Onze trainer weer een ervaring rijker……..

Geschreven door Bart van Veen op . Geplaatst in Columns

Onze trainer weer een ervaring rijker, ik vond het op de site van Marum en het is geschreven door trainer Bart van Veen en het gaat over het duel FC LEO en Marum dat op zaterdag 10 november gespeeld werd.

 verklein smoelenboek

  Bart van Veen

Gisteren gespeeld in Leens tegen de FC LEO. Op een zwaar, kleiig veld moest er gespeeld worden in een triest decor vanwege de motregen en de tijd van het jaar. Maar gelukkig hadden we een scheidsrechter die de show ging stelen. Ik loop al een tijdje mee, maar dit was weer een kompleet nieuwe ervaring. Bij aankomst begroette hij al heel joviaal de spelers, net alsof ze vrienden waren, de warming-up deed hij gedeeltelijk mee met FC LEO en vervolgens vond hij Emko Bandringa blijkbaar lijken op zijn knuffelbeer van vroeger, want die werd door hem uitbundig geknuffeld. Vervolgens deed hij ook nog ff of hij doof was en ander populair gedoe. Vanaf het begin bleek dat wij de beter voetballende ploeg waren en kwamen dan ook op een 0-1 voorsprong na een mooie actie van Michel en goed afgemaakt door Erwin. Daarna zakten we wat wegen speelden we slordig en uit de eerste de beste kans maakte LEO gelijk, dit is hun kwaliteit: stug doorgaan en de kans pakken.

In de tweede helft golfde het spel heen en weer en kwam het aan op wilskracht en strijdlust en hielden beide ploegen elkaar lange tijd in evenwicht. Wij verbraken het evenwicht door een goede actie en schot van Wilco, de keeper kon hem niet klem pakken en Carlo maakte de 1-2 door attent mee te lopen achter de bal en sneller te reageren dan zijn tegenstander. De scheids vond echter dat hij geen aandacht meer kreeg op zijn 'voorzichtig' en ging de show stelen. Hij liep op zeker 35 meter afstand en keurde de goal af terwijl de grens van LEO niet vlagde omdat het duidelijk geen buitenspel was. Nog geen minuut later bij een aanval van LEO liep hij weer op zeker 35 meter en constateerde een strafschop voor LEO. Resultaat 2-1 ipv 1-2, maar een groot compliment voor de jonge ploeg. Men bleef voetballend de oplossingen zoeken en het leek er warempel op dat we de overwinning ook nog zouden meesnoepen. Uit een vrije trap net buiten de 16, niemand begreep waarvoor de vrije trap gegeven werd, scoorde Carlo 2-2 en Daniel scoorde in de 5e minuut van de verlenging met een afstandschot de 2-3. Nog een paar minuutjes en het zou gedaan zijn, maar niet bij deze scheids. In de 101e minuut scoorde LEO dan nog de 3-3 en vervolgens floot hij na nog zo'n 4 minuten spelen voor einde wedstrijd. Oftewel een kwartier blessuretijd voor een 2e helft met oponthoud van maximaal 3 minuten.

De uitslag is in zijn totaliteit wel een uitslag waar mee te leven is. Twee verschillende speelstijlen, Marum voetballend en LEO op wilskracht en duelkracht heeft een boeiende wedstrijd opgeleverd waarin beide partijen hebben kunnen winnen maar ook beide niet overduidelijk sterker waren. De middag eindigde zoals hij begon, namelijk met de scheidsrechter in de hoofdrol. Na afloop van de wedstrijd heeft hij ettelijke keren mensen aangesproken over de afgekeurde goal en zijn gelijk daarin. Helaas was vriend en opponent het er over eens dat de goal rechtsgeldig was. Vervolgens begon hij zelf in de bestuurskamer nogmaals over die afgekeurde goal. Ik heb hem toen maar duidelijk gemaakt dat het op het niveau van 3e klasse en hoger een goede gewoonte is om in de bestuurskamer niet te praten over beslissingen van de scheidsrechter en dat we dat ook graag zo willen houden. Bij zijn vertrek heeft hij nog een poging ondernomen en weer geen medestander gevonden ..................