Hart onder de riem in Kloosterburen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Voetbalvereniging Kloosterburen is een vereniging waarin het de bedoeling is om te bewegen en daarbij een bal voort te bewegen was een opmerking die ik las in onderstaand verslag dat Harry Reitsma schreef over een aantal spelers/sters dat al langdurig uitgeschakeld is.

Voetbalvereniging Kloosterburen is een vereniging waarin het de bedoeling is om te bewegen en daarbij een bal voort te bewegen was een opmerking die ik las in onderstaand verslag dat Harry Reitsma schreef over een aantal spelers/sters dat al langdurig uitgeschakeld is.

Kloosterburen

Harry doet dat op een manier die mij zeer aanspreekt want de schrijfvaardigheden van ‘ O Hara” zijn zeer bekend in Kloosterburen en omstreken. Maar in dit artikel steekt hij alle langdurige zieken en geblesseerden een hart onder de riem waarbij ik mij van harte aansluit. Zonder de overige geblesseerden tekort te doen ben ik zeer verheugd dat het met Willem Prins de goede kant op gaat die helaas kennis moest maken met de ernstige ziekte die we niemand gunnen! Daarom dit artikel, over genomen van de site van Kloosterburen, op Puurvoetbalonline dat geschreven is door iemand met een groot gevoel voor humor maar die tevens weet dat sommige mensen soms een opkikker nodig hebben!!

In dit stuk wil ik de bewoners van de lappenmand een hart onder de riem steken (wat opfleuren) en daarmee kenbaar maken dat we ze niet zijn vergeten.

Eén van de routiniers onder de lappenmandbewoners is Anne Jan Ozinga. Anne Jan was in het bezit van twee hernia’s (een normaal mens neemt genoegen met eentje) en is inmiddels ruim een jaar uit de running. Hij heeft een aantal injecties gehad, met matig succes. Inmiddels is Anne Jan geopereerd (eindelijk) en er is sprake van een goed herstel. Wij hopen hem dan ook volgend jaar weer fit op het veld te zien verschijnen.
Een andere routinier is Willem Prins. Ook hij zit al langdurig in de lappenmand in verband met een ernstige ziekte. Willem is daarvoor intensief behandeld en de oude Willem komt weer terug. Ook hem hopen wij snel weer op en in het veld te zien. Nog een volhouder is Milan Bos. Milan zijn knie zegt wel eens krak en dan is het natuurlijk even helemaal mis. Milan wil dan heel graag weer aan de slag, maar in dit soort gevallen is tijd een heel belangrijke factor. Milan neemt nu alle tijd en zorgt ervoor dat hij weer helemaal fit wordt. Hij heeft er in ieder geval heel veel zin in.
Ook geblesseerd, maar daarbij studerend, is William de Lange. William heb ik al een tijdje niet meer gezien. Ik hoop dat het knietje voetballen weer toelaat en dat we hem binnen afzienbare tijd weer op het voetbalveld zien.
Ignace Dölle zit ook in het lappenmandje. Hij dacht enkele weken geleden een kopstoot uit te kunnen delen aan Marcel Halsema, maar helaas voor Ignace bleek het bottenstelsel van Marcel sterker dan zijn neus. Een neusbreuk was het gevolg en pa Dölle overweegt juridische stappen. Ignace heeft nog een paar weekjes lappenmand en is dan weer volledig inzetbaar.
Johan Timmer heeft evenals Marco Bos een hamstringblessure opgelopen. De heren dachten wel zonder een gedegen warming-up te kunnen, maar het tegendeel bleek waar.
Inmiddels zijn ze weer in training, dus zijn ze volgend jaar weer volledig inzetbaar.
Een definitieve bewoner van de lappenmand lijkt Anouska Bolt te gaan worden. Zij heeft slepende enkelklachten en is met voetballen gestopt. Zij wordt nog aan de enkel geopereerd en ik heb nog steeds goede hoop dat de lappenmand kan worden verruild voor het actieve leven op het voetbalveld.
Hans “Bas” Bos is ook geblesseerd geraakt en wel aan zijn meniscus. Inmiddels is Bas geopereerd en hij is weer in training. Een volledig herstel zit voor volgend jaar in het vat.
Jaap van der Ploeg, trainer van FC Leo en speler van ons derde, is ook geblesseerd geraakt. Kniebanden konden de knie niet meer dragen en als je dan denkt dat je een jong veulentje bent dan zak je er doorheen. Ook Jaap is aan het revalideren, maar heeft nog enige tijd nodig.
Of Martin Kloosterman geblesseerd is, weet ik niet, maar hem heb ik al tijden niet meer actief bezig gezien. Martin is wel vader geworden, maar dat is toch niet zo’n geweldige inbreuk op de conditie. Het kan natuurlijk zijn dat door dit alles de benen een beetje week zijn geworden, maar juist dan zou ik weer gaan voetballen.
Onder leiding van 2e trainer Wim Vos kunnen de spieren weer op het oude peil komen. Kom op Papa!
Leon de Jong, onze gestroomlijnde voorstopper, heeft ook al knieproblemen. Leon probeert wel in beweging te blijven, maar een wedstrijd spelen zit er nog niet in. Wij hopen dat hij er na de winterstop weer bij is.
Marleen Stuive ligt ook nog steeds in de lappenmand en hoewel zo’n mand aangenaam warm is, is dat natuurlijk niet de bedoeling. Er zullen nog enkele restauratiewerkzaamheden nodig zijn, om Marleen weer fit op het veld te krijgen.
Dat geldt ook voor Kirsten Meyboom, die ook al langere tijd met knieklachten sukkelt en daarom niet kan voetballen.
Dames voor jullie geldt; gezond eten, geen alcohol en geen tabak en je zult zien dat dat de genezing bespoedigt.
Gelukkig zijn een aantal geblesseerde spelers weer terug op het veld en daarom kunnen we gelukkig nog steeds 4 teams op de mat brengen.
Ik wil tot slot nog enkele draaideurlappenmandbewoners noemen, spelers die bij elke weersomslag ook zelf van slag zijn en derhalve vooral wel eens een traininkje laten schieten.
Het gaat in dit geval om de heren Baarslag en Wiersum. Beide zijn zij spelers van het derde elftal en ze grijpen werkelijk alles aan om even in de lappenmand te zitten.
Opvallend is dan wel dat de spirituele geneugten na de training wel weer worden bezocht.
Nu is dat laatste natuurlijk helemaal niet verkeerd, maar m.n. het urinezuur gaat daardoor omhoog en dat is nu eenmaal slecht voor jicht en geblesseerde enkel.

Rest mij alle geblesseerden een spoedig herstel toe te wensen