Misselijkmakende stemmingmakerij over de rug van een prima fluitende scheidsrechter

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Gistermiddag was ik bij het duel Eenrum-MOVV. Een duel in de vierde klasse van het zondagvoetbal. Een duel dat door een door de KNVB aangestelde arbiter werd gefloten. Henk Rozema uit Loppersum was door de bond aangesteld en ik moet zeggen scheidsrechter Rozema floot een prima wedstrijd.
Johan Staal
Vanmorgen bij mijn zoektocht naar wat informatie over een ander duel viel mijn oog opeens op een verslag van een ‘collega’. Opeens zag ik de doelpunten in het duel tussen Eenrum en MOVV voorbij komen met daar aan vast geplakt een verslag met als kop: Arbiter Rozema: ‘De KNVB-kas moet ook gespekt worden.”

Een kop die mij nieuwsgierig maakte naar het verslag en ik moet zeggen, ik kan mij niet voorstellen dat dhr. Rozema dit gezegd heeft. Mocht de arbiter dit namelijk wel serieus gezegd hebben dan zou dat namelijk einde carrière voor Rozema zijn.

Gezien de toon van het verslag, waar er geschreven werd over een discutabele overtreding hoewel een blinde kon zien dat de Eenrum-speler duidelijk onderuit werd gehaald, verdenk ik deze ‘collega’ van stemmingmakerij. Stemmingmakerij waarbij je niet wilt zien dat je aanvoerder zich na de derde goal respectloos gedroeg. Stemmingmakerij ook door te melden dat Rozema zijn assistent in de kou liet staan en er door de Eenrum-assistent twee keer ten onrechte werd gevlagd. Ik, en met mij velen hebben dan zeker ergens in Westernieland, Wehe den Hoorn of in Pieterburen langs de lijn gestaan want dit alles heb ik niet zo gezien.

We hebben allemaal onze mond vol over respect en meer van dat soort kretologie maar als ik dan deze bagger lees denk ik echt, de bond heeft nog een lange weg te gaan als het gaat om een beetje respect voor elkaar.

Zaterdag zag ik een prima arbiter bij Middelstum-Mamio en gisteren een arbiter die het ook goed deed bij Eenrum-MOVV. Het probleem zat bij het laatste duel puur en alleen maar in het gedrag van de spelers. Wie gaat nu bij een 5-2 voorsprong dom lopen doen tegen een scheidsrechter omdat hij in jouw ogen een fout maakt. Wie maakt die fout? De speler zelf door te gaan lopen zeuren. Dat de aanvoerder van MOVV niet met direct rood weggestuurd werd had van mij overigens gemogen want dergelijk misselijkmakend gedrag, zoals bij de derde goal, had de speler in kwestie helemaal niet nodig.

Maar het meest erg is toch de kop, De KNVB-kas moet ook gespekt worden.”. Een misselijkmakende stemmingmakerij van een verslaggevende supporter waar ik mij als club maar snel van zou distantiëren.