Artikelen

Alteveer winnaar Henk Plasman bokaal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

MusselVoorafgaand aan het competitieduel tussen SV Mussel en WVV op zaterdag 11 september vindt de uireiking van de Henk Plasman Bokaal plaats. Alteveer is dit jaar winnaar. De prijs is bedoeld voor die ploeg uit de Kanaalstreek die in het voorbije voetbalseizoen het beste heeft gepresteerd.

Alteveer werd dit jaar kampioen van de zesde klasse D. In de nacompetitie om promotie naar de vierde (!) klasse wonnen de geelzwarten na strafschoppen van Nieuw Roden, waarna het werd uitgeschakeld door VV Harkstede.

De Henk Plasman Bokaal werd in 2008 geïnitieerd door het weekblad Kanaalstreek, als eerbetoon aan de toen ernstige zieke Henk Plasman. Als speler en trainer stuwde Plasman SV Mussel in de jaren negentig op in de vaart der volkeren. De eerste Henk Plasman Bokaal ging naar Musselkanaal. De cup werd door Plasman zelf overhandigd. Hij stierf later dat jaar.

Vorig jaar ging de bokaal naar Nieuw Buinen. De prijs werd toen overhandigd door Plasmans vrouw Gitte en kinderen Mylan en Tatum.

PELIKAAN S zoekt nieuwe meiden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

PelikaanSNu al hebben zich maar liefst 24 meiden aangemeld bij Pelikaan S, die allen binnenkort een prachtig sportcomplex tot hun beschikking krijgen.

Met een kunstgrasveld, sportzaal, fitness-krachthonk, verzorgingsruimte, instructielokalen, dakterras en een prachtig sportcafé, ontbreekt het deze nieuwe meiden dan ook aan niets.

De club zal de nieuwe competitie deelnemen met twee teams, maar dan zijn er nog wel een paar meiden nodig. Enthousiaste/gezellige meiden kunnen zich aanmelden bij: Iris Heijs, telefoon: 06-41837993 of bij Alberdina Haisma 06-18653937 en natuurlijk bij het secretariaat: Hennie Molema 050-5515100.

VVK2 zoekt Elftalleider

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

vvk1Het 2e zondagelftal van het stad-Groningse VVK (uitkomend in de reserve 4 klasse) zoekt een elftalleider die zich bezig gaat houden met alle randzaken rond het elftal. Zondag 2 werkt nauw samen met Zondag 1 (selectie-elftal). Het ambitieuze Zondag 1 wil, met steun van Zondag 2, op de korte termijn (binnen 3 jaar) opereren in de 3e klasse.

 Daarnaast is het Zondag 1 op zoek naar een grensrechter.

 Voor beide “functies” geldt dat ze op vrijwillige basis zijn. Je wordt opgenomen in een leuke, gezellige, warme omgeving. De vergoeding zal bestaan uit een regelmatig toegestopt biertje (3e helft), de bekende gehaktbal, veel waardering en hopelijk een hoop voldoening.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Henk Meertens, 06-51968238.

Voetbalclub GvB zet succes voort

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

GVBlogoDe Grootegaster Voetbal Boys kunnen terugkijken op een mooi eerste voetbalseizoen. Goede resultaten en een prachtige vereniging met vooral leden die van voetbal houden en samen de schouders er onder willen zetten. Daar kunnen ze trots op zijn. De opsplitsing van het zaterdag en zondagvoetbal lijkt nu in ieder geval, bij de GVB-ers, positieve resultaten te brengen. Regio Grootegast staat weer op de (voetbal)kaart!

Met een 30 nieuwe leden denkt vvGVB de groei verder door te kunnen zetten. Er zijn dan ook vele nieuwe initiatieven genomen om de vereniging verder op weg te helpen in de komende jaren. De basis van de vereniging is verder versterkt door naast het heren veldvoetbal (3 teams) ook te starten met een damesteam. Daarnaast ook een futsal afdeling met maar liefst 3 teams! Verder heeft vvGVB nu geen eigen jeugdafdeling maar zal zeker activiteiten ondernemen en er voor zorgen dat de jeugd zich verder kan ontwikkelen in de regio. Een ongelofelijke prestatie voor een jonge vereniging.

