Rondje langs de velden deel 5

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een rondje langs de velden is een uitspraak die bij het populaire radioprogramma Langs de Lijn veelvuldig gebruikt wordt.

 

Een rondje langs de velden is een uitspraak die bij het populaire radioprogramma Langs de Lijn veelvuldig gebruikt wordt.

pvo_logo_01

 

 

Dat gold, weliswaar in een andere vorm, ook voor mij zoals in de eerste vier delen te lezen viel. Een mooi onderwerp trouwens ‘Een rondje langs de velden” waar misschien nog wel iets leuks uit ontstaat maar waar ik echter nog niets over los laat. Na in de morgenuren mijn verslagen geschreven te hebben en wat op de site aan het ‘prutsen” te zijn geweest was het rond de klok van 13.00 uur tijd om richting Kloosterburen te vertrekken.

 

Jacob Hofman

Beetje op tijd aanwezig zijn op het complex aan het Westerklooster is altijd prettig want het aantal bekenden dat ik daar tref is altijd groot. Geert Timmer, Ron en Hans Bolt, Jan Gerdez, Bob Bolt, Eelco, Bart en Wouter Korhorn enz enz want ik kan nog wel een tijdje doorgaan. Het zou anders een rubriek worden zoals Dick Heuvelman altijd rondom het fameuze Eurovoetbaltoernooi schrijft waarbij hij dan opsomt wie hij allemaal is tegenkomen en wie niet. Maar bij aankomst schrok ik toch even want Hofman stond niet bij de ingang maar Bob Bolt. Niet dat ik van Bob schrik maar ik dacht even, gezien zijn leeftijd van 82 dat Hofman misschien ziek was, of nog erger, het lootjes verkopen niet meer kon doen qua gezondheid.

Gelukkig stelde Bob, deze week nog foto,s en krantenknipsels van gezien waaruit blijkt dat hij een van de beste voetballers uit de geschiedenis van Kloosterburen was, mij gerust met de mededeling dat Jacob, zoals Bob hem noemt, naar een verjaardag moest waar de krasse baas duidelijk ‘ not amused” over was. Jarig zijn op vrijdag en dat op zondag vieren terwijl het eerste van Kloosterburen thuis speelt dat mag bijna gelijk genoemd worden met vloeken in de kerk in de optiek van Hofman.

Dan maar lootjes kopen van Bob die in mijn jas of broekzak verdwijnen en er meestal s’avonds pas weer uitkomen….

Prachtig cadeau

Na een heerlijk bakkie in de bestuurskamer waar ik Jan Gerdez zelf mocht attenderen op het portret wat ik van Jan had gemaakt onder de kop ‘Van vleugelflitser tot huisfotograaf” en daar een prachtig cadeau voor terug kreeg. Een cadeau

waar hopelijk in de maand oktober meer over verteld kan worden en waarbij aan een verhaal in de categorie Gerald Gras gedacht mag worden. Een verhaal over een levensgenieter die velen kennen maar niet weten waar hij precies woont laat staan wat hij op dit moment doet. Als het lukt wat ik graag wil en de persoon wil ook nog meewerken dan wordt het …….   Juist!

Maar Kloosterburen is ook Willem Pettinga de trainer de aan zijn vierde seizoen bij Kloosterburen begonnen is en nu eindelijk de vereniging uit het carnavalsdorp richting de vierde klasse wil brengen. Dat is in mijn beleving iets dat Kloosterburen verdiend maar Willem ook.

Want het vorig seizoen was een drama in Kloosterburen. Blessure, s, schorsingen en een portie pech zorgen ervoor dat Kloosterburen dit seizoen in de vijfde klasse uitkomt en niet in de zo vurig gehoopte vierde klasse. Nu moet het dan gebeuren en Willem had er net als ieder seizoen weer zin in. In het duel tegen Groen Geel een week eerder al drie punten en daar hoopte de aimabele oefenmeester nu ook op. Hij werd op zijn wenken bediend want Blauw Geel scoorde na vijftien seconden al in eigen doel. Het werd dan ook een appel eitje pot waarbij de tweede helft, om met René van der Gijp te spreken, niet om aan te gluren was.

FOTOKLOOSTER

Marcel Remijn mist de bal in de tweede helft van Kloosterburen- Blauw Geel'15 die niet om aan te gluren was

foto: Photo Pleasure Ronnie Afman Baflo

Maar toen ik het sportpark afliep samen met mijn maatje uit vroegere, en in sommige opzichten, mooie tijden in Kloosterburen, Huib van der Wildt kwamen we tot dezelfde conclusie dat resultaat soms telt en dat het mooi staat 2 gespeeld zes punten. Wat ‘Huipie” betreft noem ik een gouden maatje waar ik lief en leed meegedeeld heb binnen de v.v. Kloosterburen en waar ik binnenkort op terugkom. Richting huis moest ik even aan Hofman denken en hoop dat de familie wel even het programma van het eerste in de gaten wil houden. Voor de zekerheid even een geheugensteuntje: 26 September: Kloosterburen- VVK en op 3 oktober: Kloosterburen- Eenrum.