Artikelen

GVAV Rapiditas E1 komt goed uit Winterstop

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Verslag van de week

GVAV Rapiditas E1 kon na de lange winterstop waarin het team onder andere aan een groot zaalvoetbaltoernooi in Duitsland meedeed op zaterdag 13 maart eindelijk weer voor competitieverplichtingen de wei in.

Hunsingo F1 naar volgende bekerronde

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Verslag van de week

hunsingo 

 

 

Enkele weken geleden maakten we al melding van het Feit Dat de F1 van Hunsingo uitgenodigd was op een toernooi in Duitsland. Het moment komt steeds dichter bij Winsumer Dat de jeugdige ploeg richting het land waar op dit moment dat Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben en Louis van Gaal furore maken zullen vertrekken.

Voor de pupillen zal het aftellen al begonnen zijn wel bijna voor het zover is zaterdag speelden ze eerst nog voor de beker tegen Appingedam wat deur de Winsumers met 2-0 gewonnen werd.

Op de site van Hunsingo Kwam ik het verslag van dit duel tegen die erg leuk was om te lezen. We hebben het verslag toegevoegd Zodat we het team een beetje leren kennen die de reis naar Duitsland gaat maken

 

Bekerwedstrijd Hunsingo F1 - Appingedam F1 2 - 0 (1-0)

De 'Road to the Kuip'kreeg op zaterdag 20 maart een vervolg.
In de voorbereiding op de competitie speelden we bekerwedstrijden in een poule. Drie ruime overwinningen op streekgenootjes Bracht ons tot de 1e knock-out bekerronde. In deze ronde bleven we tegen zustervereniging Viboa Met een 2-1 overwinning aan de goede kant van de score. Vandaag moesten we tegen het roemruchte Appingedam aantreden. In september 2009 hadden we nog 4-1 verloren van de Zwart-Witten voldaan. Maar Bekervoetbal kent andere wetten.
Onder een fris gesternte begon de wedstrijd om 9.00 uur onder leiding van Klunder jr.. Omdat Appingedam principieel met 7 tegen 7 wil spelen (waarom niet lekker 8 tegen 8) hadden we 3 kleumende spelertjes aan de kant staan.
Net als in september Appingedam combineerde wat soepeler maar gooide Hunsingo er veel strijd en inzet tegenover. Tijs gaf als hardwerkende middenvelder het goede voorbeeld en maakte zomaar een sliding van ruim 2 meter. Tom heeft in de persoon van Sander inmiddels een nieuw maatje gekregen in de verdediging. Met gevaar voor eigen leven hartstochtelijk en verdedigden Zij maakten de aanvallen van Appingedam onschadelijk. Als een van de twee moe, Werd was er altijd nog Chris om de helpende hand toe te steken. Alieke, Sven en Timo Gaven Alles op het middenveld en brachten zo spitsen Edward en Jack in Stelling. Doelpunten leverde dat in eerste instantie nog niet op. De harde wind werkte in het voordeel van Appingedam en Zij kregen ook een aantal mooie kansen. Gelukkig voor ons was Lucasiano weer in bloedvorm en ranselde alle ballen uit zijn doel. Een messcherpe counter van ons leverde in eerste instantie niet meer op dan een corner. Tijs schoot strak voor en Edward werkte de bal heerlijk in het doel. Een 1-0 Ruststand was het gevolg.
De spelers kregen in de rust de complimenten voor hun inzet. Wel was het belangrijk om te blijven voetballen en aanvallen. Met deze tips begon de tweede helft met wind mee.
Al snel bleek de wedstrijd gekanteld. Appingedam combineerde Nog steeds gemakkelijker maar Hunsingo was meer in de aanval. Een aantal fraaie kansen werden niet benut en Appingedam probeerde te scoren via hun eenzame maar goede spits. Toch was het Hunsingo die via de slim spelende Timo op een 2-0 voorsprong kwam. Omdat Lucasiano verder ook geen krimp meer gaf  werd de volgende bekerronde gehaald.
De penalty's werden genomen en wij kregen de complimenten van de uiterst sportieve trainersstaf van Appingedam.
De sfeer onder de douche was geweldig en wij zijn erg benieuwd wie onze volgende bekertegenstander zal zijn.

John en Sicco.

 

Vingertje omhoog

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

 

                                                                

Door Ard Torrenga

De 15 vragen aan Alma van Veen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Een elftal vragen aan

 Alma van Veen is  Managementsecretaresse bij de Hanzehogeschool Groningen en trotse moeder van Bas van Veen  die van de E1 van GVAV Rapiditas naar de D2 gaat van FC Groningen gaat volgend seizoen.