Afgelopen seizoen is er een start gemaakt met de training voor een damesteam. Met inmiddels 18 dames gaat vvGVB zich verder voorbereiden op het komende seizoen. Voorlopig nog met trainingen en oefenwedstrijden. De verwachting is dat de dames in het seizoen 2011/2012 een start kunnen maken met de competitie.

De Grootegaster Voetbalclub laat van zich horen. Dat hebben ze vaker geroepen maar maken het weer waar! vvGVB heeft het initiatief genomen door een zaalvoetbalafdeling (futsal) op te richten. Al jarenlang was er een wens van vele voetballers Futsal in Grootegast mogelijk te maken. vvGVB maakt het mogelijk! Nieuwe spelers van diverse verenigingen hebben zich hier bij aangesloten en we verwachten zeker mooie resultaten en veel extra plezier. De thuiswedstrijden worden gespeeld op de dinsdagavond 22.00 uur (GVB 1 en 2) in Doezum en op de donderdagavond 21.00 uur (GVB3) in Opende.

Dat vvGVB graag aandacht wil geven aan de jeugd is wel duidelijk. Ook nog zonder jeugdafdeling neemt vvGVB de jeugd serieus. Het bestuur heeft al diverse malen aangegeven te willen samenwerken met de zaterdagafdeling maar tot nu toe helaas zonder resultaat.  vvGVB zal verder gaan met het uitdragen van het belang van samenwerking en daarmee de jeugd op de eerste plaats te zetten. vvGVB zal hiervoor financiële middelen beschikbaar stellen en inzet van ervaren spelers en trainers bij de geplande activiteiten.

De veldselectie is inmiddels ook in volle training. De velden liggen er weer mooi bij. De afgelopen bekerwedstrijden zijn gebruikt als oefening en op 5 september zal vvGVB 1 haar eerste competitiewedstrijd spelen. Noteer het alvast in uw agenda. De nieuwe trainer Jannes Taekema heeft de ambitie de selectie dit jaar ver te brengen en we wensen hem alle succes toe. Wilt u meer weten of voor actuele informatie ga dan naar de website van de voetbalvereniging www.vvgvb.nl

 

 

Rene van der Gijp naar Marum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

marum

Op uitnodiging van de sponsorcommissie van de SV Marum komt René van der Gijp, bekend als voetballer en analyticus bij VI Insite, naar de Kruisweg te Marum.

 VanderGijp-Lyra02


Voorafgaand aan het optreden van René van der Gijp zal er een forumdiscussie plaatsvinden tussen een aantal voorzitters uit de omliggende omgeving.

Na de pauze de verloting  met diverse, geweldige prijzen.

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00 – 19.30 Inloop, tevens lotenverkoop

19.30 – 20.15 Forum met 4 à 5 voorzitters van verenigingen uit de omgeving

20.15 – 20.30 Koffie,  met lotenverkoop

20.30 – 21.45 René van der Gijp

21.45 – 22.15 Pauze

22.15 – 22.30 Verloting

22.30 – 23.30 gezellig samenzijn, onder het genot van een drankje

 De kosten bedragen € 5,00 p.p. inclusief koffie

 Deze avond is bestemd voor de sponsoren, leden, vrijwilligers en leden van omliggende verenigingen.

Wij rekenen op een geweldige opkomst,

met als spraakmaker René van der Gijp!

 

Tot 6 oktober in De Kruisweg te Marum.

 

De sponsorcommissie.

 

Teambuilding met CVVB D2

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Teambuilding

 

In de rubriek Teambuildin  volgen we vier teams, VVSV’09 2 ( zaterdag), Haren 3(zondag), GVAV Rapiditas C3 en CVVB D2 (jeugdvoetbal). Deze teams zullen we in aan de bezoekers van Puurvoetbalonline voorstellen.

 

Historische Wedstrijd slachtoffer websiteproblemen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

pvo_logo_01

 Iedereen die puurvoetbalonline een beetje volgt weet dat er vorige week grote problemen waren. De site was bijna een heel etmaal uit de lucht. Om hem over te zetten is er echter geplaatst materiaal verloren gegaan maar ook enkele mails. Rond de historische wedstrijd weet ik dat André Philips gereageerd heeft maar zijn gegevens zijn helaas weg. Daarom André zou je zo vriendelijk willen zijn om contact met ons op te nemen via johan@puurvoetbalonline.nl of 06-23094685.

