Regioteam NoordGroningen belangrijk in het leven van Harry Torrenga

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

 

 

 Voetbaldier is een  terechte benaming voor Harry Torrenga.

Torrenga is iemand die het amateurvoetbal   in Noord Groningen een warm hart toedraagt en veel jong talent via het Regioteam Noord Groningen de kans geeft om samen tegen aansprekende teams te voetballen.

 

Voetbaldier is een terechte benaming voor Harry Torrenga,.

Torrenga is iemand die het  amateurvoetbal in Noord Groningen een warm hart toedraagt en veel jong talent via het Regioteam Noord Groningen de kans geeft om samen tegen aansprekende teams te voetballen.

  winter_2009_120                                                                                      

 foto: Herman Spier (Bedum)

 

 

Ooit begon hij  als coach van een zaalvoetbalteam die uiteindelijk als ,,Poel Keukens” een aantal jaren furore zou maken in metname de noordelijke provincies. In die ploeg speelden coryfeeën als Edwin Bolt, Ad Torrenga( v.v. Eenrum ) en ook Hendrikus Huisman( de Fivel). Toch had de in Den Andel geboren, maar in Eenrum opgegroeide, Harrie Torrenga een ideaal die hij graag wou verwezenlijken.

De nu in Wieringerschouw woonde voetballiefhebber wou jonge talenten in metname Noord Groningen de kans geven om in een selectieteam tegen tegenstanders van een hoger niveau te spelen. Voorzichtig was de start voor wat het Regioteam Noord Groningen betrof omdat er aanvankelijk sceptisch tegen de plannen van de oud-Eenrumer werd aangekeken. Clubs waren bang dat hun beste spelers door andere verenigingen benaderd werden  en trainers waren bezorgd of  spelers ongeschonden uit de strijd tevoorschijn kwamen.

Toch zette Harrie Torrenga door en na een moeizaam begin kwamen er steeds meer positieve geluiden uit de Groninger voetbalwereld over het Regioteam zoals de ploeg in het begin genoemd werd. Na enkele jaren besloot hij de zaken  serieuzer aan te pakken en ging het team in 2006  als Stichting Regioteam Noord Groningen verder. Door het vormen van een stichting en het werven van sponsoren werden de mogelijkheden groter en werden er naast het seniorenteam ook een dames en jeugdselectie in het leven geroepen.

Door de jaren heen heeft Harrie Torrenga een enorm netwerk opgebouwd met spelers, trainers en bestuursleden van de diverse amateurclubs uit de provincie. Ook bij de betaalde clubs in Noord Nederland is hij kind aan huis en wordt hij regelmatig  gebeld  als er voor een van de teams van de betaalde clubs nog een sterke tegenstander gezocht wordt. Dan komt hij via zijn netwerk weer tot een selectie die zeer representatief genoemd mag worden voor het voetbal in Noord Groningen zoals op het jeugdtoernooi van G.V.A.V. Rapiditas in de zomer van 2009.

Op het internationale jeugdtoernooi voor spelers tot 21 jaar liet de zeer jonge selectie een uitstekende indruk achter. Een positieve indruk die de grote animator van het Regioteam met trots vervuld. Want natuurlijk weet hij dat er in sommige gevallen met een schuin oog naar hem gekeken wordt als hij met een of meerdere begeleiders van bijvoorbeeld FC Groningen staat te praten. Maar als er iemand bevlogen over het amateurvoetbal in de regio Noord Groningen kan praten dan is dat Harrie Torrenga. Zonder het gebruik van de computer maar door persoonlijk of telefonisch contact heeft hij al menig voetballer via zijn ideaal laten genieten van een wedstrijd tegen een club of selectie van een ander kaliber dan waar ze normaliter met hun eigen club tegen spelen.

Als het aan hem ligt zullen er dan ook enkele jaren bij komen wat zijn activiteiten voor de stichting Regioteam Noord Groningen betreft om op die manier te genieten van zijn, volgens hem zelf, bescheiden rol in de Groninger Amateurvoetbalwereld.

Een bescheidenheid die voor Puurvoetbalonline aanleiding was om het voetbaldier uit Wieringerschouw eens in het zonnetje te zetten