,Veel plezier en tot straks'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Zaterdag en ook zondag waren de temperaturen nu niet van dien aard dat je dacht, kom laat ik eens een paar uur heerlijk buiten gaan wandelen. Een snijdende oostenwind toegevoegd aan een temperatuur van net rond het vriespunt zorgde ervoor dat velen zich prima vermaakten met de WK-afstanden of andere huiselijke activiteiten die plezierig of misschien minder plezierig waren.

johannMaar dat ,geluk’ was niet iedereen gegeven want zo had de KNVB besloten, er zou geen algehele afgelasting volgen. Dus zou er op grote schaal gevoetbald kunnen worden in zowel de provincie Groningen als in andere delen van het land. Rond 11 uur vertrok ik daarom vanuit Ezinge met het schema van die dag in mijn hoofd. Welke trainers het eerste bellen voor de belverslagen zodat alles soepel verloopt op de zaterdagavond en zondagmorgen waarop alles in de, steigers’ gezet wordt en de verslagen voor de middag op de redactie zijn.

Na mijn bezoek aan Bedum even het internetgebeuren aan om te kijken of er nog nieuws was en inderdaad, dat was er. Er gingen maar een paar wedstrijden door die verdeeld konden worden onder de aanwezige verslaggevers zag ik voorbij komen en een daarvan was het duel waar mijn aanwezigheid gevraagd was, Noordpool- Amicitia VMC. Een duel op kunstgras maar die ook onder bijna Siberische omstandigheden werd gespeeld. Spelers dik ingepakt, en toeschouwers die de beschutting van sportcentrum, De Mencke’ zochten was het beeld zaterdag in Uithuizen. In de altijd gezellige bestuurskamer van Noordpool waren we het er unaniem over eens dat het voetballen onder deze omstandigheden niet echt fijn was maar dat een scenario van doordeweeks voetballen ook geen leuk scenario was.

Op het veld uiteraard talloze bekenden aan de kant van Noordpool maar ook bij opponent Amicitia liep een bekend rond en dat was oud-Marumspeler Daniel Bies. Daniel was een paar jaar geleden naar Groningen verhuisd en besloot daar ook te gaan voetballen bij een vereniging in de buurt. Even bijpraten met de oud-Marumer die de geelzwarten nog steeds een warm hart toedraagt.

Ook Geert-Jan Zijlstra was op het sportpark aanwezig en, Zijl’ had nieuws. Volgend seizoen zal hij als elftalleider Henk Meijer opvolgen en de oud-voetballer zag dat helemaal zitten. Want een, echte’ mag hij in alles genoemd worden want een dag zonder voetbal bestaat volgens mij niet voor Geert-Jan.

Een opmerkelijke uitspraak deed hij echter ook en dat was, als we over vijf jaar nog niet in bovenin de vierde klasse of misschien wel derde klasse voetballen hebben we het hier niet goed gedaan. Alles is hier namelijk qua faciliteiten sterk verbeterd en dat moet gewoon resultaat opleveren.

Een uitspraak die aan duidelijkheid niets overliet en duidelijk zichtbaar was dat hij het voor de volle 100% meende. Ondertussen had ik ook al gesproken met Hans op de redactie van de Ommelander Courant want de vraag was of ik s’avonds nog wel naar Doezum wou voor het volleybalduel tussen de dames van Dovo en DIO Bedum.

Enkele uren eerder had ik in Bedum Martin Broekmans nog verteld dat ik het mooie van Puurvoetbalonline en mijn verslaggever zijn voor de Ommelander Courant en Oostermoer is dat je eigenlijk nooit weet hoe een dag eruit gaat zien. Want als je, zoals zaterdag, denkt rond vijf uur thuis te zijn en het wordt vervolgens het even eten van een tosti eten en weer weg is dat het mooie van verslaggever zijn maar waarbij een fantastische thuisbasis een absolute pré is. Daar moest ik aan denken toen ik naar Doezum reed want toen ik rond zes uur vertrok naar het volleybal was daar de kus met de woorden, veel plezier en ik zie je straks.”