Rondje langs de velden deel 1

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een rondje langs de velden is een uitspraak die bij het zeer populaire radioprogramma ‘Langs de Lijn” veelvuldig gebruikt wordt

 

Een rondje langs de velden is een uitspraak die bij het zeer populaire radioprogramma ‘Langs de Lijn” veelvuldig gebruikt wordt.

 pvo_logo_01

Dat gold, weliswaar in een andere vorm, ook voor mij zaterdag 11 en zondag 12 september. Ik kreeg namelijk een paar dagen eerder een mail van de leider van Hunsingo E1, Addy Hooier, of ik een keer bij de E1 kwam kijken. Ik besloot aan dat verzoek gehoor te geven en dat voor de zaterdagmorgen in te plannen. De laatste opmerking is niet arrogant bedoeld maar de realiteit. Ik ben niet van het plannen maar merk met een leuke en redelijk uit de hand lopende hobby dat een agenda op de Peperweg niet meer weg te denken is. Dus zo gezegd zo gedaan en het stond genoteerd zaterdag 11 september: 10.15 uur Hunsingo E1-Siddeburen E1. Na dit mailtje kwam er nog een binnen, wel meer trouwens, en die kwam van Merijn Slagter die als doelman van Omlandia 5 zijn medewerking verleende aan de rubriek de 15 vragen aan…

Merijn is tevens een van de freelancers van de Ommelander Courant en is in die hoedanigheid vaak bij duels van de zondagverenigingen uit het verspreidingsgebied van de regionale krant aanwezig. Maar nu meldde hij dat er  zaterdag 11 september een geweldige kraker op papier stond tussen Omlandia 4 en Omlandia 5. Dat zijn duels die ergens om gaan en ik besloot ook om ‘even” mijn gezicht in Ten Boer te laten zien. Dit gevoegd bij het duels Corenos-Marum( op zaterdag) en Kloosterburen-Blauw Geel ‘159( zondags) waar ik voor de Ommelander Courant heen mocht moest dit, ondanks de gebeurtenissen van  negen jaar geleden op 11/9, wel  een prachtige weekend worden. Die voorspelling kwam uit en waar ik deze week in vier delen verslag van zal doen!

 Hunsingo E1- Siddeburen E1

hunsingo_siddeburen

Bij aankomst op sportpark Schilligeham zag ik hem al staan de man, zoals er wel meerdere zijn trouwens, waar ik uren over alle facetten van de voetbalsport kan praten oud-trainer en tegenwoordig jeugdscout voor de KNVB, Hemmo Battjes. Een aardige maar bovenal kundige voetballiefhebber die je om een boodschap kunt sturen en overal een graag geziene gast is. Samen keken we naar het duel van Hunsingo E1 tegen Siddeburen E1 en verbaasden ons over het groot aantal kansen dat de thuisploeg kreeg wat, helaas voor de Winsumers, geen goal opleverde. Enkele spelertjes vielen ons op maar namen noemen doe ik niet want ik ben geen scout van de KNVB immers.

Mooi in dat duel was verder te zien dat de scheidsrechter Siert Slagter was. Siert, ondertussen de zeventig gepasseerd, is een van de mensen waar een vereniging niet zonder kan. De zeventig gepasseerd en zaterdagmorgen,s nog  actief bij de jeugd is iets waar met respect over gesproken mag worden is mijn mening. Het voordeel van zeventallen is dat er op een helft gespeeld wordt waardoor we op het naast gelegen veld zagen dat de meisjes E-4m tegen hun leeftijdsgenootjes van VVSV’09 speelden.

Maar bij de E1 wilde het niet echt vlotten in het duel tegen Siddeburen en ook de tweede helft gebeurde er van alles maar de bezoekers die via de Tom Tom, wat een prachtig middel om ergens te komen waar je niet moet zijn, heel Noord Groningen bijna hadden bekeken voordat ze in Winsum arriveerden, gingen uiteindelijk met de overwinning naar huis. Maar de E1 van Hunsingo heeft geen reden om te te treuren want je hoefde geen helderziende te zijn om te zien dat  het team duidelijk beter kan dan het zaterdag liet zien.  Maar uit  eigen ervaring als jeugdtrainer weet ik dat er een paar wedstrijden in een seizoen zijn dat je liever met je partner  in de IKEA wandelt dan leider te zijn van een voetbalteam. Dus Addy en de rest van de technische staf wees gerust het komt helemaal goed met jullie E1!

