beschrijf.

Alweer de negentiende aflevering van een ‘Rondje langs de velden” waarin ik mijn belevenissen in de weekenden waarin ik voor de Ommelander Courant, en soms voor de Oostermoer, beschrijf die mij iedere keer weer mooie ontmoetingen en leuke gebeurtenissen bezorgen beschrijf.

 

vb_Warffum_SVMH_WArffum_04-03-11-7209

 

Een koude maar mooie donderdagavond in Warffum

Deze aflevering begon al op donderdagavond want in Warffum werd het inhaalduel tussen thuisclub Warffum en SVMH gespeeld en ik mocht er voor de krant van maandag 7 maart een verslag van maken. Het aantal bekende dat ik in Warffum tegenkwam was weer groot maar in de bestuurskamer trof ik naast de altijd aanwezige Kees Maring iemand die ik niet kende maar al achttien jaar bestuurslid van Warffum bleek te zijn. Anita Zwart-Kuipers was haar naam en al pratende kwam ik al snel tot de conclusie dat Anita verstand van het spelletje had. Uiteraard had Kees met de meest fantastische anekdotes weer het hoogste woord en was het binnen een mum van tijd bijna kwart over acht en dus tijd om naar buiten te gaan. Daar aangekomen zag ik opeens twee bekenden in de kantine zitten die ik deze avond absoluut niet verwacht had in Warffum. Kloosterburen-voorzitter Geert Timmer en mijn oud-dorps en teamgenoot Harry Reitsma hadden namelijk besloten om SVMH te gaan ‘bespioneren” in het duel tegen Warffum. De ploeg uit Niebert is namelijk een van de ploegen, waar ook Kloosterburen toe behoort, die nog meedoen om het kampioenschap in de vijfde klasse E van het zondagvoetbal. Een mooie avond werd het samen met Geert en Harry waarbij de voorzitter ook nog een nieuwtje had die ik al een beetje had verwacht maar nu bevestigd werd. Geert is met zijn laatste periode als voorzitter bezig en persoonlijk vind ik dat jammer maar na zijn uitleg was het duidelijk. Het was mooi geweest vond de 64 jarige Geert Timmer die echter op de achtergrond zeker bij de v.v Kloosterburen betrokken zal blijven. Ook Harry was deze avond weer in vorm en benaderde zijn eigen voetbalprestaties op een relativerende manier die prima bij de oud-Eenrumer past. De afwezigheid van trainer Willem Pettinga werd door beide mannen ook nog even besproken en bij de onverwachte  2-2 van Warffum wreef voorzitter Timmer zich even stevig in de handen en dat was niet van de kou kan ik iedereen verzekeren.

 ‘Thuiswedstrijd”

 Een ‘thuiswedstrijd” stond er zaterdag op het programma want Erik had gevraagd of ik een verslag van de wedstrijd Ezinge- De Fivel wilde maken. Maar alvorens ik naar de wedstrijd in Feerwerd vertrok ging ik eerst even bij Jan van Dijken langs die ik al een tijdje niet had gezien. In Bedum was ook Robert Jan de zoon van Jan en Marijke van Dijken, nog thuis. Robert Jan bleek een enkele weken geleden een zware knieblessure te hebben opgelopen en is de rest van dit seizoen uitgeschakeld. Nadat Robert Jan richting Assen vertrok kwamen de verhalen en even later de plakboeken op tafel en zag ik zelfs een foto van een 3(!) jarige Arjen Robben voorbij komen die in de periode dat vader Hans trainer van CVVB was deelnam aan een sponsorloop van de zaterdagclub uit Bedum. Een mooie ochtend in Bedum en Jan vond dat hij die middag naar een mooier affiche, CVVB- Omlandia,  ging dan ik die van mij want zo zei de voetballiefhebber:’ Dat mag ik toch wel aannemen.”

Ik deelde zijn mening ook maar vertelde Jan dat het mij niet uitmaakt welke wedstrijd ik bezoek want er gebeurt altijd wel iets bijzonders bij welk duel dan ook zoals in het duel in Feerwerd waar een aantal redelijk aanwezig  waren zoals Jeroen Korpershoek, Dick Akkerman, die voor de Stichting Regioteam Noord Groningen als scout actief is wat de keepers betreft. Dick gaat daarbij serieus te werk en noemde enkele namen van potentiële doelmannen waar Dirk- Johan Ritzema van Ezinge niet bij hoorde. De reden was duidelijk en ik kon Dick zijn standpunt daarin wel begrijpen. De tweede helft kwam ik bij een toeschouwer, die mij niet bekend voorkwam, te staan die mij de opmerking toevoegde: ‘Ik vind het knap als je hier nog wat van kunt maken voor de krant.”

Ik moest wel lachen om die opmerking want dat soort opmerkingen hoor ik regelmatig als men een wedstrijd slecht vind maar meestal lukt het wel om er, althans dat hoop ik dan maar voor de lezer, weer wat leuks van te maken. De man in kwestie bleek Anne Kamstra te zijn, oud-voetballer van Hunsingo. De oud-voetballer was niet onder de indruk van het gebodene waarbij hij er aan toevoegde dat hij daarmee niet wilde zeggen dat vroeger alles beter was. We kletsten nog een beetje door over vroeger en nu en zagen Ezinge met 1-4 verliezen. Een nederlaag die er voor zorgde dat de ploeg van Wobbe de Vries zware weken tegemoet gaat en mag hopen dat het de nacompetitie haalt om op die manier te proberen zich te handhaven in de vierde klasse. Na  twee belverslagen en het verslag van  Ezinge- De Fivel te hebben gemaakt was het weer mooi geweest voor de zaterdag want ik was al héél vroeg( half vijf) begonnen aan het verhaal over Henk Krans, die al ruim veertig jaar actief is als scheidsrechter.

 

Naar Zeijen voor de Oostermoer

Zondagmorgen op tijd ( juist) het verhaal rond Henk Krans afmaken, mijn verslagen voor de Ommelander Courant nog even nakijken en mij voorbereiden voor de derby SVZ- Tynaarlo waar ik namens de Oostermoer aanwezig was. Een wedstrijd was er namelijk maar in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant. Bedum speelde tegen Hunsingo, Warffum was vrij en in Kloosterburen liepen ze in de polonaise tijdens de carnavalsfeesten zodat ook de Eenrumers vrij waren omdat normaal gesproken de wedstrijd Eenrum-Kloosterburen op het programma had gestaan. Daarom dus op naar het land van Bartje waar onder de rook van Assen SVZ in Zeijen buurman Tynaarlo ontving. Direct bij aankomst merkte ik al dat de jonge kaartjesverkoper niet aan ‘media" geweld gewend was want ik moest 2 euro voor een programmaboekje betalen.

Ik dacht even aan ‘Gijpie” en zijn 'lekker laten gaan joh" en legde 2 Euro neer. Een spannend duel werd het niet want Tynaarlo was duidelijk beter dan de thuisploeg. Maar ook in Drenthe viel er weer van alles te beleven zoals een speler die niet speelgerechtigd was, de spelregelkenner van het DvhN Wim Molema als arbiter en toeschouwers die elkaar, zo viel langs de lijn te beluisteren, maanden niet gezien hadden. Maar de grootste winnaar van de dag was, ondanks de 4-0 nederlaag van AZ, Martine want op mijn voor 2 euro gekocht programmaboekje won ik volgens ‘de kenner” in Ezinge en lekker flesje rode wijn die dan ook zeer dankbaar werd aanvaard.