Eenrum dames winnen Freerk Kramer bokaal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

 

De dames van Eenrum namen zondag deel aan het 'Freerk Kramer Toernooi' van Dokkum in het gelijknamig dorp. Samen met drie Friese ploegen werd gestreden om het eremetaal. 

 

logoeenrum

Allereerst waren de dames van Rood Geel uit Leeuwarden de tegenstander. Eenrum kwam met negen dames maar wist door twee eigen doelpunten, waarvan één na een voorzet van Janet Toonder en Sarah Rijzinga, en een treffer van Minke Toonder met 3-1 te winnen.

Vervolgens moesten de roodbaadjes aantreden tegen SVC LSC 1890 uit Sneek en deze werden eenvoudig met 2-0 verslagen. Als laatste waren de dames van het organiserende Dokkum de tegenstander. Eenrum kwam eerst met 0-2 achter maar kreeg vervolgens ondersteuning van een speelster van LSC zodat men met tien dames kon spelen. Janet Toonder verkleinde naar 1-2 maar viel vervolgens geblesseerd uit. Gelukkig viel er ook een speelster van Dokkum uit zodat de verhoudingen enigszins weer in balans waren. Echter Eenrum was hierdoor niet teneergeslagen want door twee doelpunten van Sarah Rijzinga werd de wedstrijd afgesloten met een 3-2 overwinning en legde Eenrum verdiend beslag op de 1e plaats.

Een goede opstap voor de eerste competitiewedstrijd op zaterdag 4 september thuis tegen Kloosterburen, aanvang 14.00 uur.

Eerste clinic van Indoor Soccer

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

In het sportcemtrum de Hullen in Roden werd van 11.00-12.00 op zondagochtend een zaalvoetbalclinic verzorgd door Indoor Soccer Noord.

indoor_soccer

Met veel plezier en enthousiasme werden er, onder leiding van Freddie van der Velde, verschillende zaalvoetbalgerichte pass- en trapvormen uitgevoerd, een aantal nieuwe bewegingen aangeleerd en werd er afgesloten met een odnerling 2 vs. 2 minitoernooi. Voor de jongens en meisjes die deelnamen aan de clinic en de twee trainers van Indoor Soccer Noord was het een geslaagde clinic.

Belangstelling? Neem dan een kijkje op www.indoorsoccernoord.nl of mail naar info@indoorsoccernoord.nl.

De reporter uit MARUM is weer in vorm

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Verslag van de week

Ze zijn weer terug van weggeweest de mooie verslagen van de 'One and Only'' echte reporter uit Marum en Omstreken, Johannes Kalfsbeek

marumEen ronde verder altijd leuk,ondanks dat bekerwedstrijden vaak als oefenpotjes voor het naderende seizoen dienen voor menig trainer

De poule begon enigszins stroef met Godlinze,3-2 winst,maar tegen Siddeburen werden er veel kansen gecreeerd en uiteindelijk met 3-4 gewonnen. Uit tegen Siddeburen,een onbekende tegenstander wat het ook weer leuk maakt,ontvangst waar niks op aan te merken valt,een geweldig gastheer en ook dat is leuk om in het herinneringsboek te gaan.
Een grasmat zoals je er maar weinig tegenkomt,Eredivisie waardig,wel net nieuw maar dat maakt ook niet uit.Heerlijk om op te ballen,de eerste helft was van hoog nivo van Marum maar van laag nivo wat betreft het benutten van kansen. Oorzaak m.n in het te moeilijk willen doen als het vooral makkelijk kan is de mening van de "deskundigen".
Trainer Gerard van der Ploeg kan nog een keer experimenteren met z'n jongens wie op welke plek ze moeten voetballen als de competitie begint.
Scoreverloop 1-0 Siddeburen,1-1 Peter Bljlsma,1-2 Mart Hoekstra en door een slippertje 2-2 bij de rust. In de gezellige en gastvrije kantine eefm een bakkie en kiekn wat de tweede helft brengt want Marum speelt toch prima.
Siddeburen is scherp en maakt de 3-2,niet nodig maar toch.Captain Auke van der Vlugt maakt de verdiende 3-3 en Mart Hoekstra pegelt de 4-3 en winnende binnen. Detail is toch hoe de ene trainer t.o.v de andere trainer tijdens en na een wedstrijd comminiceert met z'n boys,de mannen van Siddeburen incasseren op een manlijke manier en dat vinden we knap,
Het is inmiddels zaterdag 28 augustus,Marum moet z'n laatste potje spelen in Groningen tegen de Groninger Boys op wederom een puik veldje maar deze keer kunstgras,voor de een orgastisch(kunst met rubber!) voor de ander verfoeilijk,de natuurliefhebber! Het complex maakt deel uit van Lycurgus en Gruno, waar de hoofdvelden er desolaat bij liggen vanwege een emelten? plaag,

