Boerakker-Pelikaan S: De ,gelen ' zorgen er voor dat de drie punten naar de ,rooien" gaan

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Zaterdag 9 november staat de, moeder der veldslagen’ eindelijk op het programma. Dan staat in Boerakker om 14.30 uur  de plaatselijke trots  en Pelikaan S tegenover elkaar. tegeover elkaar
JOHANNN
Zaterdag 9 november geldt er in Boerakker van 12.00 tot 18.00 uur een noodverordening. Een noodverordening wat het parkeren betreft want het ongeveer 650 tellende Boerakker zal overspoeld worden door voetballiefhebbers die elders verder geen verplichtingen hebben. Bussen vol voetballiefhebbers zullen het pittoreske Boerakker binnen rijden waar de ene helft voor de, gelen’ ,en de andere helft voor de, rooien’ zal zijn.

Wekenlang slapen de spelers van Boerakker al op het logeerbed want, hoewel de Braziliaan Ronaldinho daar anders over denkt, het schijnt wetenschappelijk bewezen te zijn dat seks voor de wedstrijd niet goed is voor een sportman of sportvrouw . Niets wordt aan het toeval overgelaten in Boerakker want er is zelfs een open telefoonlijn naar Meteo Consult om volledig op de hoogte te blijven wat moeder natuur voor vrijdag en zaterdag in petto heeft.
Boerakker-Pelikaan S een duel uit de vijfde klasse E van het zaterdagvoetbal die meer belangstelling krijgt dan bijvoorbeeld het topduel in de derde klasse C, De Heracliden-Appingedam. Vreemd maar wel de realiteit waarbij alleen de naam Pelikaan S alleen al als de bekende rode lap werkt.

We hoeven er geen doekjes om te winden van de honderd voetballiefhebbers zijn er negentig die hopen dat de ploeg uit Oostwold op zijn, bek’ gaat. Een flamboyante voorzitter die spelers betaald en met zijn club de publiciteit zoekt zorgt voor dit beeld  bij de voetballiefhebber zonder echte kennis van zaken. Maar het bijzondere is, Boerakker gaat dit duel verliezen. , Spannende’ acties, live muziek na afloop van de kraker tussen de nummers 1 en 2 en een bult aan publiciteit zorgen er voor dat de spelers overgeconcentreerd zullen zijn. Het duel wordt namelijk nog net niet in RTL-boulevard besproken maar veel scheelt het niet. Een duel uit de kelder van het amateurvoetbal, het moet niet gekker worden en zorgen ervoor dat 15 spelers van Boerakker stijf van de spanning staan. Een duel tussen twee teams die elkaar tijdens de laatste editie van het Leekster Voetbalgala ook tegenkwamen en de toeschouwers op Zuid-Amerikaanse toestanden tracteerden. Bidons vlogen door de zaal en het aantal spelers met een kort lontje was groot,

Boerakker-trainer Marco van der Veen gaf ergens in een voorbeschouwing aan, de laatste weken gaat het bij mijn ploeg alleen maar over het duel tegen Pelikaan S". Als trainer ben je daar, lekker’ mee want dat betekent dat er een hoop werk te doen is in de wedstrijdbespreking. Een wedstrijdbespreking waarin Van der Veen zijn jongens zal vertellen dat ze  kansen zullen krijgen om tot scoren te komen tegen een sterke tegenstander. Want zo vertelde de trainer van Boerakker, alle teams hebben kansen gekregen tegen Pelikaan S. Dat klopt precies en is ook heel simpel te verklaren. De ploeg uit Oostwold is gewoon te goed voor deze klasse en speelt daarom vaak te nonchalant. Dan spelen ze als een E-junior die naar de D-junioren moet omdat hij bij de E-Pupillen niets meer leert.

Let wel, dit schrijf ik niet omdat ik voorzitter van de supportersclub van Pelikaan S ben maar omdat ik denk dat het zo werkt. Danny Holband en Rafael Bianco, om even twee spelers te noemen, raken niet in de war als ze tegen, en met alle respect SIOS, ZEC of VVSV’09 moeten spelen. En het duo komt ook niet moeilijk in slaap voor het uitduel tegen Boerakker. Die zijn daar nog geen wekenlang mee bezig want voor deze spelers is het gewoon een van de 24 wedstrijden. Dat de tegenstander er een circus omheen bouwt is leuk maar daar worden deze spelers niet nerveus van.  , Een verkeerde plan van aanpak zorgt voor een nederlaag’ zou de kop boven een wedstrijdverslag kunnen zijn want die kans is groot voor Boerakker. Een nederlaag voor de, gelen’ die de, rooien’ ,met dit circus rond een normaal competitieduel ,precies in de kaart hebben gespeeld.