Veel te vroeg in het "sterrenteam"

op . Geplaatst in De derde helft

Veel te vroeg in het "sterrenteam" (welverdiende Eerbetoon aan een voetbalvriend) Eind 2005 stelde ik mij op een voetbalsite voor en sloot ik af met de volgende woorden: Wil je deze Maradona nog eens zien schitteren, kom dan gerust een keer kijken bij Hunsingo 5. Daarin speelt Hij ontmoette nog zo'n topper van weleer; de Nederlandse Zidane, Albert Timmer. 'T Is op de zondagochtend (10.00 uur), maar zeer de moeite waard.

hunsingo

v.v. Hunsingo

En dat was het zeker. Zowel voor alle oudgedienden Langs de Lijn Alsook de spelers in het veld.Voor Zelfs mij was het zeer bijzonder. Eindelijk weer eens spelen met een iemand die het spelletje snapt. Albert was zeer technisch, had inzicht en Vooral voetbalgogme. Hedendaagse (amateur) voetballers zouden met 10% van Albert zijn kwaliteiten een gat in de lucht springen.

Met talent word je geboren. Dat Bleek Al. Toen Albert met de jeugd van VV Hunsingo twee keer per jaar tegen ons (VV Eenrum.) Speelde. De uitslagen weet ik niet meer, maar wel Werd de strijd sterven Er geleverd in deze derby's. Hunsingo was Houthakkers die mij uit de wedstrijd wilden SCHOPPEN, andersom gold hetzelfde voor Albert. Toch had ik ontzettend veel respect voor Albert als voetballer en heb hem nooit een schop verkocht. Mocht trouwens ook niet van mijn vader ( "als iemand beter is Moet je dat respecteren!"). Het was gelukkig wederzijds respect, ook ik Werd nooit onderuitgehaald deur Albert.

Na wat omzwervingen over de Noordelijke voetbalvelden belandde ik in 1989 bij VV Hunsingo in de hoofdmacht. Het leukste en beste elftal waar ik ooit in gespeeld heb. Met o.a. Bert (je) Visser, Bert Miedema, Hans Hasper, de broertjes Roggeveld en ... .... Albert.Wekelijks Honderden toeschouwers langs de lijn die getrakteerd werden op een fantastische pot voetbal. Iedere week weer. Dat waren nog eens tijden en ik hoopte DAT te herbeleven bij Hunsingo 5. En dat is voor een groot deel gelukt. Vooral door Albert. We begrepen elkaar. We vonden elkaar Blindelings. Vonden ... ... Willen

Albert is niet meer. De ziekte waar we allemaal zo bang voor zijn heeft hem in november 2009 getackeld. Zo'n 8 jaar geleden vertelde mijn vader huilend, DAT Albert ernstig ziek was. Heel erg ziek. Het was Alsof ik een mokerslag tegen mijn hoofd kreeg. Zoiets kan toch niet. Albert, begin dertig. Onbegrijpelijk. Net zo Onbegrijpelijk is het, na DAT Albert een paar jaar (een operatie en een aantal kuren verder) weer op de voetbaltraining verscheen, om weer wedstrijdfit te worden. Over mentaliteit gesproken. Hij heeft mij ooit verteld: "Als Roelf Wolters (bijna 70) en na alle behandelingen weer kan voetballen ziekte, kan ik het ook zijn!" Hij GAF wel aan geen ballen te zullen Koppen, na zijn operatie aan het hoofd. Toch, in een van de eerste wedstrijden dreigt de tegenstander met een hoge bal te scoren. De enige Manier voor Albert om een doelpunt te Voorkomen is ... .... Inderdaad, de bal wegkoppen. Het hele elftal Werd Witheet en heeft hem voor alles en nog wat uitgemaakt. We vrouwelijke werknemers met 4-3 (3 punten dankzij Albert zijn "dommigheid").

Koppen daad Zidane ook maar zelden. Alleen als het echt Moest. In de gewonnen WK-finale van 1998 (2 x scoren) en op het WK van 2006 in de ribbenkast van Materazzi, die Zizou middels woorden onrecht zou hebben aangedaan. Ook Albert kon slecht tegen onrecht. Hij schroomde dan ook niet, Wanneer een medespeler een doodschop kreeg, dit nog recht te zetten.

Hier houdt de vergelijking met Zidane Echter nog niet op. Of is het net andersom. Lijkt Zidane op Albert. Immers, Albert passeerde mij in de jeugd al met de Zidane-shuffle, Zoals iedereen die kent. Albert wat zullen naast je familie en vrienden, de echte voetballiefhebbers je missen. De enige die juicht is Rinus Michels (De Generaal). Hij heeft er als coach daar boven een wereldvoetballer bij in zijn "Sterrenteam". Ik hoop daar ooit nog eens met hem samen te Mogen spelen.