Voetbalportret Louwe van der Horn

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

 

De man waar dit voetbalportret over gaat is er een in de categorie van als je hem een keer getroffen hebt vergeet je hem nooit meer.   De man waar dit voetbalportret over gaat is er een in de categorie van als je hem een keer getroffen hebt vergeet je hem nooit meer.

 

fotolouwevdhorn

Een groot liefhebber van het amateurvoetbal mogen we Louwe van der Horn wel noemen. Een man met een groen/wit hart wordt er in Ulrum beweerd.

Wat maakte dat de in mei zestig jaar wordende Louwe zoals iedereen hem kent er in eerste instantie niet blij mee was dat UVV'70 Ulrum en Zeester Zoutkamp in de toekomst als een club verder zouden gaan. Die mening van er niet blij mee zijn ventileerde hij dan ook op de wijze die iedereen van hem kent. Recht voor zijn raap en niet om de hete brei heen draaien zijn namelijk de kenmerken die bij deze geweldige clubman passen .Een verenigingsman die binnen UVV'70 op tal van gebieden actief geweest is of nog actief is in de sponsoring van nu VVSV'09.

Louwe is namelijk in het bezit van een groot netwerk waardoor hij menig sponsor voor toen nog UVV,70 binnenhaalde. Ook tijdens de jaarlijkse bazar van de vereniging uit Ulrum waren de prijzen die hij bij de plaatselijke en omliggende middenstand wist te regelen niet op de vingers van, in dit geval, meerdere handen te tellen. Maar ook is hij iemand die op het gebied van sponsoring zelf al vele teams op een aangename manier heeft verrast. Niet zelden zien we een foto van een team in bijvoorbeeld de Ommelander Courant verschijnen waarbij blijkt dat Louwe zijn portemonnee heeft getrokken en er weer sporters in het Marnegebied blij zijn gemaakt met een sporttas, tenue,s of trainingspakken.

Marnegebied, iedereen leest het goed. Het blijft namelijk niet alleen binnen zijn woonplaats wat sponsoring betreft voor de voetballiefhebber uit Ulrum.Bij het speuren op site,s van voetbalclubs kwam ik namelijk een bericht tegen van Kloosterburen-voorzitter Geert Timmer . De voorzitter maakte er via een nieuwsbrief melding van dat het eerste elftal binnenkort van nieuwe trainingspakken voorzien zou worden. De gulle gever wordt, naast dat hij op de foto zal komen met het vlaggenschip van de vereniging uit het tussen 12 februari en 16 februari 2010 Kronkeldörp hetende carnavalsdorp, duidelijk zichtbaar. Zijn beeltenis zal namelijk op de achterzijde van het jack komen te staan.

 Nieuwsgierig verder lezend bleek het om Louwe van der Horn te gaan die tot de trouwe supporters van de vv Kloosterburen gerekend mag worden. Louwe behoort tot een categorie mensen die je met een lantaarn moet zoeken. Ze begrijpen dat het voor kleine verenigingen niet meevalt om alle teams keurig in de kleding te steken. Maar Louwe draagt daar ,op zijn geheel karakteristieke wijze, een steentje aan bij. Daar moet en mag men met veel respect over praten. Er is namelijk niemand die zegt dat hij dat moet doen maar de man die er langzamerhand aan gewend is dat het groen/wit vervangen is door het blauw/zwart heeft een groot sporthart. Een sporthart die op de juiste plaats zit en die hem dan ook geliefd maakt in het Marnegebied.

Want laat een ding duidelijk zijn als er een iemand het prototype is van ruwe bolster blanke pit dan is dat Louwe van der Horn. .