Een rondje langs de velden deel 8

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een rondje langs de velden is de gevleugelde uitspraak in het populaire radioprogramma Langs de Lijn en ook ik gebruik hem voor een onderwerp waarin ik mijn belevenissen van het weekend daarvoor vertel.

Een rondje langs de velden is de gevleugelde uitspraak in het populaire radioprogramma Langs de Lijn en ook ik gebruik hem voor een onderwerp waarin ik mijn belevenissen van het weekend daarvoor vertel.

jacob

FC LEO-voorzitter Jacob Zuidema ( met hand onder de kin) aanwezig bij de wedstrijd Kloosterburen-Warffum.   foto Jan Gerdez

Toen ik op maandag het programma door kreeg van Nanko wat de te bezoeken wedstrijden betrof kon me daar prima in vinden. Dat kan ik altijd want ik vermaak me overal prima maar er zaten twee verenigingen bij die ik dit seizoen nog niet had zien spelen namelijk Godlinze en Hunsingo. De ‘Glinsters” zouden in Leens in actie komen tegen FC LEO en een dag later stond in Winsum het duel tussen Hunsingo en FVV op het programma. Verder mocht ik ook een verslag maken van de opening van het Sportcentrum in Uithuizen waar onder andere de sportman van het jaar 2009, Epke Zonderland en het zaalvoetbalteam WIA4 acte de precence zouden geven. Kortom een goed gevuld weekend waar door het slechte weer van de dagen ervoor bijna een streep door kon.

Maar doordat het regengebied het meer op het zuiden van Nederland had gemunt en de wind de velden wat droog bliezen kon er zaterdagmiddag gevoetbald worden meldde Tjipco Werkman die de telefoon in de bestuurskamer opnam toen ik voor de zekerheid even belde of de wedstrijd doorging. Bij aankomst in Leens werd er op het tweede veld gespeeld door de A-junioren maar verder heerste er nog een betrekkelijke rust op het sportpark. Dat kwam mede omdat ik graag op tijd aanwezig ben omdat ik ook het praatje vooraf met de bekenden van mij die er ook bij FC LEO rondlopen altijd leuk vind. Een persoon mistte ik direct en dat was voorzitter Jacob Zuidema. De voorzitter, een voetballiefhebber die ik ook regelmatig op zondag bij andere verenigingen tegen kom, was door werkzaamheden verhinderd vertelde Tjipco. Maar even later kwam ik de aan een comeback denkende Peter Tuit tegen die afwachting is van een enkeloperatie. Een ingreep die er volgens de artsen voor zal zorgen dat Peter in de toekomst in een lager team van FC LEO zijn partijtje zal kunnen meespelen.

Ik hoop dat van harte omdat ik vind dat een voetballer of voetbalster zelf moet kunnen bepalen wanneer hij of zij stopt. Dat zal trouwens ook naar voren komen in het portret dat ik volgende week, als Martine en ik een weekje in het door zijn prachtige stranden zo door ons geliefde Noord Holland zullen verblijven, zal gaan schrijven en wat een ‘mooie” zal worden omdat ‘Nous” dat in mijn ogen verdiend. Maar nu verder over de zaterdagmiddag die in het teken stond van het duel tussen FC LEO en Godlinze. Een matig duel werd het maar gezellig was het verder wel en dat vergoedde veel. Na afloop snel naar huis want ik wilde de ruwe versie van de wedstrijd nog even op papier zetten voor ik naar Uithuizen vertrok. Dat lukte prima en na een lekkere warme hap dat Martine mij voorschotelde, mijn favoriete kost Macaroni, zette ik koers naar Uithuizen.

Aangekomen bij het sportcentrum was het even zoeken naar een parkeerplaats voor ‘Japie” want het was een beetje druk en dan druk ik mij nog zacht uit.Eenmaal binnen keek ik mijn ogen uit over de inrichting en de grote van het sportcentrum. Prachtig was het en ook het programma wat ons geboden werd was in een woord geweldig te noemen. Turner Epke Zonderland en Mattie de Koning en de broer van Epke, Herre Zonderland gaven een demonstratie waar Epke niet aan mee kon doen door een blessure maar het gebodene van deskundig commentaar voorzag. In de pauze nog even met de burgemeester van de gemeente Eemsmond, Marijke van Beek, gesproken over het sportcentrum en uiteraard FC Twente wat ook nog even het onderwerp van gesprek was. Na de pauze kwam WIA4 in actie tegen het regioteam Eemsmond en dat werd een vermakelijke wedstrijd waarbij de grootste winst de cheque was die de voetballers aangeboden kregen. Voor het project in Sierra Leone waarmee de voetballers kansarme kinderen helpen werd maar liefst 5790, = euro aangeboden.

Een geweldig gebaar dat door iedereen, gezien het ovationeel applaus goed op waarde werd geschat. In de pauze gaf de gastspeler van WIA4, ‘Souf” Touzani” nog een show weg die zijn weerga niet kende. De speler van het Nederlands Futsalteam liet ons als publiek genieten van een formidabele balbehandeling en truckjes die ik van mijn leven nog nooit had gezien. Kippenvel kreeg je er als voetballiefhebber van en het was dan ook veel te snel voorbij. Na de wedstrijd nog even Geert den Ouden, ex-prof van onder andere Willem II. De Graafschap en ADO Den Haag, een paar vragen gesteld die door de sympathieke oud-prof met alle plezier werden beantwoord. Niks kapsones maar gewoon een van het type doe maar gewoon dan doe je gek genoeg. Tegen twaalf uur reed ik Ezinge weer binnen maar al het moois van die dag gierde nog door mijn lijf zodat ik eerst nog even ging surfen op internet naar de uitslagen van de verenigingen in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant want uit de slaapkamer hoorde ik al geluiden dat iemand al in diepe rust verzonken was……