Een rondje langs de velden deel7

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De aflevering van een rondje langs de velden werd dit weekend een speciale  want door de overvloedige regenval van de afgelopen dagen gingen er metname op de zaterdag niet veel wedstrijden door.

 

De aflevering van een rondje langs de velden werd dit weekend een speciale  want door de overvloedige regenval van de afgelopen dagen gingen er metname op de zaterdag niet veel wedstrijden door.

 grijpskerk                                                                                                                            cvvb

 Ik stond, zoals dat zo mooi heet, op de rol voor het duel ZEC- Muntendam maar door de regen die er in de loop van de week naar beneden viel kon ik mij niet voorstellen dat ik in Zandeweer langs de lijn zou staan om de ingrediënten voor mijn verslag tot mij te nemen. Vrijdagavond werd dit beeld nog meer bevestigd want ook toen viel bakken vol  naar beneden. Zaterdagmorgen natuurlijk op tijd uit de veren want ook als verslaggever blijf je in je hart de voetballer die altijd wil spelen dus hoopte ik dat het meeviel qua millimeters gevallen regenwater. Speurend op internet zag ik dat het er bij VIBOA goed uitzag wat volgens mij betekende dat het misschien allemaal wel een beetje meeviel. Maar die gedachte kon ik in de loop van de zaterdag gerust met een noodgang overboord gooien want het voetballen in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant zou zeker op de zaterdag een moeizaam verhaal worden. Rond tien uur werd definitief bekend dat het duel in Zandeweer op een latere datum gespeeld zou worden want het veld was niet bespeelbaar. Het eerste alternatief werd de wedstrijd FC LEO-GEO maar ook daar ging rond de klok van elf uur een streep door de wedstrijd wat ook gold voor het tweede alternatief in Ezinge dat de wedstrijd tegen Mussel ook afgelast zag worden.

Door deze afgelastingen werd  de aandacht verplaatst naar de wedstrijd in Grijpskerk tussen de plaatselijke trots en CVVB. Nu moet ik zeggen dat dit duel een affiche is die niet vervelend is om te bezoeken maar eigenlijk nooit gebeurd. Normaliter bezoeken we als verslaggever namelijk alleen maar thuiswedstrijden van clubs in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant maar als Pluvius ons een keer slecht gezind is dan komt er weleens een uitwedstrijd in beeld. Zo bracht ‘Japie” me dus naar Grijpskerk waar mij bij binnenkomst in de bestuurskamer van Grijpskerk gevraagd werd of ik op de fiets was gekomen. Een enkeling wist namelijk dat ik in Ezinge woonde wat de opmerking van de fiets rechtvaardigde.

rc_96_96_profielfotos-img_6612

Marc Boonstra    Grijpskerk en Leekster Eagles 2

In Grijpskerk trof ik ook Marc Boonstra uit Marum die ik kende uit mijn periode als jeugdtrainer bij de SV Marum waar hij in de B-junioren speelde. Hij was in de jeugd een speler die een wedstrijd voor je kon beslissen maar ook een zeer sociale jongen. Steeds als we elkaar tegenkomen is er de hand en het tijd hebben voor een praatje. Hij leeft voor het voetballen en is naast dat hij voor Grijpskerk uitkomt ook actief in het tweede team van de Leekster Eagles. Hij stond in de basis op een positie die mij verbaasde, rechtsback, want in de B1 van Marum stond de technisch begaafde voetballer in de voorste linie. Maar Lutzen Nieboer zal als trainer van Grijpskerk wel weten wat hij doet maar Marc als rechtsback bleef voor mij een verrassing. Verder weer een veelvoud aan bekenden uiteraard waardoor het gezellig vertoeven was in Grijpskerk. Na het duel in tegenstelling tot eerdere plannen eerst even huiswaarts waar ik even een e-mail van een grappenmaker uit de stad Groningen moest lezen begreep ik uit een telefoontje van Martine. Na het geschrevene tot mij te hebben genomen werd het tijd om naar Kloosterburen te vertrekken om een verslag te maken over de strijd om de Hogelandster Bokaal. Dit is een toernooi die in de Noordelijke Biljartwereld hoog staat aangeschreven en waar ik mij dan ook uitstekend heb vermaakt. Prachtige partijen werden er gespeeld en ik vertelde het ook tegen de oud-speler van Kloosterburen, Hans Gerdez, dat biljarten mij blijft trekken omdat ik het een prachtige sport vind. Maar ik ken mijzelf ook en weet dat ik er dan ook vol voor wil gaan en die tijd heb ik helaas niet over want je moet keuzes maken …….

Na het biljarten direct naar huis want Martine was al bijna de gehele zaterdag alleen thuis en ik ook nog wel even met haar wilde napraten over deze toch wel weer bijzondere zaterdag waarbij ik op papier bij diverse wedstrijden ben geweest maar uiteindelijk bij Grijpskerk tegen CVVB terecht kwam