,Brokamp" : Bijna zijn hele leven al actief bij Corenos

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

 

Noem de naam van de man die op het feest ter ere van zijn vijftigste verjaardag lid van verdienste werd van de club waar hij al bijna zijn hele lid van is. Dan kan het bijna niet anders of iedereen in de Groninger voetbalwereld weet dat het om Corenos uit Roodeschool gaat.

Noem de naam van de man die op het feest ter ere van zijn vijftigste verjaardag lid van verdienste werd van de club waar hij al bijna zijn hele lid van is. Dan kan het bijna niet anders of iedereen in de Groninger voetbalwereld weet dat het om Corenos uit Roodeschool gaat.

  henri50 

,,Brokamp"(rechts op de foto) wordt namens Corenos door voorzitter Eppe Scholtens  benoemd tot lid van verdienste.

,,Brokamp” is namelijk een begrip binnen de vereniging uit Roodeschool. Ooit begonnen als speler, een tijd waar oud-trainer Hemmo Battjes prachtige anekdotes over kan vertellen, is hij nu een belangrijke schakel binnen Corenos. Leider van het dameszaalvoetbalteam, jeugdleider, een belangrijke kracht bij het organiseren van het jaarlijkse bazarweekend van club uit Roodeschool tal van functies bekleedde hij of vervuld ze nog.

Maar het meest bekend is hij geworden als elftalleider bij het eerste elftal van Corenos. Niet weg te denken langs de lijn bij een wedstrijd van het vlaggenschip van de vereniging.Want dat zie als je bij een wedstrijd van Corenos aanwezig bent. Brokamp leeft tot op het bot. Vreugde en verdriet delen met het team maakt hem populair en bijna onmisbaar bij spelers en technische staf.

Corenos is dan ook uitermate blij met,,Brokamp” en besloot dit te waarderen door hem tot lid van verdienste te benoemen wat voor deze bijzondere clubman een daverende verrassing was.

Maar zoals voorzitter Eppe Scholtens in zijn toespraak terecht opmerkte zou er nooit weer een lid van verdienste benoemd mogen worden als Henri Bruggeman zoals Brokamp in werkelijkheid heet niet tot lid van verdienste zou worden benoemd. Maar de naam, Brokamp” is al vanaf zijn tijd als speler aan Henri Bruggeman verbonden weet ook Hemmo Batjes zich nog ter herinneren.

,,Jaren geleden werd ik voor de eerste keer trainer bij Corenos en er liep een speler rond die naast blonde lange haren ook zeer snel was. Ik vroeg binnen de vereniging wie dat was en men vertelde mij dat die speler Brokamp heette. Nu kende ik wel een Brokamp maar die voetbalde bij MVV maar ik begreep dat hij zich met deze speler associeerde en alleen maar Brokamp genoemd wilde worden en zo is het altijd gebleven.”

 De oud-trainer, die ook lid van verdienste van Corenos is, vind het een mooi gebaar van de club uit Roodeschool dat deze geweldige clubman in het zonnetje is gezet.

,,Ik ben het met voorzitter Scholtens eens dat hij dat meer dan verdiend voor het vele werk wat hij voor Corenos doet en heeft gedaan. Een gouden kracht binnen de vereniging die op deze manier de waardering krijgt die hij zeer zeker verdiend.”

Mooie woorden voor een man die, zoals de foto,s die op de site van Corenos te zien gaven, duidelijk onder de indruk was deze prachtige benoeming tot lid van verdienste waardoor, Brokamp” en Corenos voor altijd met elkaar verbonden zullen blijven.