FC Groningen maakt gehakt van RWE Eemsmondteam.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Monsterzege FC Groningen tegen RWE Eemsmond: 0-20.

Jacco Knol en Sven Knot waren de grote uitblinkers in het duel tussen RWE Eemsmond en FC Groningen. Beide keepers speelden beiden een helft en waren er gezamenlijk verantwoordelijk voor dat de teller op maar twintig tegentreffers bleef staan in een duel waarin de amateurs niets wist te creëren wat ook maar op een kans leek.

image 2016 07 08
 
Robert Bakker(9) ziet dat Louis de Blecourt FC Groningen-speler Oussama Idrissi het scoren belet
Bron: Ommelander Courant Foto: Ronnie Afman Baflo

Vrijdagavond stonden het RWE Eemsmondteam en FC Groningen voor de achtste keer in de historie tegenover elkaar. Plaats van handeling was Zandeweer waar het dit jaar zijn 50 jarig jubileum vierende Z.E.C. gastheer was. Een gastheer die zijn zaakjes prima voor elkaar had maar, zo vertelde voorzitter Cor Wit, waar in de dagen voorafgaand aan het duel angstvallig naar de donkere wolken boven Zandeweer werd gekeken. ,,De stevige regenbuien baarden ons wel zorgen. Maar met dank aan de medewerkers van de gemeente Eemsmond ligt het veld er uitstekend bij en wordt het hopelijk voor het publiek een aantrekkelijk duel, aldus Wit die zag dat rond 17.30 uur de selectie van FC Groningen op het sportcomplex arriveerde. Een ruime selectie want de kersverse hoofdtrainer Ernest Faber had tweeëntwintig spelers mee naar Zandeweer genomen. Dat betekende dat er bij de Groningers na de rust een compleet niet team binnen de de lijnen zou komen waar bij het RWE Eemsmondteam geen sprake van was. Trainer Jan Medema had namelijk 19 spelers, inclusief twee keepers, tot zijn beschikking. Door de drie trainingen en twee oefenduels had de als trainer afscheid nemende Medema echter een aardig beeld gekregen van de kwaliteit van de spelersgroep . ,,Dinsdagavond tegen NEC Delfzijl begonnen we met de basis waar we vanavond ook mee van start gaan. Dat ging toen vrij aardig. Maar je wilt iedereen speelminuten gunnen en je zag tegen NEC Delfzijl dat het spel er daardoor niet beter op werd. Maar, en dat is vast en zeker wel vaker gezegd, dat is inherent aan de afspraak dat er volgens een verdeelsleutel uit alle zeven de verenigingen spelers afgevaardigd worden.”
Voorwedstrijd

