Deel 1 transfernieuws verspreidingsgebied Ommelander Courant

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

 De, deadline” zit erop wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging willen vertrekken.

 

De, deadline” zit erop wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging willen vertrekken.

 Erik_1

 Eric Vos van Viboa naar Gronitas  foto Coen van der Molen Winsum

In de Ommelander Courant van 14 juni stonden alle, transfers” vermeldt die zich bij de verenigingen in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant hadden voorgedaan. Daar waren er verrassende bij en ook een paar waar ik persoonlijk niet raar van op keek.

Eric Vos

Dat Eric Vos bij Viboa zou vertrekken vertelde hij enkele maanden geleden al toen ik hem in het UMCG tegen kwam. Op dat moment was het alleen nog niet bekend waar hij naar toe zou vertrekken. Hij hoopte uitgeloot te worden voor een studie in het westen van het land waar hij zijn voetbalcarrière dan ook voort zou zetten. Maar helaas voor Eric lukte dit niet en werd het Gronitas die van zijn aanwezige talenten mag profiteren. Bij Gronitas komt hij trouwens een oude bekende tegen want toen, Vossie” in de D1-junioren van Kloosterburen speelde werd hij daar een keer per week getraind door Johnny Veenstra die toen als hoofdtrainer bij de vereniging uit het Marnedorp actief was. Johnny Veenstra was toen al zeer te spreken over de instelling en voetbalkwaliteiten van Eric en ik weet dan ook bijna zeker dat de als keeperstrainer bij Gronitas fungerende Veenstra een adviserende rol richting het trainersduo Jan Korte/ Martin Drent heeft gespeeld betreft het aantrekken van Eric Vos.

Danny Beerda

In dat toenmalige D1-juniorenteam speelde ook Danny Beerda die na een paar omzwervingen via Zeester bij de v.v. Kloosterburen terecht kwam en later bij SV Aduard in de derde klasse kwam te voetballen. Ik moet heel eerlijk zijn dat ik, Danny een beetje kennende, verbaasd was dat hij voor aanvang van het seizoen voor VVSV’09 had gekozen. Ik sprak hem geregeld binnen het UMCG, een walhalla wat betreft het tegenkomen van bekenden uit de voetbalwereld, waar hij voor zijn baas werkzaam was en proefde vooral in het begin dat het wat moeizaam ging bij VVSV’09. Danny Beerda is een man van bravoure maar met een klein hartje en ik ben heel eerlijk ik mag hem wel. In zijn periode bij Kloosterburen was ik daar jeugdcoördinator en kon ik genieten van zijn voetbalprestaties. Dat hij via Leek Rodenburg naar Aduard vertrok had een bepaalde reden die, denk ik, in de familiaire sfeer lag en hij het geluk had dat hij met trainers als Johan Wardenier ( Leek Rodenburg) en Marinus Siekman( sv Aduard) een prima band had. Daarom was ik niet erg verrast dat hij toch weer terugkeert naar Aduard om in de tweede klasse uit te komen. Persoonlijk denk ik dat hij dat aan kan gezien zijn kwaliteiten maar het voor een vereniging als VVSV’09 een stevige aderlating is qua speler en het aantal doelpunten dat hij het afgelopen seizoen scoorde waarvan hij zelf trouwens vond dat het er meer hadden moeten zijn, Dat tekent zijn gedrevenheid en was ik dan ook niet verbaasd over zijn terugkeer naar Aduard 2000

1265915047Nfotodanny1 Danny Beerda volgend seizoen weer terug naar SV Aduard   foto Bart Ooosterveld