Voetbalschool Noord in Ulrum van start gegaan

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Woensdag 3 maart stond de eerste training gepland van voetbalschool Noord in Ulrum. De weersomstandigheden waren, na de ellende van de afgelopen weken goed te noemen en de eenentwintig kinderen uit de diverse verenigingen uit de buurt hadden er dan verschrikkelijk veel zin in.

logovvsv09-8

1268467956N05_03_2010_020_1_Hoewel sommige het wel wat spannend vonden was de druk van de ketel toen de mooie tenue,s van de voetbalschool waren uitgereikt en de trainingen konden beginnen. De hoofdtrainer van de voetbalschool,Johan Wardenier, en Danny Beerda, spelend in VVSV'09, ontfermden zich over de D en E-junioren terwijl Ronald Goossensen de F-pupillen voor zijn rekening nam. Een schat aan ervaring namen zowel Wardenier als Goossensen mee en het enthousiasme werkte aanstekelijk op de deelnemers die de oefeningen dan ook vol overgave uitvoerden.

Voorzitter Wouter Kooi was dan ook trots dat het VVSV'09 gelukt is om voetbalschool Noord naar Ulrum te halen. ,Ik vind het geweldig dat we kinderen die wat willen bereiken in hun hobby deze kans kunnen bieden want het gezegde van Johan Wardenier dat ieder kind beter kan leren voetballen door de juiste training wordt hier duidelijk bewezen."

Ook Johan Wardenier was zeer tevreden over de eerste dag in Ulrum wat zijn oorsprong vond in de clinic die hij op 24 oktober 2009 gaf en wat een behoorlijke indruk op hem heeft gemaakt. ,Naar aanleiding van die clinic ben ik bezig om er een totaal pakket van te maken en dit als één dag aan clubs aan te bieden."

Kortom alleen maar winnaars in Ulrum bij de start van de activiteiten wat voetbalschool Noord betreft. VVSV'09 door in het Marnegebied het voortouw te nemen op het gebied van trainingen, Voetbalschool Noord door hun uitstraling en plannen om door middel van een dagprogramma nog meer aandacht aan de ontwikkeling van jeugdige voetballertjes te kunnen besteden en de deelnemertjes die, hoewel ze net als op school huiswerk mee kregen de trainingen prachtig vonden.