Nadat eerst het G-team uit de gemeente Eemsmond zijn voorwedstrijd tegen een G-team uit Hoogezand met 5-8 had verloren en de E-junioren van De Heracliden een ereronde hadden gemaakt omdat ze op zaterdag 4 juni de KNVB-beker district Noord hadden gewonnen ging het om klokslag 19.00 uur los in Zandeweer. Terwijl er donkere luchten aan kwamen drijven stond het door treffers van Brian Linnsen, de op proef spelende Jos Hooiveld en kersverse aankoop Tom van Weert, binnen tien minuten al 0-3 voor de eredivisionist. Binnen het kwartier stond het, door fraaie goals van Brian Linssen en Jesper Drost 0-5 voor de ploeg van Ernest Faber die ondertussen de verrichtingen van zijn team onder een paraplu bekeek. Want de donkere wolken boven Zandeweer waren uitgegroeid tot een stevige regenbui. Na de vijfde treffer van FC Groningen stagneerde het opvoeren van de score voor een twintigtal minuten. Dat kwam omdat doelman Jacco Knol in de eerste helft in een blakende vorm verkeerde . Met een groot aantal fantastische reddingen zorgde de 29-jarige goalie dat de in de eerste helft als aanvoerder fungerende Etiënne Reijnen pas in de 33e minuut de stand op 0-6 kon brengen. Maar ondanks het uitstekend keeperwerk en de prima inzet van de tien veldspelers, waar Robert Bakker ondertussen de geblesseerde Stefan Haan was komen vervangen, gingen 'de Trots van het Noorden' door met scoren. Tom van Weert, Albert Rusnak, Jesper Drost, en Hans Hateboer in de 45e minuut, zorgden namelijk met hun doelpunten voor een ruststand van 0-10.
Wissels
In de tweede helft kwamen er aan de kant van de gasten een vers tiental binnen de lijnen. Aan de kant van het RWE Eemsmondteam wisselde ook Jan Medema een aantal spelers waarbij de gewisselde spelers wel beschikbaar bleven. Na de eerste vijfenveertig minuten waren er namelijk al de eerste pijntjes en de technische staf van het 'thuisspelende RWE-team besloot daarom tot het doorwisselen van de beschikbare spelers. Waar in in de eerste helft de eerste treffer na zes minuten genoteerd kon worden was dat in de tweede helft na vijf minuten. Alexander Sorloth was de doelpuntenmaker door uit een penalty doelpunt nummer elf te scoren. De Noorse aanvaller was in dit eerste oefenduel direct op dreef want nadat Oussama Indrissi er in de 57e minuut 0-12 van had gemaakt scoorde Sorloth vervolgens binnen vier minuten twee keer. Dat bracht de stand op 0-14 en werd de vraag op het sfeervolle sportpark in Zandeweer of FC Groningen een score van 0-20 zou weten te bereiken. Want burgemeester Marijke van Beek sprak in haar toespraak wel de hoop uit dat het RWE Eemsmondteam drie keer ging scoren maar dat was een ijdele hoop. De spelers probeerden wel op de helft van de Groningers te komen maar er was ook in de tweede helft maar een ploeg die aanvallend het nodige liet zien en dat was FC Groningen. Dat zorgde dat ook doelman Sven Knot, die Jacco Knol volgens afspraak in de rust was komen vervangen, kon uitblinken. Nadat B-selectiespeler Robbert de Vos er 0-15 van had gemaakt scoorde Oussama Indrissi in de 70e minuut zijn tweede treffer van de avond. Een goal die de vleugelspeler direct had kunnen laten volgen door een derde. Indrissi werd twee minuten later namelijk in het strafschopgebied onderuit gehaald en de uitstekend fluitende Christian Mulder kon niets anders dan weer naar de stip wijzen. Indrissi belastte zich met de penalty maar de 19-jarige Sven Knot toonde zijn klasse en wist de strafschop te pareren. Maar richting de slotfase vloeiden de krachten steeds meer weg bij de mannen van Jan Medema en via treffers van Oussama Indrissi , Alexander Sorloth en Danny Hoesen(2x) kwam er uiteindelijk een 0-20 eindstand op het scorebord te staan die gezien het kwaliteitsverschil volkomen terecht te noemen was.

Rwe Eemsmond- FC Groningen: 0-20(0-10)

Linssen 0-1, 8. Hooiveld 0-2, 9. Van Weert 0-3, 11. Linssen 0-4, 14. Drost 0-5, 33. Reijnen 0-6, 34. Van Weert 0-7, 39. Rusnak 0-8, 40. Drost 0-9, 45. Hateboer 0-10,
50.Sorloth (str.) 0-11, 57. Idrissi 0-12, 59. Sorloth 0-13, 63. Sorloth 0-14, 67. De Vos 0-15, 70. Idrissi 0-16, 74. Idrissi 0-17, 86 Sorloth 0-18, 87 Hoesen 0-19, 90. Hoesen 0-20.

Scheidsrechter(Christian Mulder)
Assistent-scheidsrechters: Grico Wieringa, Harry Martens.

RW. Eemsmond: Knol(Z.E.C.), Knot(Corenos), Stefan Haan(De Heracliden), Dijk(Z.E.C.),Venhuizen(Warffum), Meijer(Warffum), Stefan Janssen(KRC), Hovenkamp(Noordpool), Robert Bakker (Z.E.C.), Kevin Haan(Corenos),Rick Bos(Noordpool), Pieterman(Warffum), De Boer(De Heracliden), Uil(Corenos), Wieringa(Usquert), De Blecourt(KRC), Mark Bos(Noordpool), Tim Ottema(De Heracliden).

FC Groningen: Van der Lei; Hateboer (46’ Payne), Reijnen (46’ Larsen), Hooiveld (46’ Maduro), Van Nieff (46’ Tamata); Jenssen (46’ Tibbling), Rusnak (46’ De Vos), Drost (46’ Hiariej); Antonia (46’ Idrissi), Van Weert (46’ Sorloth), Linssen (46’ Hoesen