Een rondje langs de velden deel 10

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een rondje langs de velden is een uitspraak die bij het populaire radioprogramma Langs de Lijn veelvuldig gebruikt wordt

Een rondje langs de velden is een uitspraak die bij het populaire radioprogramma Langs de Lijn veelvuldig gebruikt wordt.

Dat geldt ook ieder weekend weer voor mij want iedere keer gebeurt er we weer iets speciaals waardoor het weer een bijzonder weekend werd. De vooruitzichten wezen er op de vrijdag dat we richting de Noord Hollandse kust vertrokken dat er in het weekend van 27 en 28 november een volledig inhaal en bekerronde gespeeld zou worden.

Koning Winter

FCLeo

Gaandeweg de week kon deze constatering al snel bijgesteld worden want Koning Winter besloot zijn intrede te doen in Nederland. Vrijdag 26 november vertrokken we dan ook uit de omgeving van Alkmaar nadat we eerst onze ‘Japie” vorstvrij hadden gemaakt voordat we de ‘De Dijk” overgingen en in het met sneeuw bedekte Friesland aankwamen. Ik begon mijn bedenkingen al te krijgen wat het duel FC LEO-SV Mussel betrof want dat duel had Hielko voor mij in petto. Een kraker in de vierde klasse C want in Leens zouden de nummers twee, Mussel, en vier. FC LEO tegen elkaar spelen. Maar hoe dichter we bij Ezinge kwamen hoe somberder ik het inzag wat het doorgaan van dit duel betrof. De KNVB had in al zijn wijsheid besloten dat men niet tot een complete afgelasting over zou gaan zodat zaterdagmorgen op bijna alle site, s te lezen viel dat de meeste duels waren afgelast. Op de site van FC LEO zag ik nog steeds dat de wedstrijd van de ‘Trots van Leens en omstreken” nog niet was afgelast. Ik besloot maar eens polshoogte te nemen en kreeg bestuurslid Eddy Tammens aan de telefoon die meldde dat het duel waarschijnlijk doorgang zou vinden.

Eddy vertelde erbij dat er contact opgenomen zou worden met de arbiter, dhr. Dijkstra uit Veenwouden, wat die ervan vond zodat ik een halfuurtje later definitief te horen kreeg dat het duel doorging. Nadat ik rond vijf voor half twee richting Leens vertrok, wil gewoon altijd op tijd zijn en bijkomend voordeel is dat het in de bestuurskamer van de Leensters goed toeven is  door onder andere de aanwezigheid van Roelof Rozema, de jeugdcoördinator van de Leensters waar ik in 1989 samen de JVT-cursus mee volgde waar toen onder andere de huidige hoofdtrainer van GVAV-Rapiditas, Robert Bos, Chris Voornhout ( trainer Harkstede) en hoofdopleidingen van FC Groningen, Peter Jeltema, klasgenoten van ons waren. Maar Roelof spreek ik zodoende nog regelmatig wat altijd leuk blijft. Maar in deze periode waarin de trainerscarrousel volop draait werd er in de bestuurskamer van FC LEO ook over de nodige vacatures gesproken die er bij diverse verenigingen waren zoals Middelstum.

VVSV’09 en het tweede elftal van VIBOA omdat net bekend geworden was dat Jeroen de Munck na een seizoen bij de Winsumers actief geweest te zijn richting De Heracliden zou vertrekken. Enkele namen passeerden de revue en ook gonsde er een naam rond als de nieuwe trainer van VVSV’09. Maar het gonsde nog en daarom wachten we het nog even af of het gerucht op waarheid berust.

images 

Harris Huizingh naast voetbaltrainer ook een fanatiek visser

Ook aanwezig in de bestuurskamer van de Leensters was de trainer van SV Mussel en oud-prof van onder andere FC Groningen, Veendam en Heerenveen. Een rustige bescheiden persoon die zijn respect uitsprak voor tegenstander FC LEO en oprecht geïnteresseerd was in de vereniging uit Leens. Mooi om te zien en chapeau voor de oud-prof!

De wedstrijd had weer een groot aantal bekenden voor mij langs de lijn zoals Jur Smit die al van verre schreeuwde of ik eigenwijs geworden was. Gezien de winterse omstandigheden herkende ik de aimabele oefenmeester nauwelijks wat hij zat, net als bijna iedereen, diep verscholen in sjaal en muts. Ook Jeroen Korpershoek was aanwezig in Leens en beide mannen kunnen het dankzij hun gezamenlijk verleden op de trainerscursus dan ook prima met elkaar vinden.

Ik trof nog een oud-clubgenoot uit onze gezamenlijke Eenrum periode, Harry Reitsma, langs de lijn in Leens zodat het een leuke middag werd in Leens mede door het geweldig nieuwe woord wat Jaap van der Ploeg introduceerde namelijk, ‘Slipgevaarveld