28 augustus feest in de Stad want in 1673 werd Groningen ontzet vooral dank zij Karel van Rabenhaupt die met succes voor de poorten van de stad de vijand versloeg. Best een mooi verhaal met o.a Bommen Berend,even GOOGLE en je leest een prachtige story over Groningen en omliggend land. Dit wordt dus altijd nog gevierd door de stadjers en terecht want wat is er nu mooier dan vrijheid en dat dan weer te vieren met een gerstenatje wat de gastheren waarschijnlijk de avond before the match al hadden gedaan.
Aftrap o.l.v een goed fluitende scheidsrechter waar de naam(programmaboekje!) helaas ontbreekt maar dat is ook minder belangrijk want hij heerste als van Rabenhaupt in positieve zin kun je stellen. Marum zonder de geblesseerde David Verweij(pootje is kleurrijker dan de regenboog!),Auke van der Vlught ziek,Eddy Tjalsma en Erwin Bandringa ook ziek en Peter Bijlsma werkplicht. Dus nogmaals puzzelen en uitproberen voor trainer van der Ploeg ook nog zonder Leider en klankbord Emko Bandringa die met z'n princes Gonda in de Bourgondische Dordogne bivakkeert op tour d'ámour,vakantie in Frankriek dus!

Het is een wedstrijd geworden waar een telraam geen overbodige luxe was vandaag want na de laatste riedel van van Rabenhaupt stond de teller op 2-13. Een wedstrijd die van ongelijk gewicht  der partijen zich heeft afgespeeld op de prachtige kunstgras mat.Misschien is het wel net zo knap om vandaag 2 tegendoelpunten te maken i.p.v 13 doelpunten voor te scoren. Marum incasseert in drie bekerduels 7 tegendoelpunten wat voor mijn gevoel veel is,daarentegen is 20 voor ook veel natuurlijk maar hier ligt ook een uitdaging en voor het kader een misschien wel een kritsiche noot! 0-4 bij de rust,2x Wilco Elshof en 2x Mart Hoekstra,twee jonkie's die aardig aan de poort rammelen in Marum1.

Koffie,met veel gezellige discussie over Marum1 en wat het seizoen gaat brengen. De beleving is mooi rondom het team,eerst komt Evert Wensink met een speler die met het tweede team(ook een geweldig mooi elftal,0-4 winst op CSVH) van Marum binnen met de derde wissel. Dan de veelscorende spits net terug van vakantie,Ronald de Vrij(U weet wel van die rooie vuur(doelpunten)spuwende schoenen!) in Marum3 en Marum2,volop in training en op jacht naar een plek in Marum1.Even hierna komt nagenoeg het gehele 2de team de tweede helft van Marum1 bekijken chapo mannen en trainer Verrie Moegio.

0-5 0-6 Wilco E.
1-6 waar de defensie van Marum er niet goed uitzag.
1-7 Arnold Boekema.
1-8 Hielke de Jong.
1-9 Tjibbe Bakker
1-10 Tjibbe Bakker.
1-11Wilco E.
1-12 Hielke de J.
1-13 Wilco E.
2-13 eindstand na een sportieve wedstrijd.

