Stedum spits gaat op wereldreis

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

 

Siebrand Dijkema van vijfde klasser Stedum is een type voetballer zoals je ze vroeger, toen de scheenbeschermers nog niet verplicht waren,  veel zag.

 Siebrand Dijkema van vijfde klasser Stedum is een type voetballer zoals je ze vroeger, toen de scheenbeschermers nog niet verplicht waren, veel zag.

 Shirt over de broek, voetbalkousen half naar beneden en voetballend op intuïtie. Ik vergelijk hem wel eens met, en de oudere voetballiefhebbers zullen die naam zeker kennen, de Deen Jesper Olsen die onder andere voor Ajax heeft gespeeld. Dat is dan niet qua postuur want Olsen was een frêle voetballer terwijl de spits van Stedum een normaal stevig postuur heeft. Enkele weken geleden zag ik hem spelen in de wedstrijd tegen SIOS uit Sauwerd en was hij  geregeld een plaag voor zijn directe tegenstander Dirk Zwakenberg.

In die wedstrijd kreeg hij een strafschop mee na een overtreding gemaakt door dezelfde Zwakenberg. De wedstrijd werd in de tweede helft gestaakt door de arbiter van dienst, dhr. van Houten uit Houtigehage.In de planning van de K.N.V.B. was 19 december gereserveerd voor het restant van het duel( 25 minuten) te beginnen met een strafschop voor Stedum.

wereldreissiebranddijkema

foto: Herman Spier Bedum

De planning was dat Siebrand Dijkema het vonnis zou voltrekken en zo Stedum aan hopelijk de drie punten zou helpen. Dit scenario was door zijn teamgenoten bedacht want het restant van het duel tegen SIOS zou voorlopig het laatste competitieduel van de 23 jarige spits zijn.

Want Siebrand Dijkema is zowel in als buiten het veld  avontuurlijk ingesteld en gaat dan ook vanaf 5 januari samen met zijn vriendin Janine een reis van een half jaar maken die hun onder andere in de landen Australië, Nieuw Zeeland en Brazilië zal brengen. Verder zal het een groot avontuur worden voor de spits en zijn vriendin maar dat is iets wat  Stedum-trainer Rob Brouwer wel bij hem vind passen.

,,Siebrand is een avonturier dat zie je ook in zijn spel. Ik hou wel van dat type speler, voor ons is het een aderlating, maar als mens vind ik het fantastisch dat hij deze reis gaat maken en op deze manier een gigantisch stuk levenservaring op doet. Ik wens hem dan ook het allerbeste op zijn reis en hoop hem over een half jaar weer gezond terug te zien op de voetbalvelden.”

Puurvoetbalonline sluit zich graag aan bij de woorden van Rob Brouwer en wenst Siebrand en zijn vriendin een prachtig half jaar toe op hun wereldreis die hun in tal van landen zal brengen maar uiteindelijk weer gezond in Nederland uiteraard.