Zoals gezegd waren de meisjes van Hunsingo E-m4 tegen hun leeftijdsgenootjes aan het voetballen en de stand was bij rust  12-0 voor Hunsingo in een duel waar Iris het onderstaande wedstrijdverslag voor de clubsite van Hunsingo over schreef:

Kun je 12 keer scoren in een helft??? Ja dat kan!! 

hunsingo_e-4m

Hunsingo E-4M

Zaterdag 11 september 2010 moest Hunsingo/ViboaE4m tegen VVSV’09. De aftrap was voor VVSV`09. Iris pakt de bal en dribbelt naar het doel en scoort. 1-0. Dan pakt Iris weer de bal en scoort weer.2-0 .Dan dribbelt Mi-sul naar voren en geeft de bal aan Iris en Iris scoort. 3-0. Dan gaat Iris weer naar voren met de bal en scoort opnieuw 4-0 De tegenpartij probeert vaak om de bal af te pakken maar dat lukt vaak maar voor even. Dan neemt kim de bal mee naar voren .Geeft hem aan Iris en die scoort de 5-0. Er is inmiddels veel publiek bij gekomen. Dan krijgt de tegenpartij een kans, helaas voor hun schieten ze naast.  Wel in een doel maar niet de goede. Vervolgens scoort Iris weer en is het 6-0. Dan dribbelt Iris weer naar voren en dan volgt het 7e doelpunt 7-0. VVSV’09 doet goed hun best maar het wil maar niet lukken. Deze keer gaat Sanne er met de bal vandoor en schiet zo tussen de benen van de keeper door in het doel. 8-0. Dan scoort Iris de 9e, 10e , 11e en het 12e doelpunt.

En dan is het rust. Op naar verkoeling en ranja. 

De tweede helft heeft VVSV’09 (in overleg) een extra speler ingezet. Ze hadden vorige week met 27-0 verloren en wilden dat deze keer voorkomen. Er word een jongen uit de F-jes ingezet. Hierdoor word het voor ons wat moeilijker. We spelen nu 8 tegen 9. Na een poosje spelen scoort Nienke een doelpunt 13-0Dan krijgen we een tegen doelpunt. Welverdiend voor de tegenpartij. 13-1.Vlak voor tijd komt er een onverwachte afstandsschot van Iris en het word 14-1.Dan fluit de scheidsrechter af. Hoera we hebben gewonnen! Na het handjes schudden gaan we nog even penalty schieten. Die onze super keeper allemaal tegen heeft gehouden. Hunsingo/Viboa E4m heeft laten zien dat je in één helft 12 keer kan scoren.

Volgende wedstrijd is op 18 september 2010 uit tegen Ezinge.

Aanwezig zijn om 9 uur op het Hunsingo veld.

Iris

De boodschap is duidelijk voor alle vaders,moeders, broertjes, zusjes, ooms, tante,s en niet te vergeten Opa,s en Oma,s zaterdag 18 september barst het spektakel weer los tegen de E1 van Ezinge. Na een ruststand van 12-0 werd het uit eindelijk 14-1 wat een mooi debuut was voor de debuterende Kim Veldhuis dochter van de mede-eigenaar van Sporthuis Winsum, Joop Veldhuis.

Joop stond uiteraard langs de lijn en was een trotse vader toen hij zijn dochter aanwees die haar eerste duel speelde. Prachtig om te zien dat er veel publiek bij het duel aanwezig was waar Joop de terechte opmerking over maakte dat het op latere leeftijd wel anders wordt.

Dat is hier op Puurvoetbalonline al een paar keer besproken en ik kon het alleen maar bevestigen. Na afscheid te hebben genomen van Hemmo die op doorreis ging richting Kantens besloot ik nadat ik nog even bij de E1 had gekeken richting Ten Boer te vertrekken voor Deel 2 van Rond de Velden die ook erg leuk gaat worden…..