Dit is precies wat men in Oostwold wil

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Het was weer een week met veel lawaai in voetballand wonderland want de boete van Pelle, het pak slag voor Ajax en het bekendmaken door Louis van Gaal van zijn selectie voor het niemendalletje tegen Frankrijk hielden de gemoederen wel bezig. Maar al dat nieuws viel in het niet bij het bericht uit Oostwold waar een ‘toptransfer’ wereldkundig werd gemaakt.
johan

Want een ‘toptransfer’ mag je namelijk de overstap van Freddy de Grooth naar Pelikaan S wel noemen want de doelpuntenmachine komt over van zondag tweedeklasser Groninger Boys mede omdat hij sinds kort voor de voorzitter/sponsor, maar vooral supporter van Pelikaan S, Wim Bulten werkt. Een deal die misschien wel logisch te noemen valt maar waar de meningen in voetballand wonderland duidelijk over verdeeld zijn.
Ik ben ook een voetballiefhebber van de ‘oude stempel’ die vindt dat het in het amateurvoetbal om het pure van het spelletje moet gaan maar helaas, de hoop dat het zo werkt heb ik allang opgegeven. Want de tijd dat het zo werkte in het amateurvoetbal ligt ver achter ons en komt ook nooit meer terug. Daarom heb ik mij ook voorgenomen om mij daar ook niet meer druk om te maken maar wat vele anonieme scribenten in de pen deed klimmen.

Alle kastdeuren werden weer opengetrokken en er kwam weer een stortvloed aan opmerkingen naar buiten waarvan je dacht, hier valt al het nieuws over die pizzabakker uit Rotterdam, de blikjes Red Bull waar Ajax tegenaan liep en de preek van Paus Louis de elfde bij in het niet. Dat stelt helemaal niets voor bij alles wat er over de overstap van een met alle respect ‘amateurvoetballer’ van club A naar club B werd gezegd. Alles werd er bijgehaald door de schrijvers zoals het scorebord dat op het sportcomplex in Oostwold te bewonderen is. Een scorebord dat een genot voor de aanwezige journalisten en toeschouwers is als vraagbaak voor de tussenstand en in welke minuut er gescoord is.

Ook de kantine onderging een ‘warenonderzoek’ en helaas, het is maar een saaie vertoning in Oostwold. Dat klopt wel een beetje en wat Pelikaan S ook graag anders zou zien omdat het net als iedere andere vereniging graag een eigen thuishonk zou willen.

Maar het werd nog gekker in de commentaren want ook werd er verteld dat er verenigingen waren die bij de KNVB de vraag hadden neergelegd of ze volgend seizoen toch vooral maar niet bij Pelikaan S ingedeeld konden worden. Vierdeklassers die zich dus bij voorbaat  neerleggen bij een eventuele alleenheerschappij van de ploeg uit Oostwold.

Als je dat leest dan denk je echt dat zoiets complete waanzin is want je gaat je toch bij voorbaat niet ergens bij neerleggen. Dat die Amerikanen en Noren dat op de Olympische Spelen deden door zich terug te trekken voor de tien kilometer vond ik al een belachelijke actie. Maar als club vragen om een andere indeling omdat je denkt dat een ander bij voorbaat beter is dan jij gaat  nergens over.

Nu zullen er weer criticasters opstaan die zeggen, maar Noordpool  deed dat voor aanvang van het seizoen 2012-2013 toch ook maar ik kan iedereen verzekeren, dat was toen totaal anders. Maar Pelikaan S houdt het ‘wereldje’ wel bezig en daar is het  Wim Bulten nu precies om te doen. Een beetje ‘reuring’ in de tent noemen ze dat en waar de flamboyante voorzitter/supporter/sponsor wel raad mee weet.

Enkele weken las ik namelijk het verslag van het duel VVSV’09-Pelikaan S en ook daar kwam de voorzitter van Pelikaan S ruimschoots voorbij. Dat noemen ze qua publiciteit je club goed verkopen want dat deed Wim Bulten ook in Ulrum waar iedereen werd uitgenodigd om het naderende kampioenschap van Pelikaan S in Oostwold mee te komen vieren.

Zo viel al het voetbalnieuws bijna in het niet bij dat wat deze week uit Oostwold de wereld in werd ‘geslingerd’ en waar het de supporter in hart en nieren nu precies om te doen is. Dat er door alles en iedereen, en in alle toonaarden die er maar te bedenken zijn, over de club waar hij als voetballer mede bij opgegroeid is gesproken wordt.