'Het viel allemaal wel een beetje mee in Leek'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Eigenlijk had ik een groot aantal maanden geleden besloten om niet meer te reageren op sites zoals TweeNul. Maar gisteren las ik de column van Erik Ebbinge waarbij Puurvoetbalonline in beperkte term genoemd werd als een van sites die het gebeuren op het Leekster Voetbal Gala een beetje overdreef.
Johan Staal
Erik Ebbinge vond de opmerking ‘staat van oorlog’ in het door mij geschreven artikel http://wqd.nl/LtXJu een beetje overtrokken. Erik vond in een van zijn spaarzame columns op www.tweenul.nl dat ik een van degene was die te ver was gegaan in het schrijven over de gebeurtenissen in Leek.
Tussen zondagmorgen en woensdagavond heb ik met diverse personen uit de voetbalwereld contact gehad. Niet alleen over het LVG maar over de zaalvoetbaltoernooien die overal in het land zijn georganiseerd. Steeds weer kwam naar voren, alcohol en sport gaan niet samen. Je moet stoppen met het openen van de bierpomp tot na de wedstrijd vertelde bijna niemand uitgezonderd. Want op bijvoorbeeld  het Protos Weering-toernooi liep geen flamboyante voorzitter rond die samen met zijn club als de ‘grote boze wolf’ werd gezien. Maar toch werd daar een bierglas bij iemand in het gezicht geduwd en wat niet gebeurde omdat er melk uit de bus gedronken werd.
Erik vond het, zo vertelde hij mij gisteren, allemaal wel een beetje meevallen want er waren nog genoeg voetballiefhebbers overgebleven die een prachtige avond hadden beleefd. Er was wel gevochten maar om te spreken van een massale vechtpartij ging de Peizenaar toch wat te ver. Er werd wat met bier, of water, gegooid maar alles viel wel mee volgens Erik. Ik was verbaasd over zijn reactie. Iedere klap is namelijk een klap teveel, ieder glas bier wat naar een ander gegooid wordt is er een teveel en daar zal iedereen het toch wel over eens zijn.
In zijn column schreef Erik over Imca Marina en rode lopers maar ik sprak vanavond iemand die het had over, bij ons gaat de tap aan het einde van de avond pas open en dan zijn ze om half twee dronken. “ Dat had ik van Erik ook wel willen lezen, een punt van kritiek als je weet waarom het in de twee voorgaande jaren fout is gegaan. Maar ik kan verder wel leven met zijn kritiek dat sommige media het gebeuren in Leek allemaal wat opgeblazen hebben. Ik hoop dat hij kan leven met de opmerking dat als je kritisch bent naar de zondagafdeling van Marum je wel met een correctie moet komen als je berichtgeving niet klopt.