Voetvolleybal in Westernieland zege duo Michel Maggi/Arjen Potma

op . Geplaatst in Even na praten

 

Het jaarlijkse voetvolleybaltoernooi om de “Cees Schelling Bokaal” zit er weer op. In de turnzaal van dorpshuis “Diekstaal” te Westernieland streden 14 tweetallen vanaf dinsdag 28 tot en met donderdag 30 december om de prijzen.

Het jaarlijkse voetvolleybaltoernooi om de “Cees Schelling Bokaal” zit er weer op. In de turnzaal van dorpshuis “Diekstaal” te Westernieland streden 14 tweetallen vanaf dinsdag 28 tot en met donderdag 30 december om de prijzen.

 zaalvoetbalfoto_20563h

 

 door Jitze Drent

De toernooi commissie bestaande uit Linda Hoekstra, Miranda Schutter en Alies Westerdijk hadden de tweetallen in twee poules van 7 ondergebracht alwaar de eerste vier uit elke poule doorgingen naar de tweede ronde. Hier werden de koppels verdeeld over twee poules van elk vier waaruit dan uiteindelijk de vier halve finalisten naar voren kwamen. Uit poule A gingen de duo’s Michel Maggi/Arjen Potma en Marcel Elema/Rick Oost door terwijl uit poule B Roland Hoekstra/Björn Schutter en Eje Arkema/Peter Plenter doorgingen. In de kruisfinales was het duo Michel Maggi/Arjen Potma met 2-0 (10-0 en 10-5) te sterk voor het plaatselijke duo Eje Arkema/Peter Plenter terwijl in de andere kruisfinale de Pieterbuursters Roland Hoekstra en Björn Schutter met 2-1 (10-5, 7-10, 10-3) Marcel Elema en Rick Oost opzij zetten. De strijd om de 3e en 4e plaats werd met 2-0 (10-6, 10-7) gewonnen door Eje Arkema en Peter Plenter zodat Marcel Elema en Rick Oost genoegen moesten nemen met de 4e plaats. De finale gaf duidelijk de twee sterkste koppels tegenover elkaar. De eerste twee sets gingen met 10-3 en 10-6 vrij eenvoudig naar Michel Maggi en Arjen Potma maar de derde set ging met 10-7 naar Roland Hoekstra en Björn Schutter zodat een vierde set -  er werd een “best-of-five” gespeeld – noodzakelijk was. Hierin gaf de techniek van Michel Maggi en Arjen Potma – beide actief bij de A1-junioren van het Winsumer CVV Viboa – de doorslag en wisten zij met 10-8 deze set te winnen waardoor zij met een 3-1 overwinning beslag legden op de wisselbokaal terwijl Roland Hoekstra en Björn Schutter genoegen moesten nemen met het “zilver”. Voor Michel Maggi werd dit de derde keer want de twee voorgaande edities won hij samen met vader Marco. Na het toernooi reikte de naamgever van de bokaal Cees Schelling de prijzen en bokaal uit en bedankte hij de toernooi commissie, de scheidsrechters Jans Kadijk en Pieter Martini en verder alle spelers en vrijwilligers die het toernooi weer tot een geslaagd festijn hebben gemaakt. Tevens merkte hij op dat het niveau van de spelers hoger was dan vorig jaar. Het bestuur van de Vereniging Dorpshuis Westernieland kan terugzien op een goede afsluiting van het jaar 2010 en kijkt nu alweer uit naar de editie van 2011.