We fietsen mooi door de beker aldus het kader wat de symphatieke Hielke de Jong deed besluiten om zelfs en nieuwe fiets aan te schaffen. Echter halverwege De Wilp(Hielke's habitat) naar  Marum,Hielke is een conditie- en sportief beest,hij leeft zich helemaal uit,trapt hij de voorvork van z'n nieuwe fiets dwars doormidden.Hij schroomt vervolgens niet en belt de trainer haal me op anders kom ik te laat,wissel staan kom ik niet voor, en zo geschiedde. Een stevige discussie is nu gaande want er zijn nu meerdere  diagnose's die circuleren.Was Hielke nog niet aan een nieuwe fiets toe?Kwaliteit van de fiets?,Passen Krachtpatser en fiets niet bij elkaar?Is de concurrentie om een basisplaats zo groot dat geen middel ongebruikt blijft?Of is het mysterie nog in nevelen gehuld? Wat ik wel  regelmatig gehoord heb Hielke,jij mag hem intikken, is dat je het op een oude fiets moet leren!! Zoals altijd,zo ook met de fiets affaire van Hielke,U hoort weer van mij, Zaterdag a.s op Marumnello Marum-OKVC aanvang 14.30 uur.

U bent allemaal weer van harte welkom.

Was getekend,

De Reporter.

Hoogezand D1 plaatst zich voor Finale Talenten toernooi

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Hoogezand D1 heeft zich, evenals vorig jaar, geplaatst voor de finale van het Nationaal Kampioenschap Voetbal Talenten Toernooi (VTT) 2010/2011 voor D1 elftallen uitkomende in de Hoofdklasse van de KNVB.
In deze finale, die op donderdag 2 juni 2011 plaats zal vinden op het sportpark sportcomplex Oostenburg in Oosterwolde  (Friesland), zullen zestien teams uit heel Nederland om de nationale titel gaan strijden. Op het district toernooi in Oosterwolde won Hoogezand, afgelopen zaterdag, de poule.
De enige wedstrijd die werd verloren was de openingswedstrijd tegen Zuidlaren (1-2 ). De overige wedstrijden werden gewonnen tegen Steenwijkerwold (4-2) en Genemuiden (2-1).
In de kwartfinale speelde Hoogezand tegen Drachtsterboys waarvan met 1-0 werd gewonnen door een schitterende goal van Jeremy Anakotta. In de halve finale speelde Hoogezand een spannende wedstrijd tegen J.V.Z. Gerwin Bodewes maakte het enige doelpunt en bracht zo Hoogezand een stap verder naar de eindstrijd.
In de finale liet Hoogezand nog even zien dat ze goed kunnen voetballen. Tegen O.N.S. Sneek D1 speelde Ronald Smit zich goed vrij en tekende de eerste treffer aan. O.N.S. probeerde nog wel langszij te komen maar wederom was het de kleine Gerwin Bodewes die Hoogezand met een 2-0 winst in veilige haven wist te brengen.
Na de wedstrijd was er de huldiging en mochten de spelers en begeleiding naast een beker en medailles ook de voetbaltalenten Wissel Bokaal in ontvangst nemen. Hoogezand heeft vooralsnog drie toernooien op rij gewonnen en zijn ook in de bekerpoule een ronde verder. De Rood-Zwarten kunnen terug zien op een goed verlopen voorbereiding en gaan dan ook vol vertrouwen de competitie tegemoed welke volgende week gaat beginnen.

PKC te sterk voor Holwierde

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

pkc-holw

Onder de toeziende ogen van een scout van ONS Sneek heeft PKC '83 zich prima hersteld van de forse nederlaag afgelopen woensdag tegen Achilles '29. Met bij vlagen prima voetbal werd Holwierde met 5-0 verslagen.

 PKC '83 werd in de eerste helft in het zadel geholpen door twee uitglijders in de Holwierder defensie. Marcel Pannekoek en Erolund Derguti konden profiteren. De 3-0 ruststand kwam op het scorebord na een mooie aanval via de schijven Derguti, Shutlan Axwijk en als afmaker Marcel Pannekoek.

In de tweede helft mochten Denillo Gutierrez, Hersel Wams en Pong Clemencia hun kunnen tonen. PKC '83 bleef de bovenliggende partij. Hersel Wams en de sterk spelende Jacob Noordmans brachten de eindstand op 5-0.

