Artikelen

Hunsingo F1 naar volgende bekerronde!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Verslag van de week

Voor Hunsingo F1 stond donderdag j.l. een midweekse bekerwedstrijd op het programma. Tot dusver kon F1 een mooi rijtje bekeroverwinningen noteren:

Hunsingo F1- Leo F1 11-0
Eenrum F1- Hunsingo F1 3-13
Kloosterburen F1- Hunsingo F1 1-13
Hunsingo F1 – Viboa F1 2-1
Hunsingo F1- Appingedam F1 2-0

In deze vierde ronde voor ‘de cup’ stond een onvervalste “Heracliden oet!”op het programma. Met de macaroni nog in de mondhoeken stonden de spelers al om 17.45 uur met hun sporttas klaar voor een ritje naar het Noorden. In colonne reed het hele circus naar Uithuizermeeden. De leider van Heracliden was zeer onder de indruk van de grote supportersschare die meegekomen was: voor elke speler een privéauto en minstens drie verzorgers.
Na een snelle bespreking in een kleedkamer, die door de dames schoolvoetbalsters een dag eerder in een zwijnenkeet was omgetoverd, mochten de spelers los voor deze avondwedstrijd.
Zoals de laatste weken ook al het geval was, vloog Hunsingo er vanaf het beginsignaal vol in. Door veel druk wisten de roden de blauwen terug te dringen tot hun eigen doelgebied. Het duurde dan ook niet lang of de 0-1 lag door een intikker van Jack achter de Heracliden-keeper. Dat Heracliden niet voor niets al zo ver in de beker waren gekomen lieten ze zien na een goed uitgespeelde counter 1-1.
Toch was het Hunsingo die het spel dicteerde. Het spel was niet zo goed maar de voorwaartse drang was enorm. Via goals van Timo en Tom stond er dan ook een dikverdiende 1-4 ruststand op het scorebord.
Na de rust was het eigenlijk hetzelfde verhaal: Hunsingo in de aanval en de Heracliden af en toe even gevaarlijk via een counter. Nog voordat het publiek op het veld stond had Tijs echter de goalie al gepasseerd. Alieke en Timo deden hier nog een goal bij en vooruit, Heracliden ook nog één, wat opgeteld een 2-7 overwinning voor Hunsingo opleverde.
Hoogtepunt van het penaltyschieten was het duel tussen tien blauw-witten en tien rood-witten wie de bal het eerste uit de sloot kon halen. Sven beleefde hier zijn hoogtepunt door al balancerend op een buis zonder natte voeten en mét bal weer veilig aan de wal te komen.
Na wat teambuilding onder de douche (hoe deel je één douche met elkaar?) ging iedereen weer voldaan naar eigen huis en haard.
We zijn erg benieuwd hoe ver we nu eigenlijk zijn (finale?)en wie de mogelijk volgende opponent zal zijn? Eerst over twee dagen maar naar Ten Boer voor de competitiewedstrijd tegen Omlandia.

Sicco.

F1 succesvol in Duitsland!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Verslag van de week

 

Een mooi verslag van het toernooi wat de F1 van Hunsingo speelde op paasmaandag in Osterscheps en wat door Sicco Mulder geschreven is .

KRC 2-Ezinge 3

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Verslag van de week

We hebben er weer een gevonden en wel het duel tussen het derde elftal van Ezinge en KRC.

Paasvoetbal ( deel2)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Toen ik paaszondag wakker werd hoorde ik een geluid waar ik vroeger als jong voetballertje niet blij van werd namelijk het tikken van regendruppels tegen het raam.

Paasvoetbal (deel 1)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Het paasweekend ligt al bijna twee weken achter ons als deze reportage geplaatst wordt die als kop, Paasvoetbal" heeft meegekregen.

F2 Kloosterburen dagje op Schier

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Verslag van de week

 

Zaterdag 3 april was het zover dat de F2 van Kloosterburen de oversteek naar Schiermonnikoog maakte om tegen hun leeftijdsgenootjes van de Monnik te voetballen. Hoe het de jongste jeugd verging lezen jullie in onderstaand verslag.

Glimmen _ Marum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Verslag van de week

Door het mooie verslag van Paul de Vries rond het duel tussen Lycurgus MC2 en Hunsingo MC3 kwam ik op het idee om in de rubriek wedstrijd van de week er een wedstrijd uit te lichten aan de hand van een wedstrijdverslag.

De 15 vragen aan Jamall Zimmerman (CVVB F4)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Maandinterview

Jamall Zimmerman voetbalt in de F4 van CVVVB uit Bedum en is een achterneefje van oud-FC Groningen speler Bert en Angelo Zimmerman die op dit moment bij Emmen onder contract staat.

Ard Torrenga ziet nieuwe Bergkamp

op . Geplaatst in De derde helft

.

Dinsdag was de eerste echte krachtmeting van KNVB district Noord o 14. Op het prachtige sportcomplex van SC Emmeloord was district West 1 (Amsterdam e.o.) de tegenstander

Door Ard Torrenga

Prachtig verslag Lycurgus MC2- Hunsingo MC3

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Verslag van de week

 
Wedstrijdverslagen kom je uiteraard veel tegen op de diverse clubsite,s. Ik lees ze graag en er zijn schrijvers bij, zoals Johannes Kalfsbeek uit Marum en Harrie Reitsema uit Kloosterburen die er een uiterst frivole pen op nahouden. Op www.vvhunsingo.nl  kwam ik een prachtige tegen die ik de bezoekers van Puurvoetbalonline niet wil onthouden  geschreven  door : Paul de Vries