De derde helft

FC Groningen maakt gehakt van RWE Eemsmondteam.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Monsterzege FC Groningen tegen RWE Eemsmond: 0-20.

Jacco Knol en Sven Knot waren de grote uitblinkers in het duel tussen RWE Eemsmond en FC Groningen. Beide keepers speelden beiden een helft en waren er gezamenlijk verantwoordelijk voor dat de teller op maar twintig tegentreffers bleef staan in een duel waarin de amateurs niets wist te creëren wat ook maar op een kans leek.

Lees meer

In memoriam Jan Wendelaar

Geschreven door Ard torrenga op . Geplaatst in De derde helft

VV Hunsingo is de afgelopen drie maanden zwaar getroffen door leed. Op oudjaarsdag overleed Ria, echtgenote van bestuurslid Ton Cremer en in februari volgde Erelid Jan Albert Bouwes.Afgelopen maandag vertelde mijn zoon (Duncan) dat Jan Wendelaar is overleden En dathHij het heel erg vond voor Erwin en Tamara.

Lees meer

Voetbalschool Noord in Ulrum van start gegaan

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Woensdag 3 maart stond de eerste training gepland van voetbalschool Noord in Ulrum. De weersomstandigheden waren, na de ellende van de afgelopen weken goed te noemen en de eenentwintig kinderen uit de diverse verenigingen uit de buurt hadden er dan verschrikkelijk veel zin in.

Lees meer

Het voetbal is veranderd. Helaas!

op . Geplaatst in De derde helft

Het voetbal is veranderd. Het gaat sneller, zegt mannen. Het Lijkt sneller, zeg ik. Het is meer fysiek, zegt mannen. Het Lijkt meer fysiek, zeg ik. Het is beter, zegt mannen. Het is slechter, zeg ik.

Lees meer

Veel te vroeg in het "sterrenteam"

Geschreven door Ard Torrenga op . Geplaatst in De derde helft

Veel te vroeg in het "sterrenteam" (welverdiende Eerbetoon aan een voetbalvriend) Eind 2005 stelde ik mij op een voetbalsite voor en sloot ik af met de volgende woorden: Wil je deze Maradona nog eens zien schitteren, kom dan gerust een keer kijken bij Hunsingo 5. Daarin speelt Hij ontmoette nog zo'n topper van weleer; de Nederlandse Zidane, Albert Timmer. 'T Is op de zondagochtend (10.00 uur), maar zeer de moeite waard.

Lees meer

Ard Torrenga voetballiefhebber met een hart van goud

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Voor de Ommelander Courant heb ik sinds april 2008 tal van voetbalwedstrijden en andere sportevenementen bezocht en een van de leuke dingen daarvan is dat je geregeld een bekende tegen het lijf loopt. Als je bijvoorbeeld een wedstrijd van Hunsingo bezoekt dan moet het raar lopen als je Ard Torrenga niet bij de zondagvereniging uit Winsum langs de lijn ziet staan.

Lees meer