Louis van Gaal is de perfecte werknemer voor de KNVB

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Louis van Gaal ging vrijdag op de persconferentie van het Nederlands elftal op geheel eigen wijze in op de woorden van Uli Hoeness, die Van Gaal vrijdag in De Telegraaf stevig op de korrel nam. Volgens Hoeness vindt Van Gaal zichzelf iets te belangrijk. "Zijn probleem is dat Louis God niet is, maar de vader van God", zei hij met veel cynisme waarop de bondscoach meldde dat hij in de twee jaar bij als, Schipper naast God had gewerkt.

johannDat beeld wat Hoeness schetst over Louis van Gaal klopt aardig want ik kan niet anders zeggen dat Van Gaal precies dat uitstraalt  wat de KNVB namelijk ook is, arrogant en respectloos. Louis van Gaal duldt geen tegengas en dat geldt ook voor de bond waar hij werkzaam voor is. Een week geleden stuurde ik een keurige mail naar Heerenveen met als tekst dat ik bereid was om mijn ervaringen op de velden rond de voetbalpasjes op de burelen van de bond nader toe te lichten. Niet om clubs aan de schandpaal te nagelen maar gewoon om er met elkaar voor te zorgen dat het voetbalspelletje eerlijker gespeeld dan het op dit moment gebeurd. Tot op heden heb ik nog geen antwoord terug gekregen, en ik moet zeggen voor mij hoeft dat ook niet meer. Een bond waar een bondscoach rondloopt die denkt hij groter is dan welke god ook neem ik niet langer serieus maar waar ze in Heerenveen logischerwijs niet wakker van zullen liggen.

Maar als je, en vergeef me het taalgebruik, als voetbalbond je bek vol hebt over elkaar met respect behandelen moet je eerst in je eigen toko beginnen. Een opgefokte bondscoach die een verslaggever als een kleine jongen in de hoek probeert te zetten met zijn steeds eigenwijzer wordend gedrag is representatief gezien geen goed voorbeeld in mijn beleving.

Niets vernomen uit Heerenveen en nogmaals het verbaasde mij niets. Want ik zou enkele maanden geleden ook teruggebeld worden toen een artikel over het duel FC Lewenborg-Niekerk (11-1) op Puurvoetbalonline het nodige stof deed opwaaien. Maar alles wat kwam, geen bericht uit Friesland en waarom zou je ook want een voetbalsite met gemiddeld meer dan 2500 bezoekers per week hoef je toch niet serieus te nemen. Dat zou ik ook niet doen maar een beter middel om mij te motiveren om Puurvoetbalonline nog groter te maken dan de site nu al is met zijn op dit moment in totaal ruim 283.000 bezoekers bestaat er bijna niet. De plannen die er waren om Puurvoetbalonline zijn gisteravond verder uitgewerkt en waarvan ik weet dat ze tot nog meer bezoekers en daardoor een nog groter succes zullen leiden.

Daarom zeg ik tegen de bond, en daar zullen ze in al hun arrogantie niet wakker van liggen, Puurvoetbalonline blijft jullie kritisch volgen bij het nemen van beslissingen die jullie leden niet begrijpen. De hele voetbalwereld schreeuwt om een verlenging van het seizoen met twee weken maar nee, jullie bepalen en de rest heeft maar te volgen. Dat is precies wat Louis van Gaal ook vanmiddag weer uitstraalde, wat ik zeg heb je als verslaggever maar voor zoete koek te slikken. Misselijkmakende arrogantie noem ik dat en daarom KNVB houd je mond vanaf nu maar dicht over respect. Voetballers, trainers, supporters, alles en iedereen moet zich in de ogen van jullie als bond netjes gedragen want zonder respect geen voetbal. Maar als  KNVB doe jezelf maar een ding, en dat is respectloos en arrogant met mensen omgaan door voor de tweede keer gewoon niet op een email te reageren!