Er gebeurde niets bijzonders in voetballand wonderland

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

We staan weer voor een, althans voor sommige van ons, nieuwe werkweek want het is namelijk krokusvakantie. Velen zijn vrij want vanmorgen waren in verhouding snel in Lewenborg waar we er achter kwam dat de werkplek van Martine zich nog steeds op dezelfde locatie bevond. Op de terugweg richting Ezinge bedacht ik mij opeens, ik hoop wel dat er een beetje meer voetbalnieuws los komt dan vorige week, want ik vond het wat rustig aan het front.

johann

Bijna geen nieuws over SC Veendam waar er voor 1 maart 150.000 euro op tafel moet komen omdat het anders weleens voorbij kan zijn met het betaald voetbal in de Veenkoloniën. Niets wordt er meer vernomen uit het San Siro van Veendam zodat we kunnen aannemen dat die anderhalve ton gewoon tevoorschijn komt en waarbij de bescheidenheid van de raad van commissieleden en directie te prijzen is. Niet hoog van de toren blazen dat het reddingsplan geslaagd is want bescheidenheid is een eigenschap die in het betaald voetbal heel veel voorkomt.

Weinig rumoer ook op de lijn tussen Gronitas en de gemeente Groningen want dat overleg loopt op rolletjes. Wethouder Dig Istha begrijpt volkomen dat de biertjes en kroketjes stukken beter smaken in een eigen clubgebouw dan in die van de buurman en daarom verloopt het overleg op dit moment zeer voorspoedig. Er gaan zelfs al geruchten dat FC Groningen weleens eerder kan beginnen te bouwen gezien de enorme van alle partijen om tot een constructieve oplossing te komen.

Geen nieuws ook over verenigingen waar ze het water tot aan de lippen staat omdat de financiën er door wanbeleid een stuk minder rooskleurig waren dan men gedacht had. Gelukkig gebeurt dat niet zoveel want wat goed is moet je goed laten en vooral niet streng controleren. Dat zorgt er namelijk voor dat je voor verrassingen komt te staan, maar ik moet zeggen, op dat gebied is het windstil.

Hans Nijland was ook rustig want na twee overwinningen roepen dat de media niet zoveel paniek moet zaaien past niet bij Nijland. Bescheidenheid is dan een mooie karaktertrek want aan gekke dingen roepen heeft niemand wat aan. Een prima zaak vind ik dat want waarom roepen dat het na twee overwinningen allemaal prachtig gaat en niets van je laten horen als het slecht gaat. Maar gelukkig doet Nijland dat anders en is dan ook een duidelijk voorbeeld hoe met je met succes en teleurstelling hoort om te gaan.

Ook weinig beweging rond Gigi Becali, de voorzitter van Steaua Boekarest die aangeeft dat hij joden, homoseksuelen en negers prima mensen vind. Becali, een Roemeen met een onbesproken gedrag, is een voorbeeld voor velen en wordt dan ook tot in de top van het internationale voetbal gerespecteerd om zijn uitspraken. De man is niet op een foute opmerking te betrappen en daarom vond ik het ook een terechte beslissing van de regie om tijdens het duel Ajax- Steaua de voorzitter even in beeld te brengen want iemand die bevriend is met Blatter en Platini moeten we wel serieus nemen uiteraard.

Ook geen ruis op de lijn wat betreft de complete afgelastingen want overal werd dit weekend vrolijk en blij gevoetbald. De velden lagen er als een biljartlaken bij de ballen waren mooi wit dus er hoefde deze week geen belronde gehouden worden. Geen gezeur over foutieve beslissingen dus ook in het amateurvoetbal was iedereen dit weekend blij en gelukkig.

Verder was er ook geen nieuws rond de oud-teammanager van FC Groningen, Theo Huizinga. De ondertussen pensioengerechtigde Huizinga werd nog even beschuldigd van iets maar dat mag geen naam hebben en is de moeite om er over te schrijven niet waard. Want ieder normaal denkend mens weet toch dat zoiets niet gebeurt inj het betaalde voetbal. Open en transparant zijn namelijk de belangrijkste handvaten in voetballand wonderland want contracten geschreven op een bierviltje en enveloppen onder tafel gegeven komt daar niet voor.

Dus kort samengevat, eigenlijk gebeurde er vorig week helemaal niets en ik moet zeggen, ik hoop deze week op wat meer vuurwerk…..