Paars op weg naar: ik ben ik, jij ben jij en samen zijn we wij.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Paars wordt de kleur van de toekomst in Bedum want dat werd duidelijk na de tweede ronde waar in de leden van CVVB en Bedum voor of tegen de fusie konden stemmen.

1370937296N1003654 420171164757704 1539557703 n

Het nieuwe shirt van SV Bedum

SV Bedum wordt de nieuwe naam van de vereniging die vanaf het seizoen 2013-2014 in het paars zwart zal gaan voetballen. Een kleurencombinatie die er voor zorgt dat reservetenues bijna tot het verleden gaan behoren in Bedum want dat moet gezegd, de kleurencombinatie is uniek en doet in niets meer denken aan het rood(CVVB) en het blauw van Bedum hoewel rood en blauw samen voor Paars hebben gekozen.

Een fusie die nu daadwerkelijk tot stand is gekomen en wat het voetballen in Bedum naar een hoger plan moet brengen. Dat moet met een ledenaantal van bijna 1000(!) leden ook iets zijn wat te realiseren moet zijn. Bedum had 193 leden die de moeite hadden genomen om hun stem uit te brengen en daarvan waren 184 voor een fusie. CVVB had 354 mensen die hun stem uitbrachten en waarvan er 297 voor de fusie waren. Dat betekende dat er ook tegenstemmers waren die nu overtuigd moeten worden om ook volle bak voor SV Bedum te willen gaan. Maar de beide besturen zullen, althans zo valt op de nu nog twee clubsites te lezen, daar het nodige in gaan betekenen omdat ze voorlopig als ad-interim bestuur doorgaan.

Paars dus als compositie uit twee kleuren van verenigingen die nog wat meer naar elkaar toe moeten groeien. Want net als in een relatie is het wel handig om te weten dat als je gaat samenwonen je wel weet wat je wel en absoluut niet lust qua eten. Of gewoontes die voor de een vanzelfsprekend zijn betekenen voor anderen misschien wel een cultuurschok. Dat zal ook in Bedum gebeuren wat inherent aan een fusie is want iedere vereniging heeft zijn eigen identiteit. Een identiteit die eigenlijk gewoon moet kunnen blijven bestaan want is het niet altijd, ik ben ik, jij bent jij en samen zijn we wij.

Dat is wat iedereen in Bedum voor ogen moet houden en wat ik ze ook meegeef zodat er iets moois kan ontstaan in een dorp met een voetbalvereniging waar bijna 1000 leden op zaterdag en zondag gaan voetballen. Voetballen moet de hoofdader zijn en de randzaken moeten goed geregeld worden wat natuurlijk eerst voor kinderziektes zal zorgen. Maar in een gebied waar we met voetbal op topniveau helaas niet verwend zijn is het mooi dat er voetbalbolwerken komen. Voetbalbolwerken die er voor kunnen zorgen dat er niet alleen op een foto, zoals Viboa, in de VI over ze gepraat wordt maar dat het populaire voetbalblad naar het Noorden komt om een reportage te maken.

In Bedum is de kogel door de kerk en gaat men als SV Bedum verder en ook in Winsum zijn er plannen om van Hunsingo en Viboa een club te maken. Ontwikkelingen die in de toekomst vaker te zien zullen zijn omdat het niet anders meer kan. Want ook in Bedum was het vissen in dezelfde vijver qua sponsoring en op termijn zou dat minder sponsoropbrengsten betekenen. Zo ging 10 juni 2013 in als de dag dat er een einde kwam aan rood, blauw, CVVB, Bedum en SJO Bedum en SV Bedum werd geboren. Een stap naar het Paars en het zwart en een club , Sport Vereniging Bedum, die op weg gaat naar een toekomst als vereniging waar het voetbal de aorta van de club moet zijn.