De Reporter in actie!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Marum en het Leekster Voetbal Gala zijn twee dingen die al jaren met elkaar verbonden zijn. Johannes Kalfsbeek schreef onderstaand verslag over de resultaten van Marum tot nu toe op het 25e Leekster Voetbal Gala.

Marum en het Leekster Voetbal Gala zijn twee dingen die al jaren met elkaar verbonden zijn. Johannes Kalfsbeek schreef onderstaand verslag over de resultaten van Marum tot nu toe op het 25e Leekster Voetbal Gala.

johannes2

 Johannes Kalfsbeek aandachtig toeschouwer met pen en papier bij de hand op het LV Gala

In een fantastische entourage heeft Marum z'n eerste wedstrijden gespeeld op het voetbalgala in Leek. Heel veel liefhebbers hadden de weg weer gevonden naar het mooie Sportcentrum in Leek waar de vijfde avond van de voorrondes werden gespeeld. Marum was ingedeeld met "t Fean 58,Opende,OKVC en Hoogkerk.

De selectie van Marum bestaat uit:
Coach:Gerard van der Ploeg.
Leider:Erik de Vries.
Grensrechter Rob Groefsema.
Doel:Ronald (blauwe panter)de Vrij.
Veldspelers:Marcel Poll,Tjibbe Bakker,Melle Kuipers,Erwin Bandringa,Alexander Goos,Mart Hoekstra en Harke Kalfsbeek.

Eerste wedstrijd tegen ‘t Fean 58,een taaie ploeg met een uitstekende keeper waar de 0-0 lang op het scorebord bleef staan maar na een hele aardige individuele aktie van Harke K. was de 1-0 een feit. Nog een aktie over links van dezelfde speler gevolgd door een schot die van richting werd veranderd door een Feaner lag de 2-0 in het netje en was de pot gespeeld. Volgende pot was OKVC de tegenstander die gehandicapt naar Leek was gekomen want de selectie was lang niet compleet. Het werd een weinig enerverende wedstrijd met doelpunten van Erwin 2x,Melle 2x,Mart 1x,Marcel 1x, Tjibbe 1x,Harke 1x. en een tegengoal.
Volgende pot tegen de Peendermantsjes uit Opende,altijd sportief de mouwen opgestroopt en dus een gevaarlijke outsider in de poule.

Mijn oog viel deze wedstrijd even op de grensrechter van Marum. Zijn naam is Rob Groefsema,speler van Marum B1 en een toekomstig speler van de hoofdmacht van sv Marum naar mijn bescheiden mening. De volgende dag heb ik hem zien spelen in de zaal in Marum en dat spelletje ligt Rob ook zeker hebben we gezien. Ik vind het persoonlijk fantastisch dat je voor je club op een dergelijke avond er staat. Getuigt dat je een liefhebber bent maar misschien nog wel meer een geweldig clubmens,Rob klasse.

Opende werd overspeeld na het eerste fluitsignaal en kwam door individuele aktie's van Erwin en Harke al rap op een 3-0 achterstand. Opende prikte een vrije bal nog wel binnen tot 3-1 maar daarna was het Marum wat de klok sloeg door goals van Tjibbe1x,Melle 1x en Mart Hoekstra 2x. Nog een potje te gaan tegen Hoogkerk die ook de voorgaande partijen had weten te winnen. Marum moest deze wedstrijd meer geven omdat de tegenstander heel erg goed was,iets wat de mannen van coach van der Ploeg lijkt te inspireren. Al rap stond het 2-0 door goals van Harke en de drie nul stond ook snel op het bord door een goal van de degelijk spelende Melle Kuipers. Harke maakte de 4-0 na een mooie futsal aktie. Hoogkerk kwam terug tot 4-1 en maakte in de slotminuut ook nog de 4-2 maar de wedstrijd werd terecht door Marum gewonnen. Supporters geweldig dat jullie er weer in zo grote getale waren en een enthousiaste bijdrage leverden deze mooie avond in Leek.

8 januari 2011 speelt Marum de halve finale in een poule met 4 ploegen. Twee van deze ploegen zijn absolute favorieten voor de eindzege van het toernooi,te weten ONR en vv Roden. Verder doet CSVH uit Hoogkerk mee,ook een ploeg die geweldig kan voetballen in de zaal. Al met al een hele zware poule indeling dus maar we zijn overtuigd dat de mannen van Gerard van der Ploeg er voor zullen gaan.

Supporters,komt allemaal, het toernooi begint 's’middags om 16.00 uur,Marum speelt z'n eerste wedstrijd om 19.00 uur.

U hoort weer van mij,

Was getekend,

De Reporter.