Het is allemaal de schuld van Willem Alexander

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Nog een nachtje slapen en dan is het eindelijk zover, de festiviteiten rond de wisseling van de wacht tussen Beatrix en WA. Een feest wat een paar centen mag kosten en waar onze nationale dorpsgek Johan Vlemmix en het zingende vrachtwagenwiel, Henk Wijngaard een slaatje uit proberen te slaan maar dat velen voor een groot dilemma plaatst omdat ze niet weten hoe ze met Koningsdag om moeten gaan.

johannIk ben daar een van want ik ben gewend om alle dagen een of meerdere artikelen op Puurvoetbalonline te plaatsen. Sinds het bestaan van www.puurvoetbalonline.nl ben ik maar een paar keer van dat principe afgeweken. Een keer als eerbetoon aan mijn overleden voetbalvriend Jan van Dijken en een keer omdat ik de dag nadat grensrechter Richard Nieuwenhuizen niet de behoefte had om ook maar een letter aan de voetbalsport te besteden.

Daarom heb ik een dilemma want als ik, iedereen’ een beetje mag geloven moet ik vanaf morgenavond t/m dinsdag feestvieren omdat het Beatrix allemaal een beetje teveel is geworden en WA voor voldoende opvolging heeft gezorgd, een drieling gezien de kledingkeuze, om haar troon over te nemen. Op veel clubsites zag ik het staan, dinsdag 30 april wordt er i.v.m. de troonswisseling/koningsdag niet getraind. Een keuze die gemaakt zal zijn omdat iedereen er vanuit gaat dat, we’ het allemaal leuk vinden dat dit, feest’ zo breed uitgemeten moet worden. Ik behoor tot degene die dat echter niet vinden want in een tijd dat we allemaal een stapje, en voor sommige een stap, terug moeten doen worden er miljoenen gepompt in een mediaspektakel waar je volgens velen aan mee moet doen.

Dat dacht ik dus niet en vandaar dat de voorgevel van onze woning aan de Peperweg ook niet van vlaggetjes is voorzien. De dinsdag is voor mij altijd de dag na een mooi weekend met veel voetbalverslagen en waarop ik graag dat doe waar even geen tijdsdruk op zit. Even, prutsen’ voor Puurvoetbalonline noem ik dat en dat wordt mij nu door WA ontnomen. Want was het mooi geweest als onze 46 jarige landgenoot had gezegd, laten we stoppen met dit circus, want ik ga wel even bij mijn moeder langs en we tekenen de papieren en we gaan weer over tot de orde van de dag. Geen onzinnige feestjes die de belastingbetaler de nodige euro’s gaat kosten en dat alleen maar omdat de ene, baas’ het van de andere, baas’ overneemt. Maar nee WA is ook het spoor bijster en laat zijn landgenoten betalen voor zijn feestje.

Vanaf morgenavond tot aan 1 mei is Nederland helemaal in de war terwijl het gekke is dat veel Nederlanders eigenlijk niets met het Koninklijk Huis hebben. Dat is vreemd want dat zie je niet terug in de versieringen die overal hangen en aan de cadeaus die door de diverse winkeliers gratis weggegeven worden. Want dan horen velen er opeens bij, bang als ze zijn dat de buurt hun opeens anders begluurt.

Maar mijn dilemma blijft want eigenlijk kan ik mijn dinsdag niet zo invullen zoal ik graag zou willen namelijk met een beetje, prutsen’ op mijn site die mij dierbaarder is dan het de hele Koninklijke familie bij elkaar. Want waarom dingen plaatsen als, heel’ Nederland in de polonaise loopt of samen met Maxima een traantje wegpinkt omdat ze toch maar, onze’ koningin is geworden. Een titel die ze eigenlijk niet zou krijgen maar omdat het groot kind Mark Rutte voor zijn beurt had gesproken wel moest krijgen. Dat zijn dilemma’s en wat ook absoluut zal gelden voor sommige voetballers die denken, laat mij dinsdagavond een lekker balletje trappen maar wat niet kan omdat we moeten vieren dat we er ter ere van een 12 miljoen kostende handtekening veertig miljoen aan prullaria doorheen jagen!