Een 'ingepakt" verslag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Gisteren, 28 november, kwam er via de mail een verslag binnen van Allard Breunis binnen met het verslag van het duel dat ze hadden gespeeld op zaterdag 20 november tegen Niekerk D2.

Gisteren, 28 november, kwam er via de mail een verslag binnen van Allard Breunis binnen met het verslag van het duel dat ze hadden gespeeld op zaterdag 20 november tegen Niekerk D2.

 cvvb_d2

 CVVB D2 in de ogen van Puurvoetbalonline kampioen

Ik snapte best dat het verslag wat later binnenkwam want het was weer een ‘prachtige competitie” die het merendeel van de jeugdteams voorgeschoteld kreeg. Er waren in ieder geval talloze weekenden dat ze niet hoefden te spelen en dat maakte het allemaal een stuk leuker. Er moesten door de D2 van CVVB tien duels afgewerkt en de KNVB had weer iets nieuws bedacht. Hoewel, misschien speelt dit al wel langer maar ik hoorde het enkele weken geleden echter voor het eerst. De ploeg van trainer Antoine Breunis zat met nog negen teams in de competitie en speelde in de najaarsreeks dus tegen alle teams één keer!

Ik heb heel wat jaartjes gevoetbald en ben ook lang jeugdtrainer geweest maar die gekkigheid heb ik gelukkig nooit meegemaakt. Je speelt toch uit en thuis tegen elkaar wat het allemaal veel interessanter en leuker maakt. Maar nee hoor allemaal een keer tegen elkaar en klaar zijn we met de competitie! Ik was toevallig aanwezig bij het duel tussen CVVB D2 en FC Grootegast D2 waarin beide teams het publiek een attractief duel boden. CVVB won en kwamen daardoor drie punten los van de opponenten uit Grootegast die echter geen kans hadden om thuis revanche te nemen voor de nederlaag dankzij de KNVB. Maar ook voor CVVB waren de druiven zuur want de winter viel in en de competitie is voor de jeugdteams ten einde waardoor de D2 niet als kampioen geregistreerd zal worden. Maar als je alle duels wint ben je in mijn ogen wel kampioen en daarom dan ook onderstaand verslag van het laatste duel in het jaar 2010 wat het veldvoetbal betreft van het D2-elftal dat uitstekend presteerde in de competitie.

En KNVB mag ik jullie een tip geven en laat teams vanaf het moment dat ze als elftal opereren in ieder geval een thuiswedstrijd tegen elkaar afwerken. De beste vijf teams spelen dan na de winter tegen elkaar om de poulewinst en de onderste vijf spelen, heel simpel, om plaats vijf tot en met tien. En de kampioenen? Daar kunnen in mei best op de diverse sportcomplexen zogenaamde ‘Champions League” duels mee gespeeld worden want dat is een mooie periode om het jeugdvoetbal te promoten dacht ik zo! Bedankt Allard voor het verslag dat ik op deze manier mooi kon verpakken!

 

 Niekerk D2-CVVB D2 0-8(0-5)

 We moesten om 10.45 uur voetballen in en tegen Niekerk en wel tegen de D2.

We begonnen aanvallend en na negen minuten stond het dan ook 0-1 door een doelpunt van Mark na een assist van Allard. Dit was een goed begin van CVVB vroeg in de wedstrijd, dit beloofde veel goeds voor de rest van de wedstrijd. En ja hoor, drie minuten later stond het 0-2 door weer een doelpunt van Mark Kruizinga  Hij schoot de bal, via de voet van een verdediger van Niekerk, in de goal.

Vier minuten later schoot Mark de bal er weer in via een schot van Allard die op de paal ging, 0-3. Mark zat goed in de wedstrijd en kreeg twee minuten na de derde goal een enorme kans maar deze schoot hij mis. Niekerk kon niks beginnen tegen CVVB maar kwam er af en toe er een keer goed door maar de verdedigers van CVVB konden de bal makkelijk weg schieten. In de 23e minuut schoot de jarige Aron de bal goed binnen en stond het 0-4. CVVB zette de verdediging onder druk en kreeg veel kansen en daarom schoot Yordin in de 30e minuut de bal tegen het hoofd van de keeper van Niekerk en schoot Allard de bal, die op de lijn stil lag, erin. 

Na de aftrap van Niekerk was het meteen rust. In de tweede helft ging CVVB verder met scoren want na vijf minuten in de 2e helft schoot Yordin de bal achter de keeper van Niekerk.  Niekerk kreeg in de 2e helft ook nog hele goede kans maar onze keeper Julian stopte deze bal fantastisch. Dit was een hele grote kans voor Niekerk maar ze schoten hem er niet in.

CVVB kreeg veel kansen in de 2e helft maar deze gingen er niet in.  Maar 18 minuten na de goal van Yordin was het Ard-Jan die de bal via de kluts erin schoot. 4 minuten later was er een corner voor CVVB en Allardnam deze corner. Hij schoot de bal voor de goal en via een speler van Niekerk ging de bal er in het stond nu 0-8 in het voordeel van CVVB en was het nu wachten op het eindsignaal.

CVVB probeerde nog een keer te scoren maar dat lukte niet. Een paar minuten later floot de scheidsrechter af en dus had CVVB gewonnen met 0-8 wat een mooi resultaat was.