In memoriam Jan Wendelaar

op . Geplaatst in De derde helft

VV Hunsingo is de afgelopen drie maanden zwaar getroffen door leed. Op oudjaarsdag overleed Ria, echtgenote van bestuurslid Ton Cremer en in februari volgde Erelid Jan Albert Bouwes.Afgelopen maandag vertelde mijn zoon (Duncan) dat Jan Wendelaar is overleden En dathHij het heel erg vond voor Erwin en Tamara.

hunsingo

Ik schrok.

Natuurlijk, ik wist DAT Jan heel erg ziek was. Maar toch .... In mijn periode als jeugdtrainer van VV Hunsingo had ik veel te maken met Jan.Jan was leider van de teams (FE) waar Duncan en Erwin samen in speelden.

En deze functie is geknipt voor januari Alles was altijd tot in de puntjes geregeld. Rij-en wasschema's, maar ook de omgang met de ouders. Moeten Daarnaast zijn telefoonrekeningen van enorme omvang zijn geweest, wil bij twijfel belde Jan altijd liever zelfs voor de zekerheid.Daarnaast was zijn enthousiasme langs het veld (bijna) niet te evenaren. Naast het aanmoedigen van "zijn jongens", was Hij ook nog in staat om coach Harald in bedwang te houden, Wanneer weer eens sterven te ver ging in zijn uitlatingen richting spelertjes en scheidsrechter.

Een betere leider kon je club Zich niet wensen. Ook begeleiders van tegenstanders zullen Jan Wendelaar wel gaan missen, wil ook een goede Verstandhouding met de tegenpartij is bij Jan belangrijk.Het kampioenschap gehaald E1 was Jan zijn hoogtepunt in zijn veel te korte leven. Op voetbalgebied dan.Absoluut hoogtepunt zal Ongetwijfeld zijn Hecht gezin zijn geweest, die hem tot het laatste moment hebben bijgestaan in deze Oneerlijke strijd. Jan mocht slechts 44 jaar worden.

Langs deze weg wenens we Marga, Erwin en Tamara heel veel sterkte toe met het verwerken van dit groot verlies.