Tolbert maakt favorietenrol in eerste ronde LVGala waar

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

.

 

Tolbert (zon), Zuidlaren (za), VEV´67 en VAKO (zon) hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het Leekster Voetbalgala. CSVH maakt als een van de beste nummers drie een goede kans om door te gaan.  

 

 Leekster25e_voetbalg_20243h

In een  zeer druk bezette Sportcentrum in Leek waren de zondagvoetballers van Tolbert oppermachtig. De titelkandidaat won al zijn poulewedstrijden en ging dan ook zonder veel problemen naar de volgende ronde. Tijdens het duel  Tolbert-GOMOS kwam Tolbert-speler Erwin van Wijk zwaar ten val met naar het zich in eerste instantie liet aanzien ernstig nekletsel wat achteraf  meeviel. ZFC Zuidlaren eindigde als tweede in poule E. De rentree van GOMOS op het Leekster Voetbalgala kon niet bepaald succesvol genoemd worden want de Norgers wisten zich niet te plaatsen voor de volgende ronde.

Topspanning echter wel in de andere poule (poule F) waarin drie ploegen gelijk eindigden: VEV´67, VAKO (zon) en CSVH. Cruciaal was de wedstrijd VEV´67-CSVH. Bij een 1-1 stand ging VEV-keeper Age-Wim van der Zee gruwelijk in de fout, die werd afgestraft door Josua Andreas. Er was grote commotie om het gescoorde doelpunt dat al dan niet binnen de speeltijd viel. De scheidsrechter had de zoemer voor het einde van de wedstrijd niet gehoord. Gevolgen had dit niet voor VEV´67, dat door een beter doelsaldo eerste werd voor het verrassende VAKO (zon) en CSVH dat als nummer drie nog niet zeker is van kwalificatie.

Vanavond( 29 december) wordt de tweede speelronde in het A-toernooi afgewerkt met ondere andere Ezinge, Aduard en Leek Rodenburg