Je moet altijd je hart volgen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Op 29 januari plaatste ik op Facebook de opmerking, Keuzes maak je op gevoel en dan is het mooi dat gevoel de juiste is. Per 1-3-2016 verandering op Puurvoetbalonline.
Johan Staal
Al snel kwamen de eerste reacties binnen met de vraag of ik per 1-3-2016 stopte met Puurvoetbalonline. Die vraag kan ik met een nee beantwoorden want waarom stoppen met iets wat je nog steeds veel plezier bezorgt. De verandering zit meer in het, noem het maar sponsorbeleid. Enkele sponsoren hebben te kennen te geven dat ze zullen stoppen. Een keuze die ik respecteer. Sterker nog, ik ben allen dankbaar dat ze me hebben willen steunen. Dan sta je vervolgens voor de keuze, op zoek naar nieuwe sponsoren of denken het is wel prima zo
Bij die keuze moet je naar jezelf kijken en weten waar je kwaliteiten wel maar waar ze vooral niet liggen. Toen ik in 2009 Puurvoetbalonline als cadeautje kreeg was ik blij met iedere bezoeker. Ik wilde op mijn manier wat doen voor het amateurvoetbal in Groningen waarbij het voor het grootste gedeelte beperkt bleef tot Noord-Groningen. Niet omdat andere verenigingen in Groningen mijn sympathie niet hebben. Maar ik had er onvoldoende tijd voor om ook daar veelvuldig over te schrijven. Daar kwam nog eens bij dat Noord-Groningen mijn ‘werkterrein’ is als verslaggever van de Ommelander Courant. Over een paar maanden ben ik 8 jaar actief voor de Ommelander Courant. Jaren die zijn voorbij gevlogen al waren het weken. Dat is met Puurvoetbalonline niet anders. Al ruim zes jaar is de site nu online en vaak mag ik horen dat www.puurvoetbalonline.nl zeker op het Hogeland een begrip is geworden. Voor het maken van een keuze richting het sponsorbeleid op Puurvoetbalonline ging ik niet over één nacht ijs. Ik ging in gedachten vaak terug naar gesprekken die ik voerde of tips die ik kreeg van personen waar ik een klik mee heb. Ook hun opmerkingen nam ik mee in het maken van mijn keuze. Maar steeds kwam het woord plezier weer terug. Ik wilde plezier beleven aan Puurvoetbalonline en het niet als een blok aan mijn been voelen. Ooit zei Bobby van der Wijst, die samen met Martine haar zoon Ronald eigenaar is van GraphicGenie en Puurvoetbalonline heeft gebouwd de woorden, als we alles wat ons beloofd is hadden gekregen zaten we nu met een paar lekkere wijven op de Bahama’s. Zo erg was het hier nog niet maar ik snapte wel wat Bobby bedoelde. Zo werkt het nu eenmaal, de gunfactor richting de een is nu eenmaal groter dan naar een ander. Niks mis mee en wanneer dat een bron van ergernis wordt moet je stoppen. Maar de mooie dingen overheersen nog steeds zoals 's morgens iemand een vragenlijst sturen en die een paar uur later ingevuld weer terug krijgen. Daar geniet ik nog steeds oprecht van, precies eender als dat ik mij nog iedere zaterdag en zondag op een middagje langs de lijn verheug. Vandaag, 30 januari, ben ik 59 jaar geworden en ben ik een blij man. Blij met wat ik heb. Een lieve zorgzame partner, twee geweldige dochters en Martine haar twee zoons waar ik het prima mee kan vinden. Alle vier hebben ook nog eens een partner waar ze gelukkig mee zijn dus hoe mooi kan de wereld zijn. En verder ben ik blij dat ik een keuze heb gemaakt die er voor heeft gezorgd dat het blok aan mijn been is verdwenen. In 2011 maakte ik elders een keuze omdat ik dingen die ik moest doen niet leuk vond. Toen volgde ik mijn hart. Dan zou het toch raar zijn wanneer ik mijn hart nu niet zou volgen.