Dinsdag speelt PKC '83 de laatste poulewedstrijd voor de districtsbeker tegen Knickerbockers op het Zernikecomplex. Zaterdag begint de competitie. Dan kruist PKC '83 de degens met ONS Sneek.

Hoogezand D1 naar talententoernooi Hoofdklasse

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Hoogezand_D1_seizoen_13777g

Op zaterdag 28 augustus neemt Hoogezand D1 deel aan de editie van het voetbaltalententoernooi voor de hoofdklasse in district Noord voor de nieuwe D-1 teams. De organisatie is in handen van JV Oostenburg op het sportcomplex in Oosterwolde.

Aan het toernooi nemen zestien verenigingen deel met de nieuwe D1. Er zullen dus zeker de nodige talenten te zien zijn in Oosterwolde. Vanuit eerder gespeelde toernooien komen enthousiaste verhalen met mooi voetbal en veel publiek.

Er is een echte openings- en sluitingsceremonie, voor iedere ploeg een prijs en er wordt gezorgd voor goede arbitrage. Op deze dag zal op het hele complex uitsluitend gezonde voeding te krijgen zijn. De chips en snoep en de frituurzaken gaan deze dag dus even in de kast en wordt vervangen door broodjes gezond, fruit en andere gezonde zaken welke tegen goed betaalbare prijzen verkrijgbaar zijn. De organisatie hoopt zo iedereen daadwerkelijk ook eens bezig te laten zijn met het begrip “gezonde voeding”.

De openingsceremonie zal plaatsvinden om 09.30 uur. De finale wordt om 16.30 uur gespeeld met direct aansluitend de prijsuitreiking voor alle teams.

De eerste drie teams van het toernooi zullen zich plaatsen voor het landelijke finaletoernooi in mei 2011. Voor iedere deelnemer is er een beker. Er wordt in een compleet schema gestreden om de 1e tot en met de 16e plaats. Daarnaast zal er ook weer een sportiviteitprijs te winnen zijn.

Spontane actie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 balpenEnkele personen hebben als gastschrijver geschreven voor Puurvoetbalonline. Harry Reitsma, Ard Torrenga, Johannes Kalfsbeek, Leon Balkema zijn enkele namen die mij zo te binnen schieten en die hopelijk nog wel een keer in de pen willen klimmen.

Binnenkort mogen we een bijdrage van Ursula Sennema, Merijn Slagter en in de rubriek ‘Jan van Dijken ontmoet” een bijdrage van Jan verwachten. Maar soms zijn er ook spontane acties zoals die van Klaas Doesburg die het wedstrijdverslag schreef  over de wedstrijd Omlandia D2- CVVB D2. Een mooi verslag, een spontane actie, dus daarom Klaas bedankt  voor het leuk verslag en wat Puurvoetbalonline betreft voor herhaling vatbaar!

Voorbeschouwing vierde klasse C zondag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

 De vakanties zijn voor de meeste voetballers voorbij en het nieuwe seizoen wacht. Een seizoen dat ongetwijfeld verrassende uitslagen zal opleveren door de versterkte promotie regeling in het seizoen 2009-2010. In deze nog, rustige” periode zullen we de voorbeschouwingen afmaken van de nog resterende vierde en vijfde klasses tot aan de competitiestart die op zaterdag 4 en zondag 5 september zal plaatsvinden.

 

Oud-doelman Sape Hoekstra gaat keeperschool leiden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

stopperballen_13158a

 

Dit seizoen start Voetbalacademie Oost-Groningen met een eigen keeperschool. Niemand minder dan Sape Hoekstra is bereid gevonden om de keeperschool te gaan leiden. Voor de jongere lezers, Sape Hoekstra was jaren keeper bij BV Veendam en speelde o.a. met BV Veendam in de eredivisie.

De keeperstraining is voor keepers vanaf de F-pupillen tot en met de C-junioren en er wordt getraind in twee leeftijdscategorieën de U-10 en de U13, waarbij er in de leeftijdscategorieën ook nog weer een scheiding zal worden gemaakt. Er wordt getraind op de velden van ASVB in Blijham en de keeperstrainingen zullen plaats vinden op de woensdagavond (de start zal woensdag 8 september zijn). De aanvangstijden worden eind augustus bekend gemaakt.

