Intimidaties voorafgaand aan Abbekuttenveen 1 tegen Balinzakkie 3

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

De sociale media, wat is het een prachtig ‘fenomeen’. Iedereen is alle uren van de dag bereikbaar of hij of zij dat wil of niet. De sociale media, groter kan je ‘vijand’ niet zijn als via die weg randdebielen proberen je plezier in je hobby te vergallen.
Johan Staal
Nee, bezoekers van Puurvoetbalonline, dit is niet op mij van toepassing. Je hoort echter weleens iets in voetballand wonderland waar je van denkt, dat kan niet waar zijn. Het kan niet waar zijn dat er voetballers of voetbalsters zijn die voorafgaand aan een wedstrijd oud-teamgenoten bestoken met de vraag hoe het met zijn of haar zwakke knieën of enkels gaat. Helaas via de sociale media: Whats App, Twitter, Facebook gaat dat tegenwoordig wel zo. Je ben je leven niet meer ‘veilig’ in een wereld van ‘sociale media-terreur’.

Als je zoiets als het bovenstaande hoort dan denk je wel even, in wat voor wereld leven we. Een wedstrijd op het niveau Abbekuttenveen 1 tegen Balinzakkie 3 wordt beheerst door Whats App-berichten waar een paard de hik van krijgt. Dan hebben we het over amateurvoetbal anno 2014. Berichten waarin er gevraagd wordt hoe het staat met de fysieke gesteldheid van knieën of enkels die aan duidelijkheid niets te wensen overlaten geven je een beeld van hoe gek het er tegenwoordig aan toe gaat in voetballand wonderland.
Vanmorgen las ik het bericht dat de Zuid-Afrikaanse doelman Senzo Meyiwa zondag werd doodgeschoten bij een overval omdat hij zijn vriendin probeerde te beschermen. Een afschuwelijk bericht waar je van denkt, dat is ver van mijn bed vandaan. Dat dachten we ook van Alphen aan de Rijn waar op 9 april 2011 een doorgedraaid iemand zes mensen doodschoot en zeventien verwondde. Toen zagen we opeens dat zoiets niet alleen in landen om ons heen gebeurt maar ook hier in Nederland.

Natuurlijk staat een slachtpartij niet in verhouding tot een moordpartij. Maar toch, het geweld nadert met rasse stappen. Als je op het niveau Abbekuttenveen 1 tegen Balinzakkie 3 met dit soort intimidaties bezig bent wat kunnen we dan in de toekomst nog verwachten.
Natuurlijk weet ik om welk duel het gaat. Als ik dat openbaar zou maken denkt iedereen dat ik een tik van de bekende molenwiek heb gehad omdat het ,met alle respect, niveau nul is.. Op de dag dat het duel gespeeld wordt sta ik langs de lijn omdat het ook nog eens een wedstrijd is dat op een tijdstip gespeeld wordt waarbij mijn activiteiten voor de Ommelander Courant absoluut niet in gevaar komen. Dat laatste betekent dus dat het inderdaad niveau Abbekuttenveen 1 tegen Balinzakkie 3 is maar waar de ‘belangen’ schijnbaar zo groot zijn dat er via Whats App allerlei smerige teksten verstuurd moeten worden.