Johannes Kalfsbeek een echte liefhebber van het amateurvoetbal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Voetbalportretten gaat over personen die volgens PuurVoetbalOnline wel eens in het zonnetje gezet mogen worden hoewel ze zelf vaak vinden dat wat ze doen of deden de gewoonste zaak van de wereld is.In dit portret dan ook aandacht voor iemand die met name in het Westerkwartier een grote mate van bekendheid geniet .

 Voetbalportretten gaat over personen die volgens PuurVoetbalOnline wel eens in het zonnetje gezet mogen worden hoewel ze zelf vaak vinden dat wat ze doen of deden de gewoonste zaak van de wereld is.In dit portret dan ook aandacht voor iemand die met name in het Westerkwartier een grote mate van bekendheid geniet .

 marum                                    DSC02280_Medium

 Johannes Kalfsbeek te midden van enkele Marum-spelers tijdens de wedstrijd Corenos-Marum

foto: Antje ten Harkel- Meijer

Bij elke club zijn ze te vinden,vrijwilligers,spelers,bestuursleden en supporters. Maar personen die zeer nauwgezet de pen ter hand nemen om de prestaties van hun favorieten via het papier of in de tegenwoordige tijd de clubwebsite met de overige supporters te delen zijn er niet veel. Wat dat betreft is de SV Marum  op dat gebied een  club in een bevoorrechte positie als het ging om  verslagen die er wekelijks te lezen waren op de prachtige clubsite van de Marumers. Tot voor ruim een jaar geleden was het de veel te vroeg overleden Bernard Posthumus die het eerste zondagelftal en de A1 onder de loep nam en waarbij zijn zeer humoristische manier van schrijven gevoegd bij de prachtig omschrijving van het cijfer wat de spelers kregen  een lust voor iedereen was om te lezen. 

Bij het 1e elftal van de zaterdag tak van de SV Marum was ook al enkele jaren een vaste reporter langs de velden te vinden die op een werkelijk prachtige manier de belevenissen van  zijn club  wist te beschrijven. Als liefhebber van het amateurvoetbal laat hij de lezers onder zijn pseudoniem ,uw Reporter” genieten van de reizen en wedstrijden die hem samen met zijn voetbalmaten op plaatsen bracht waar ze volgens de verhalen nog nooit  geweest waren. Roodeschool, Godlinze en Spijk via zijn frivole pen in schitterende bewoordingen terug te lezen zijn op de site van het door hem zo geliefde SV Marum.

Johannes Kalfsbeek is in dit voetbalportret de persoon waar het omgaat. De op 29 januari 2010 vijfenvijftig wordende reporter is namelijk niet alleen als verslaggever langs de lijn te vinden maar is ook iedere zaterdag nog actief als scheidsrechter bij een van de jeugdduels die er op sportpark ..de Holten” gespeeld wordt. Enkele maanden geleden had ik het genoegen om Johannes Kalfsbeek als arbiter het duel tussen de D1 van Marum en Leeuwarder Zwaluwen D1 te zien fluiten waarbij iets opvallends gebeurde. Voor de wedstrijd deed hij een warming-up wat je zelden een arbiter ziet doen voor aanvang van het door hun te fluiten duel. Door het uitvoeren van deze uitgebreide warming-up gaf hij aan dat hij het duel tussen de beide jeugdteams als een serieuze aangelegenheid beschouwde.

johannes2

 Johannes Kalfsbeek(met pen en papier) aandachtig toeschouwer tijdens Leekster Voetbal Gala

foto: Jurrien de Vries

De oud-speler van ONR Roden en vader van de vorig jaar tot speler van het Leekster Voetbal Gala gekozen Harke Kalfsbeek is dan ook met recht een echte liefhebber van de amateurvoetbalsport te noemen die op elk gebied het voetbal serieus benaderd. Vele humoristische opmerkingen naast kritische kanttekeningen zijn te lezen in zijn wedstrijdverslagen waar elke week weer naar uitgekeken wordt in Marum en omgeving en die hem bij de bezoekers van de site www.svMarum.nl   zeer populair maakt.

Naast zijn activiteiten voor de Marumsite wordt hij  verder gerespecteerd en gewaardeerd door de wijze waarop hij zich zoals gezegd voorbereidt op de door hem te fluiten jeugdduels. Dat was voor PuurVoetbalOnline reden  om via dit voetbalportret Johannes Kalfsbeek in het  zonnetje te zetten als voorbeeld van een 100% liefhebber van het amateurvoetbal in onze provincie.