Weer geen bonje.....

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Hoewel ik Martine al ruim tien jaar ken zijn de ruzies tussen ons op een hand waar alle vijf de vingers van af zijn geschoten te tellen. Nooit komt er ruzie in huize Staal/Verschoor voor waar gisteren echter op bizarre wijze zomaar verandering in had kunnen komen.

Sinds Martine na een groot aantal maanden van uitval haar werkzaamheden weer heeft opgepakt moet er weer overlegd worden. Hoe gaan we het op zaterdag en zondag doen als voor mij de lokroep van het groene gras niet te weerstaan is terwijl mijn partner haar diensttijd er opzit en graag naar huis wil. Daar komen we samen altijd uit waarbij de ene keer het werkend deel van ons tweeën naar Winsum reist en een andere keer het winkelcentrum in Lewenborg onveilig wordt gemaakt omdat de chauffeur van dienst nog ergens tussen welke plaats in de provincie en Lewenborg rijdt. Het verschil tussen een wedstrijd op zaterdag en zondag is het vrouwelijk deel van de bewoners van de Peperweg 7 nog niet helemaal duidelijk want niet zelden gaat de telefoon op de zaterdag en lees ik rond kwart over vier het bericht, is de wedstrijd al bijna afgelopen. Ik moet haar dan ‘teleurstellen’ omdat A, het duel niet om 14.30 uur is begonnen en er vaak nog een kwartier gespeeld moet worden.
Waar bij alle Champions League -duels om 20. 45 uur het startsein centraal wordt gegeven lukt het niet om een amateurwedstrijd op tijd te laten beginnen. Gisteren in Middelstum was dat het geval en ook verderop in de provincie was het circus. Daar begon een wedstrijd ‘gewoon’ negen minuten later zodat, zo vond de trainer terecht, de warming up van zijn team door een ‘circusact’ van de referee van dienst naar de malemiezen was geholpen. Weer moest er een show, wat in Middelstum overigens niet het geval was, opgevoerd worden door een ‘Piet Piraat’ die weer moest laten zien hoe belangrijk hij was. Ik was blij dat ik niet bij dat duel aanwezig was omdat op tijd beginnen ook op tijd beginnen moet zijn.Je komt niet tien minuten later ergens aan keutelen en doet dan alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Dan ben je in mijn beleving namelijk al een kwartier te laat. Voor sommige misschien een rare gedachte maar voor mij, en gelukkig meerdere, een hele normale zaak.

Doordat ik gisteren in Middelstum bij het duel Middelstum-Be Quick was kwam Martine met de bus naar Winsum waarbij ik s’ morgens nog zei, ik sta bij de halte Borgweg op je te wachten. Het antwoord was, dat denk ik niet want dat voetballen begint nooit op tijd.” En verdomd, Martine kreeg gelijk, weer was ik later dan de bus, die om twintig voor vijf aankomt, in Winsum. Ik was te laat ondanks dat de afstand Middelstum-Winsum een stukkie van niks is. Mijn lieftallige echtgenote liep al richting Garnwerd en ik dacht, dit wordt  voor de eerste keer ‘bonje’. Maar niets van dat alles. Er kwam alleen maar een veelzeggend antwoord. ‘ Je zult er op je werk maar een dusdanige puinhoop van hebben. Dat iedereen maar begint wanneer het hem of haar het beste uitkomt. Wat dat betreft is de voetbalwereld maar een raar wereldje.”
Ik moest haar gelijk geven, want inderdaad het is te gek voor woorden dat het maar niet lukt om een amateurwedstrijd gewoon op tijd te laten beginnen. En de ‘bonje’? Die kwam er ook nu niet…….