De basiscursus kost € 90,-, hiervoor krijgen de deelnemers acht trainingen van een uur, een keepershirt, korte keeperbroek, kousen, een bal en een certificaat. In de acht trainingen komen de volgende onderdelen aan bod, de vangtechniek, duiken, uitgangshouding, uittrappen.

Op het moment dat deze onderdelen gemiddeld met een 7 worden afgesloten kan in het voorjaar verder worden gegaan met de vervolgcursus 1 die ook weer € 90,- kost en waar weer andere onderdelen naar voren zullen komen. Z kan doorgegaan worden tot de masterclass.

Voor beide groepen zijn 10 plaatsen beschikbaar. Meer informatie is te vinden op www.voetbalacademieoostgroningen.nlo

Koert Bierman nieuwe voorzitter SV MARUM

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

marum                                                 Bierman

                                                                Koert Bierman nieuwe voorzitter SV Marum.

Met ingang van 1 september 2010 is Koert Bierman de nieuwe voorzitter van de SV Marum. Hij volgt Rinke Dongstra op die, na 21 jaar bestuurlijke functies binnen de SV Marum, stopt met het voorzitterschap. Het bestuur van de SV Marum staat volledig achter dit besluit. Het besluit moet nog wel goedgekeurd worden binnen de ledenvergadering van de club. Er is voor gekozen om de wisseling vooruitlopend op deze goedkeuring in te laten gaan om vanaf de aanvang van het seizoen duidelijkheid te verschaffen.Het nieuw opgestelde beleidsplan (organisatorisch en technisch) moet ten uitvoer worden gebracht en dan is een verandering van leiderschap een logische stap. Koert Bierman gaat zich vanaf 1 september 2010 vooral richten op de algemene aansturing en het voetbaltechnische gedeelte van de club. In onderling overleg is afgesproken dat Rinke Dongstra voor een beperkte van te voren afgebakende periode nog een aantal taken gaat uitvoeren die te maken met de ondersteunende functies binnen de SV Marum. Op deze wijze kan sprake zijn van een geleidelijke overgang.

 

Voorbeschouwing vierde klasse D zaterdag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Terwijl een gedeelte van Nederland op dit moment nog geniet van een welverdiende vakantie heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer enkele weken geleden bekend gemaakt voor het seizoen 2010-2011 wat het amateurvoetbal betreft.

 

COVS lanceert eigen website

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

covs 

 www.covsgroningen.nl vanaf 9 augustus online
Website Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken richt zich op alle voetballiefhebbers

De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken heeft vandaag 9 augustus haar eigen website gelanceerd. Op www.covsgroningen.nl is van alles over de voetbalarbitrage in het algemeen én de Scheidsrechtersvereniging in het bijzonder te vinden. De Groninger arbiters richten zich met de site niet alleen op haar eigen leden, maar ook op het brede voetbalpubliek. Zo is op de site veel informatie over spelregels en fair play te vinden. Wekelijks wordt bijvoorbeeld een pittige spelregelvraag geplaatst.

De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken koesterde al lange tijd de wens een eigen website te realiseren. Deze zomer kwam het er eindelijk van. De website is in opdracht van de vereniging ontworpen en gebouwd door het Groninger bedrijf Webfactor BV.

Op www.covsgroningen.nl is onder andere het volgende te vinden:
- de laatste verenigingsnieuwtjes
- de volledige verenigingsagenda
- een overzicht van alle diensten en faciliteiten van de vereniging; ook dat wat de voetbalverenigingen van de club kunnen verwachten
- een overzicht van alle winnaars ooit van de fair play prijs
- een uitgebreide spelregelhoek, met de volledige Handleiding Spelregels, tal van oefenvragen en diverse interessante artikelen
- een online Spelregelvraag van de Week
- de nodige handige downloads
- een pagina waar leden zelf hun wedstrijdaanstellingen kunnen publiceren
- een uitgebreid fotoboek
- een stelling van de maand
- een online aanmeldingsformulier voor leden en donateurs
- handige aanbiedingen van de sponsors van de vereniging
- en nog veel meer….

