Alles goed daar....

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Je verjaardag, en op wat voor manier je die dag ook viert, blijft altijd een bijzondere dag. Een bijzondere dag werd het door de vele felicitaties die via welk kanaal dan ook binnenkwamen. Iedereen geweldig bedankt daarvoor.

 

johann

Het werd helemaal een speciale dag omdat Martine had besloten dat we op mijn verjaardag in ondertrouw zouden gaan. Dat maakte het extra leuk natuurlijk want verder zijn we beide niet van het geven van cadeautjes aan elkaar.

Maar het in ondertrouw gaan was toch een leuk cadeau wat ze bedacht had maar eigenlijk gaf Martine mij zaterdagmiddag een nog veel mooier cadeau, en zonder dat ze het zelf eigenlijk wist.

Zaterdagmorgen kreeg ik het bericht al mee dat het s ’middags wel eens kon gaan sneeuwen, of nog erger, ijzelen. Dat zijn geen leuke vooruitzichten als er in de avonduren nog een sportactiviteit op het programma staat waar je aanwezigheid namens de Ommelander Courant gewenst is. En inderdaad rond 13.00 uur begon het in Winsum ligt te sneeuwen wat alleen maar meer werd. Geen verontrustende taferelen zoals sommige Facebook –vrienden ons wilden laten geloven maar toch.

Bij terugkomst in Ezinge was de eerste vraag die gesteld werd daarom ook, gaat het volleyballen wel door. Er volgende een antwoord van, waarom niet er ligt nog niet zoveel hoor.”

Maar ik merkte, mijn rots was ongerust want ze liever geen rotzooi op de weg. En dat begrijp ik heel goed maar ik heb geen moment gedacht van, het volleybal in Zuidhorn gaat niet door. Daarom vertrok ik al op tijd richting Zuidhorn en was daar bij de kus, doe je wel voorzichtig.”

Ik was nog maar een paar minuten in de Quicksilver S-sporthal in Zuidhorn of er kwam een sms’je uit Ezinge met als tekst, alles goed daar. Dat betekende dat Martine nog steeds ongerust was en het retourbericht haar gerust zou stellen.

Dat soort kleine berichtjes zeggen veel vind ik persoonlijk omdat ze komen van een partner die je begrijpt bij alles wat je doet. Die weet dat de roep van de sport niet te weerstaan is. Die nooit moppert als ze in haar eentje thuis zit als ik op pad ben. En die al rustig richting Ezinge wandelt als een wedstrijd in de provincie weer eens uitloopt omdat we het maar niet voor elkaar krijgen dat een wedstrijd gewoon om half drie begint.

Dat maakt haar ook zo speciaal en dat was daarom ook de reden dat ik het ene sms’je met als tekst, alles goed daar op zaterdag 26 januari het mooiste verjaardagscadeau vond wat ik maar kon krijgen. Iemand die bezorgd is om een ander, hoe mooi kan de wereld zijn.