Een dagje Marumnello

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

marum

Marum 2, de mannen van Verrie Moegio,lijken uit te groeien tot  zeker een super sfeer team maar ook een swingende  brigade!!

Marum1 is vrij vandaag dus even kijken wat er verder voor toekomst bij de club loopt.Voor mij een aangename verrassing kwa voetbal en bij herhaling de derde helft onder toeziend oog van onze nieuwe voorzitter Koert( heb je soms je naam  mee?) Bierman.Koert is een man waarvoor voetbal ongeveer hetzelfde is als zuurstof  voor een mens heb ik het gevoel,wel Koert bij deze club  is het voor jou erg zuurstof rijk dus leef je lekker uit als trainer en voorzitter wij zijn er blij mee in meerdere opzichten.

Zaterdag 2 oktober weer volop aktie op Marumnello van jong tot oudere jeugd alles weer in goede banen geleid door o.a de altijd vriendelijke behulpzame en vooral enthousiaste maar ook charmante gastdames. Wat hoor je regelmatig van de tegenstander wat is dat toch goed geregeld bij sv Marum,fijne ontvangst,alles is geregeld van formulier tot welke kleedkamer en welk veld voor tegenstander en scheidsrechter. Ik citeer een tegenstander bij het verlaten van de kantine,Mooie wiefkes en ok nog aordig ok,goed regelt hier! Gastdames een pluum op de pet mag best een keer gezegd,uit betrouwbare bron weet ik ook dat er met veel plezier(je basis) wordt vertoeft op zaterdag bij de club, vooral lekker zo doorgaan met z'n allen.

Het was druilerig weer maar er werd niet minder enthousiast gespeeld door de verschillende teams. De D1 van sv Marum op het hoofdveld een topper speelde tegen Beilen D1 een medekoploper na de eerste competitiewedstrijden.Dit team onder leiding van en getraind door Daniel Dongstra en Jan de Vries straalt veel plezier uit.Wat me verder opviel is de beleving van zo'n team wat het op de mat legt en met z'n allen voor de puntjes vecht als het ware.Mooi aan dit voetbal blijft dat het zo kan kantelen in een wedstrijd zo ook vandaag.Marum was m.n voor rust de bovenliggende partij maar geeft na rust door twee tegendoelpunten ook zo de 2-0 voorsprong weer weg.Dan ontspint zich een mooi "gevecht"waar voor beide ploegen de kans om te winnen aanwezig blijft omdat ze aardig aan elkaar gewaagd zijn.
Toch scoort Marum in bijna de laatste minuut de winnende,Tom van Kammen pakt heel goed en slim de bal voor een voet van Beilen speler weg,speelt Tom Boezerooij goed in die Rogier van der Ploeg aanspeelt.Wat ik daarna heel knap vond,je zag hem bijna denken,dat hij de bal met een mooie boog over de keeper in het doel liet verdwijnen.3-2 laatste minuut maar een geweldige ontlading en beleving van deze mannetjes die willen winnen. Veel talent in dit team met vandaag uitblinkers Tom van Kammen,Wolter Posthumus en Rogier van der Ploeg. Met elkaar zo doorgaan dan kom je heel ver bij deze mooie club "mannen".

Verrie Moegio,de altijd even aimabele als teamspirit inspirerende trainer uit Assen en voor het tweede jaar als trainner werkzaam bij de club had zoals altijd z'n huiswerk goed gedaan m.b.t Griffioen2.

Hij begon met de volgende opstelling:
Doel:Jacob Beimers.
Verdedigers :Ruurd Posthumus,Gert (captain) Heuker,Daniel Jonker en Rinze Boonstra.
Middenlinie:Daniel Dongstra,Anton Wensink,Anno Jaap(bijna Papa!)Grondsma en Mart Hoekstra.
Aanval:Theo Beyert en Ronald(vuur in de slof!)de Vrij.
Wissel:Yorn Dolstra,Kasper Hielkema en Bart Jan Niebuur.

Onder leiding van scheidsrechter  Ralph (Luinge,zelfde uitstraling!)Buiter in de eerste riedel om 14.30 uur gemaakt voor aanvang van de wedstrijd. Marum wist dat Griffioen ook een sterke competitie start heeft gemaakt maar de zenuwen in combinatie met een  beetje overconcentratie hielpen vooralsnog Griffioen2 in het zadel met 0-1 en 1-2. Hierna pakte Marum het evenwel op en was er voor de Griffioen geen houden meer aan tegen de mannen van Verrie Moegio. De ene na de ene mooie aanval rolde uit de koker met als einduitslag een11-2 overwinning voor Marum2 met een koppositie op de ranglijst voor Marum2 met de volle score,12 uit 4.De punten werden gemaaktvandaag door:
Daniel D.1x
Theo B.2x
Anno Jaap G.2x
Mart H.3x en twee x een assist.
Ronald de Vrij 3x.
Dit alles als uitvloeisel van het graag gehanteerde en door de tegenstander gevreesde 1-4-4-2 systeem.
Geel wegens praten voor Yorn Dolstra.

Het derde verloor vandaag met 3-0 van Grijpskerk ondanks een hele goeie tweede helft van Marum3 waar het een klasse betere speelde dan Grijpskerk maar in de afronding niet scherp was.
Marum4 pakte een punt tegen Boerakker3 door met 2-2 gelijk te spelen.

Mijn gecomprimeerde conclusie voor vandaag is dat Marum een multifunktionele voorzitter heeft,is er de derde helft ook gezellig bij.Een aantal kundige en charmante gastvrouwen,aanstormende jeugd,een prachtig Marum2 waar we dit seizoen nog veel van gaan horen,een trainersgilde wat veel ambitie uitstraalt,heeft. Mijn weekend op het voetbalveld heeft wederom gewerkt als een lader van een accu als ik het moet vertalen,oftewel het was weer fijn bij de sv Marum langs de lijn!!

Volgende week ben ik er weer met een verslag van CSVH tegen Marum in de uitwedstrijd in Hoogkerk. Aanvang 14.30 uur.