Het ‘Puurvoetbalonlinesterrenteam 2015-2016’: Linkercentraleverdediger Remy van der Wal(SV Bedum).

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het seizoen 2015-2016 zit er op. Vrijwel alle verenigingen hebben dit weekend hun verenigingsdag of hebben dat feest al eerder doen plaatsvinden. Voor Puurvoetbalonline een teken om met een ‘sterrenteam’ te komen. Een team bestaande uit spelers uit het gebied waarin ik voor de Ommelander Courant en voor de Oostermoer actief ben. Mijn ‘sterrenteam bestaat in sommige gevallen uit spelers die in de wedstrijden wat extra’s brachten maar die ik in sommige gevallen om een andere reden in mijn ‘Sterrenteam  2015-2016’ heb gekozen. Het criteria dat ik heb gehanteerd is dat ik een speler minimaal twee wedstrijden heb zien spelen en dat ik per club maar een speler kies. In deze derde aflevering de linkercentraleverdediger.

1376813403Nremy  1
  Foto: Archief PVO

Voor mijn linkercentraleverdediger hoefde ik niet echt te kiezen. Want dat mijn centrale verdedigingsduo uit Dirk Zwakenberg en Remy van der Wal zou bestaan had ik vrij snel in mijn hoofd zitten. Remy van der Wal nam een aantal jaren geleden afscheid als speler van toen nog CVVB. Het 'kind' van CVVB maakte vervolgens de overstap mee naar de fusieclub SV Bedum en werd dus 'Paars'. Zo af en toe speelde hij op zaterdag nog een wedstrijdje in een lager team van de Bedumers maar verder richtte hij zich op zijn trainerscarriere. In dat af en toe een wedstrijdje spelen kwam echter na de winterstop verandering toen er vanuit de zondagafdeling een beroep op Remy van der Wal werd gedaan. De formatie van trainer Dick Visser kampte met een chronisch tekort aan spelers en Dick Visser polste de trainer van De Pelikanen om zijn selectie te komen versterken. Een voetbaldier zegt dan geen nee en vandaar dat hij samen met Bas Damminga in het thuisduel tegen Kwiek in de basis stond. Voor Bas bleef het bij een eenmalig optreden maar voor Remy van der Wal werden het er meer. Een aantal waar het nodige commentaar op kwam maar waar de Bedumer zich niets van aantrok. Zijn commentaar was namelijk duidelijk. 'Ik ben lid van SV Bedum en niet alleen van de zaterdagtak. Volgens mij houd een fusie namelijk in dat we een vereniging zijn.”
Een mening die ik met hem deelde en eerlijk is eerlijk, de zondagtak was maar wat blij met zijn inbreng. Daarom mocht deze absolute clubman ook niet ontbreken in het 'Puurvoetbalonlinesterrenteam 2015-2016'