Over de Scheidsrechtersvereniging
De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is op 8 maart 1933 opgericht en is één van de grootste belangenverenigingen voor scheidsrechters in Nederland. De vereniging telt circa 200 leden, 50 donateurs en 80 aangesloten donateurverenigingen. Men komt op voor de belangen van scheidsrechters, organiseert trainingen (2x per week), een jaarlijks technisch weekeinde en diverse andere activiteiten. Bovendien wordt jaarlijks een fair play prijs uitgereikt.

Just4Keepers start complete keeperopleiding in Leek

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

keepers_leek

 

Marcel Loef (links) en Johan Wardenier zijn zeer enthousiast over de samenwerking tussen Voetbalschool Noord en Just4keepers

Just4Keepers Groningen zal vrijdag 3 September in opdracht van de Voetbalschool Noord Leek starten met het aanbieden van een complete keepersopleiding. De 12 wekelijkse trainingen zullen op vrijdag zijn van 16.15 tot 17.15 uur en 17.30 tot 18.30 uur en zullen gelijktijdig plaatsvinden met de techniektrainingen van de veldspelers van Voetbalschool Noord. Daardoor hebben de keepers de unieke mogelijkheid om wedstrijdecht te trainen en de spelers van Voetbalschool Noord te trainen met weerstand van een keeper.

Just4Keepers is een wereldwijde organisatie die actief is in elf verschillende landen en al meer dan tien jaar bestaat. Just4Keepers is opgericht door ex Everton keeper Ray Newland en heeft coaches in dienst die met elkaar goed zij voor meer dan 450 jaar ervaring in de professionele voetbalwereld.

Just4Keepers focust zich op een langdurige samenwerking tussen trainers en keepers om op die manier haar keepers gedurende hun loopbaan optimaal te kunnen begeleiden. Doordat Just4Keepers wereldwijd actief is en de trainers allemaal werkzaam zijn of werkzaam zijn geweest bij verschillende topclubs zoals Liverpool, Manchester United, Everton etc. zijn er in de tien jaar dat ze bestaan zeer goede contacten opgebouwd wereldwijd met verschillende profclubs en zijn er in de afgelopen jaren meer dan 200 keepers van J4K doorgedrongen tot de profclubs waarvan een aantal uiteindelijk een contract hebben afgedwongen. Geen enkele andere keepers organisatie of keepersschool komt zelfs dicht bij dit feit. Just4Keepers is er zeer trots op dat ze hun keepers meer mogelijkheden kunnen bieden dan welke keepersschool dan ook.

USA

Just4Keepers Groningen zal onder leiding staan van Marcel Loer. Marcel is werkzaam geweest in de Pro Goal organisatie van Maarten Arts. Voor die organisatie is hij bij verschillende clubs uit de Duitse Bundesliga als keeperstrainer actief geweest tijdens de Pro Goal tour en heeft daar samengewerkt met alle top level professionele keepers en keeperstrainers. Vervolgens is hij naar Amerika vertrokken om daar een Goalkeeping Academy op te zetten bij een voetbalschool in New Jersey. Marcel is twee jaar lang werkzaam in de USA geweest als Director van de DTS Goalkeeping Academy en als professioneel keeperstrainer bij verschillende High Schools in New Jersey. Hij heeft o.a. gewerkt met verschillende keepers van de New York Redbulls, keepers van diverse colleges en Universities, keepersdagen en kampen georganiseerd, clinics gegeven door heel New Jersey en New York en de keeperstrainingen verzorgt bij diverse clubs in de staat New Jersey.

Voor meer informatie over de cursussen, data, kosten en omn te schrijven voor de keepersopleiding: Marcel Loer, Director Just4Keepers Groningen, www.just4keepers.com, mloer@live.nl, 06-20115543

Nieuws uit Almere

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Vorige week sprak ik via e-mailverkeer oud-Zeesterspeler Arno Mollema die enkele jaren geleden naar Almere is verhuisd en bij de Jupiler Leagueclub FC Omniworld als materiaalman/teamleider actief is.

 

Transfernieuws Ommelander Courant deel 9

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

De, deadline" is wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging wilden vertrekken al een aantal weken verstreken.