ik ben verbaasd dat iedereen verbaasd is..

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Het omkoopschandaal in de voetbalsport dringt veel dieper tot Nederland door dan Europol gisteren in zijn schokkende rapport onthulde. Niet alleen in het profvoetbal, maar ook bij de amateurs, vrouwen en zelfs de jeugd komt omkoping voor.

johann

Het bovenstaande las ik op www.telegraaf.nl en dat verbaasd mij niets. Ik heb het op Puurvoetbalonline enkele keren aangegeven, criminelen krijgen steeds meer grip op de voetbalwereld.

Natuurlijk is het niet zo dat we in Nederland ieder weekend geteisterd worden door duizenden wedstrijden waarvan de uitslag via matchfixing al van te voren bepaald is. Dat zal echt niet het geval zijn maar het in kleinere aantallen gebeurt het wel. Vorige week vertelde de secretaris-generaal van de FIFA, Jerome Valcke, dat het internationale topvoetbal immuun was voor omkoping. Dit type opmerkingen geeft direct aan dat figuren als Valcke er helemaal niets van begrijpen. De sport waarbinnen hij en zijn overige bestuursleden de, baas’ over zijn is gewoon aan het wegrotten. Een sport die bij miljoenen in de wereld voor veel plezier is ongeneeslijk ziek en wordt ook niet meer beter. Want laten we eerlijk zijn, figuren als een Platini en Blatter laten zich op een bijna gênante wijze fêteren door rijke Arabieren en even rijke Russen.

Europol heeft gisteren gesproken en, opeens’ zijn we in rep en roer want ook Nederland wordt genoemd als een land waar op het gebied van omkoping het nodige aan de hand is.

Twee jaar geleden kocht ik het boek, Omkoping’ van Declan Hill en vorig jaar Voetbal&Maffia van Iwan van Duren en Tom Knipping. Twee boeken die mij als voetballiefhebber deden beseffen, een zootje criminelen is hard op weg om de sport waar ik al zoveel jaar veel plezier aan beleef, naar de, kloten ‘ te helpen.

Sinds het lezen van beide boeken is mijn interesse in het betaald voetbal schrikbarend afgenomen, sterker nog eigenlijk interesseert het mij helemaal niets meer. De twee boeken gaven mij namelijk het beeld van, we worden met elkaar verneukt en het stelletje harlekijnen onder aanvoering van Blatter en Platini doet er geen, fuck’ aan.

Iwan van Duren, Tom Knipping en ook Declan Hill gaven in de boeken aan, je gaat anders naar duels in het betaald voetbal kijken en verdomd het klopte precies. Ik kijk inderdaad anders naar duels en geloof een ding, ik ben echt niet paranoïde geworden, maar ik heb al een paar keer dingen gezien waarvan ik dacht, hier klopt iets niet.

Opmerkelijke momenten die mij deden beseffen, de criminele wereld is ook Nederland aan het veroveren want nu de beerput is losgemaakt kunnen we ons voorbereiden op een grote baggerstroom aan ellende die zijn weerga niet zal kennen.

Wordt vervolg….