Bekervoetbal op een avond in februari is niet leuk

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Er zijn clubs en trainers in het amateurvoetbal die het bekertoernooi maar een gedrocht vinden. Die de poulewedstrijden zien als oefenduels en hopen dat ze vervolgens van een vervolg verschoond blijven.
Johan Staal

In het weekend van 24 en 25 januari moest er door de meeste standaardteams weer gevoetbald worden. Er moest weer gevoetbald worden omdat we op 9 en 10 mei klaar met de competitie moeten om zodoende toch vooral maar op tijd met de diverse nacompetitie te kunnen beginnen. Een idioterie waar de laatste dagen weer het nodige over gezegd is. Een ronde langs diverse clubs gaf namelijk weer het bekende geluid. De KNVB snapt er ook dit seizoen weer niets van en blijft dat doen waar zijn leden absoluut niet blij van worden, midden in een winterperiode het seizoen weer laten starten. Een start die als een valse start mocht worden gezien want in het weekend van 2 4 en 25 januari werd er namelijk nergens gevoetbald. De sneeuw wat er viel zorgde voor een  algehele afgelasting wat ook voor dat het duel tussen VV Groningen en Grijpskerk werd afgelast en wat gold voor bijvoorbeeld Fc Grootegast en VV Groningen . Een afgelasting met gevolgen voor beide clubs want de bond deed weer datgene waar het vorig jaar ook al volle zalen mee trok. De bekerduels die voor zaterdag 14 en zondag 15 februari op het programma stonden werden namelijk vervangen door het complete programma van het weekend van 2 4 en 25 januari. Een wijziging met gevolgen voor VV Groningen en Fc Grootegast. Voor de stadjerders omdat het een aantal bussen moet afbellen of hopen dat het zelfde aantal supporters op dinsdag 17 februari mee naar Erica zal reizen. Ja, iedereen leest het goed VV Groningen mag op dinsdag 17 februari naar Erica voor zijn derde KO-wedstrijd en Fc Grootegast gaat op dezelfde dag voor zijn uitduel in het bekertoernooi naar Staphorst.

Zo links en rechts werd er wat lacherig gedaan over dit besluit van een bond die niet begrijpt dat niemand hier bij gebaat is. De kans dat het qua temperatuur dan fijn langs de lijn zal zijn is klein te noemen zodat de publieke belangstelling niet groot zal zijn. Een publieke belangstelling die in Staphorst en Erica in ieder geval niet groot zal zijn omdat de supporters van Erica en Staphorst niet in de war raken van het bezoek van, met alle respect VV Groningen en Fc Grootegast. Want laten we eerlijk zijn, voor de duels VV Groningen-SC Erica en Fc Grootegast-Staphorst zou de belangstelling duidelijk groter zijn dan andersom.

Anderhalf man en een verdwaald schaap zullen voor een entourage zorgen in Staphorst en Erica waar niemand op zit te wachten en dat alleen omdat als de velden heerlijk groen zijn en het aangenaam is langs de lijn niet meer gevoetbald mag worden.