Jenne en Trijn Mollema op prachtige wijze door Zeester geëerd

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Als iemand benoemd wordt tot erelid is dat omdat iemand dat volgens het bestuur verdient. Als een echtpaar gezamenlijk wordt benoemd tot erelid mag dat als speciaal worden gezien. Althans dat zou het geval moeten zijn maar wat niet het geval is wanneer het gaat over Jenne en Trijn Mollema uit Zoutkamp.
Johan StaalOp zaterdag 10 januari hield Zeester uit Zoutkamp zijn eerste nieuwjaarsreceptie nadat het in maart 2014 afscheid van de fusieclub VVSV’09 had genomen. Een speciale gebeurtenis voor veel  Zoutkampers die blij zijn dat ‘hun’ Zeester weer op de voetbalkaart is teruggekeerd. Een nieuwjaarsreceptie ook met in het bijzonder een speciaal tintje voor twee onvolprezen clubiconen. Twee clubiconen die door de v.v. Zeester werden benoemd tot erelid. Dat was namelijk datgene wat het echtpaar Jenne en Trijn Mollema ten deel viel. 'Mollema en ‘tante Trijn’ zoals ik het echtpaar steeds ben blijven noemen verdienen deze titel dubbel en dwars. Een echtpaar dat ontelbare uren aan Zeester heeft gegeven verdient  namelijk een erelidmaatschap als geen ander. Een echtpaar dat samen ruim dertig jaar lang hoogtepunten maar ook dieptepunten heeft meegemaakt en veel van hun voetbalvrienden vanuit Zeester op veel te jonge leeftijd heeft verloren verdient veel waardering. Want na een dieptepunt of weer een tragedie in de Zeesterfamilie waren Jenne en Trijn Mollema als echtpaar namelijk een van de pijlers waar de voetbalvereniging uit Zoutkamp op bleef drijven.
Natuurlijk gingen Jenne en Trijn Mollema mee in de fusie die in 2009 tot stand kwam toen UVV’70 en SV Zeester samen als VVSV’09 verder gingen. Maar toen ik in augustus 2012  de toen nog kantinebeheerder Jenne Mollema voor de Ommelander Courant mocht interviewen viel te beluisteren dat Jenne Mollema het niet met alle beslissingen van na de fusie eens was maar dat hij,  en ook zijn echtgenote, er voor kozen om alles een kans te geven.
Dat was een sterk punt van het echtpaar, mensen hadden het niet snel verbruid bij Jenne en Trijn Mollema dat in totaal dertig jaar de kantine in Zoutkamp heeft gerund. Een kantine en kleedkamers waar je van de vloer kon eten want rotzooi is niet iets wat bij de  tot ereleden benoemd echtpaar past.
Wat ook een reden voor het verlenen van het erelidmaatschap zal zijn geweest is  het sociaal aspect wat beide hoog in het vaandel hebben staan. Het vragen naar hoe het met een ander gaat is voor beide namelijk een normale vraag wat voor sommige vreemd overkomt in een tijd dat we roepen dat de interesse in een ander steeds verder naar de achtergrond verdrongen wordt.
Na Bert Buikema zijn Jenne en Trijn Mollema het tweede en derde erelid van  de v.v. Zeester na de  comeback als zelfstandige voetbalclub. Een prachtig gebaar van de vereniging die in ‘Mollema en Tante Trijn’ al zijn clubiconen uit het verleden op prachtige wijze heeft geëerd.